رای قضایی شماره 9209970269500515

رای قضایی شماره 9209970269500515

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9209970269500515


شماره دادنامه قطعی:
9209970269500515

تاریخ دادنامه قطعی:
1392/04/30

گروه رای:
حقوقی

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
اعتراض دستگاه های دولتی به آرای صادره از هیات حل اختلاف وزارت کار و امور اجتماعی در محاکم دادگستری

پیام رای:
اعتراض دستگاه های دولتی نسبت به آراء صادره از هیات حل اختلاف وزارت کار و امور اجتماعی در محاکم دادگستری قابل استماع نیست.

رای دادگاه بدوی
در خصوص دعوای خواهان پژوهشگاه ص.ن. با نمایندگی ف.الف. به طرفیت خوانده 1ـ اداره کار و امور اجتماعی شمال غرب تهران 2ـ م.غ. به خواسته نقض تصمیم و رای مورخ 1/11/1391 هیات حل اختلاف اداره کار و امور اجتماعی شمال غرب تهران اولا ـ نظر به این که خوانده ردیف اول یک مرجع اداری و قانونی است که فاقد هرگونه قرارداد با خواهان و یا ضمانت قهری است که بر اساس وظایف قانونی خود عمل می نماید بنابراین دعوی توجهی به خوانده یاد شده ندارد دادگاه مستندا به ماده 89 قانون آیین دادرسی مدنی ناظر به بند 4 ماده 84 آن قانون قرار رد دعوی را نسبت به خوانده یاد شده صادر و اعلام می دارد. قرار صادره ظرف بیست روز پس از ابلاغ قابل تجدیدنظر در دادگاه های تجدیدنظر استان تهران خواهد بود. ثانیا ـ صرف نظر از این که رای صادره از هیات حل اختلاف کار که به صورت قطعی صادر می گردد از یک مرجع اداری است و اعتراضات نسبت به آن باید در عالی ترین مرجع اداری صورت گیرد و به علت آن که محکوم علیه آن دولتی است اجازه اعتراض در مرجع عالی اداری ندارد و این امر مجوزی نیست تا معترض به دادگاه های عمومی مراجعه نماید زیرا بر اساس ماده 10 قانون آیین دادرسی مدنی صلاحیت مراجع قضایی طبق قانون خاص معین شده و این خاص عام صلاحیت محاکم دادگستری را نقض می نماید. مع الوصف به دلیل روحیه دادگاه های محترم تجدیدنظر مبنی بر نقض قرارهای صادره در چنین پرونده هایی دادگاه وارد ماهیت گردید. بر اساس مدارک تقدیم شده و قراردادهایی که به صورت مشابه تکرار شده و نوع کارهایی که خوانده ردیف دوم انجام داده و حتی در صدر قرارداد انجام کار معین قید شده و سپس کلمه (تحقیقات) در ذیل آن آمده است و با توجه به گواهی های صادره توسط رییس امور اداری شرکت نفت نوع قراردادهای خوانده ردیف دوم با خواهان از شمول قراردادهای پیمانکاری خارج است و ماهیت تحقیقاتی صرف ندارد بنابراین دادگاه با پذیرش دفاعیات خوانده ردیف دوم دعوای خواهان را ثابت ندانسته و حکم به بطلان آن صادر و اعلام می دارد. حکم صادره مانند قرار صادره قابل تجدیدنظر بوده و حضوری است.
رییس شعبه 215 دادگاه عمومی حقوقی تهران ـ حسینی

رای دادگاه تجدیدنظر استان
در خصوص تجدیدنظرخواهی پژوهشگاه ص.ن. با وکالت ف.الف. به طرفیت م.غ. نسبت به دادنامه شماره 400003 ـ 26/1/92 صادره از شعبه 215 دادگاه عمومی حقوقی تهران موضوع کلاسه 91/215/771 که به موجب آن حکم به بطلان دعوی نامبرده مبنی بر نقض تصمیم و رای مورخ 1/11/91 هیات حل اختلاف اداره کار و امور اجتماعی صادر و اعلام گردیده مورد بررسی قرار گرفت از توجه به مستندات دعوی و اظهارات مکتوب در پرونده ایراد و اعتراض تجدیدنظر به نحوی نیست که در اساس نقض دادنامه بدوی را ایجاب نماید و مخالفت آن را با قانون و دلایل موجود در پرونده حکایت نماید و جهات درخواست تجدیدنظر با شقوق یاد شده در ماده 348 قانون آیین دادرسی مدنی انطباق ندارد النهایه نظر به عدم امکان اعتراض دستگاه های دولتی به آرای صادره از هیات حل اختلاف وزارت کار و امور اجتماعی طرح این گونه دعاوی در محاکم دادگستری قابل استماع نیست موجبی برای نقض رای یاد شده با شماره 18017 ـ 1/11/91 هیات حل اختلاف نبوده لذا دادگاه با اجازه ماده 351 قانون آیین دادرسی مدنی این قسمت از دادنامه حکم به بطلان دعوی به قرار عدم استماع دعوی اصلاح و در اجرای قسمت اول ماده 353 قانون آیین دادرسی مدنی ضمن رد اعتراض دادنامه تجدیدنظرخواسته به نحو فوق تایید و استوار می گردد. این رای قطعی است.
رییس شعبه 52 دادگاه تجدیدنظر استان تهران ـ مستشار دادگاه
قربان وند ـ فهیمی گیلانی

قاضی:
حسینی , قربان وند , سیدوجیح الله فهیمی گیلانی

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 89 - درمورد بند (1) ماده (84) هرگاه دادگاه خود را صالح نداند مبادرت به صدور قرار عدم صلاحیت می نماید و طبق ماده (27) عمل می کند و در مورد بند (2) ماده (84) هرگاه دعوا در دادگاه دیگری تحت رسیدگی باشد از رسیدگی به دعوا خودداری کرده پرونده را به دادگاهی که دعوا در آن مطرح است می فرستد و در سایر موارد یادشده در ماده (84) قرار رد دعوا صادر می نماید.

مشاهده ماده 89 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده 348 - جهات درخواست تجدیدنظر به قرار زیر است : الف - ادعای عدم اعتبار مستندات دادگاه. ب - ادعای فقدان شرایط قانونی شهادت شهود. ج - ادعای عدم توجه قاضی به دلایل ابرازی. د - ادعای عدم صلاحیت قاضی یا دادگاه صادر کننده رای ه- ادعای مخالف بودن رای با موازین شرعی و یا مقررات قانونی. تبصره - اگر درخواست تجدیدنظر به استناد یکی از جهات مذکور در این ماده به عمل آمده باشد درصورت وجود جهات دیگر مرجع تجدیدنظر به آن جهت هم رسیدگی می نماید.

مشاهده ماده 348 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM