رای قضایی شماره 9209970901700725

رای قضایی شماره 9209970901700725

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9209970901700725


شماره دادنامه قطعی:
9209970901700725

تاریخ دادنامه قطعی:
1392/03/12

گروه رای:
اداری

نوع مرجع:

عنوان رای:
پرداخت مستمری به همسر بیمه شده متوفی در صورت ازدواج موقت

پیام رای:
ازدواج موقت همسر متوفی بیمه شده مانع از استحقـاق وی به دریافت مستمری بازماندگان نمی گردد.

رای شعبه دیوان عدالت اداری
شاکی طی دادخواست تقدیمی بیان داشت: پس از فوت شوهرم مرحوم.. . از مستمری همسرم استفاده می کردم تا اینکه به طور موقت ازدواج نمودم و سازمان تامین اجتماعی نسبت به قطع مقرری اینجانب اقدام نموده و اینک خواستار الزام سازمان تامین اجتماعی به برقراری مستمری می باشم که با توجه به مجموع محتوای پرونده و لایحه جوابیه مدیر کل تامین اجتماعی خراسان شمالی و مستندات ابرازی نظر به اینکه وفق بند 1 ماده 81 قانون تامین اجتماعی همسر متوفی تا زمانی که شوهر اختیار نکرده است واجد شرایط و دریافت مستمری می باشد و هرچند که مشارالیها در مورخه 4/1/87 ازدواج نموده است و لیکن مستندات ابراز شده از جمله شهادت شهود و یکی از عقدنامه ها و عاقد موید موقت بودن ازدواج انجام شده می باشد. به علاوه اینکه با تصویب بند 103 قانون بودجه سال 90 قانونگذار در مقام حمایت از این گونه افراد حتی بعد از ازدواج می باشد. بنابراین شکایت طرح شده وارد تشخیص گردید و مستندا به بند 1 ماده 81 قانون تامین اجتماعی و مواد 7 و 14 قانون دیوان عدالت اداری رای به ورود شکایت صادر و اعلام می گردد. رای اصداری قطعی است.
رییس شعبه 17 دیوان عدالت اداری ـ مستشار شعبه
رحیمی ـ روحی

قاضی:

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 7ـ دیوان می تواند به تعداد مورد نیاز کارشناسانی از رشته های مختلف که حداقل دارای ده سال سابقه کار اداری و مدرک کارشناسی یا بالاتر باشند به عنوان مشاور دیوان داشته باشد. در صورت نیاز هریک از شعب به مشاوره و کارشناسی به درخواست شعبه یا به تشخیص رئیس دیوان کارشناس مشاور توسط رئیس دیوان به شعبه معرفی می شود. در این صورت کارشناس پس از بررسی موضوع نتیجه را به طور مکتوب به شعبه ارائه می کند تا در پرونده درج شود. قاضی شعبه با ملاحظه نظر وی مبادرت به صدور رای می نماید. تبصره ـ حقوق و مزایای مشاورینی که در اجرای ماده (9) قانون دیوان عدالت اداری مصوب 25/9/1385 منصوب شده اند مطابق مقررات زمان انتصاب محاسبه و پرداخت می شود.

مشاهده ماده 7 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

ماده 14ـ مرجع حل اختلاف در صلاحیت بین شعب دیوان و سایر مراجع قضائی شعب دیوان عالی کشور است.

مشاهده ماده 14 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

ماده 81 ـ بازماندگان واجد شرایط متوفی که استحقاق دریافت مستمری را خواهند داشت عبارتند از: 1-عیال دائم بیمه شده متوفی مادام که شوهر اختیار نکرده است. تبصره ـ همسران بیمه شدگان متوفی که شوهر اختیار نموده اند (عقد دائم) در صورت فوت شوهر دوم توسط تامین اجتماعی مجددا به آنها مستمری پرداخت خواهد شد. بار مالی ناشی از این تبصره از محل سه درصد (3%) کمک دولت به بیمه شدگان تامین خواهد شد. آیین نامه اجرایی این قانون ظرف مدت دو ماه توسط سازمان تامین اجتماعی پیشنهاد و به تصویب هیات وزیران خواهد رسید. (الحاقی 21/06/1374) 2- فرزندان متوفی در صورتی که سن آنان کمتر از هجده سال تمام باشد و یا منحصرا به تحصیل اشتغال داشته باشند یا به علت بیماری یا نقص عضو طبق گواهی کمیسیون پزشکی موضوع ماده 91 این قانون قادر به کار نباشند. 3- پدر و مادر متوفی در صورتی که اولا تحت تکفل او بوده ثانیا سن پدر از شصت سال و سن مادر از پنجاه و پنج سال تجاوز کرده باشد و یا آنکه به تشخیص کمیسیون پزشکی موضوع ماده 91 این قانون از کارافتاده باشند و در هر حال مستمری از سازمان دریافت ندارند.

مشاهده ماده 81 قانون تامین اجتماعی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM