رای قضایی شماره 9309970925002117

رای قضایی شماره 9309970925002117

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9309970925002117


شماره دادنامه قطعی:
9309970925002117

تاریخ دادنامه قطعی:
1393/12/11

گروه رای:
کیفری

نوع مرجع:
شعبه دیوان عالی کشور

عنوان رای:
درخواست اعاده دادرسی به استناد مقررات مربوط به مجازات تکمیلی در قانون مجازات اسلامی 1392

پیام رای:
مقررات قانون مجازات اسلامی 1392 در خصوص حداکثر میزان مجازات تکمیلی با توجه به اخف بودن آن عطف به ماسبق شده و از جهات پذیرش اعاده دادرسی است.

رای خلاصه جریان پرونده
حسب مندرجات لایحه وکیل متقاضی ع. و مستندات پیوست آن نام­برده بدوا به اتهام مزاحمت برای بانوان و اطفال در اماکن عمومی یا معابر موضوع شکایت شاکیه خانم ف. همسر سابق متقاضی تحت تعقیب قرار گرفته و پس از صدور قرار مجرمیت و تنظیم کیفرخواست و ارسال پرونده به دادگاه به موجب دادنامه شماره 00272- 1393/02/30 شعبه 103 دادگاه عمومی جزایی شهرستان.. . به جرم تهدید به قتل و انطباق عمل متقاضی با عنوان مذکور و به دلایل و مستندات و شرح و استدلال مندرج در متن رای به تحمل یک سال حبس تعزیری و از باب مجازات تکمیلی به محرومیت از حقوق اجتماعی به مدت پنج سال محکوم گردیده و رای صادره طی دادنامه شماره 577- 1393/06/15 شعبه شانزدهم دادگاه تجدیدنظر استان.. . تایید و قطعی شده است. سپس وکیل متقاضی طی لایحه ای به عنوان ریاست محترم دیوان عالی کشور و به جهات مذکور در لایحه خویش که در حین شور قرایت خواهد شد درخواست تجویز اعاده دادرسی نموده و پس از ثبت جهت رسیدگی به این شعبه ارجاع گردیده است و مفاد لایحه وی اجمالا ایراد و اعتراض ماهوی نسبت به رای صادره و عنوان اتهامی وی و میزان محرومیت اجتماعی وی که بیش از دو سال است.

رای شعبه دیوان عالی کشور
در خصوص درخواست متقاضی ع. با وکالت م. نسبت به دادنامه شماره 577 مورخ 1393/06/15 شعبه شانزدهم دادگاه تجدیدنظر استان.. . با توجه به مفاد ماده 23 قانون مجازات اسلامی 1392 و تبصره یک آن و هم چنین مفاد ماده 25 آن نظر به این که مدت مجازات تکمیلی نباید بیش از دو سال باشد لذا محکومیت وی از حقوق اجتماعی به مدت پنج سال مناسب نبوده است و درخواست وی از این حیث با بند 6 ماده 272 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری انطباق داشته و به استناد آن و ماده 274 قانون مذکور رسیدگی مجدد از این حیث به یکی از شعب هم عرض دادگاه تجدیدنظر استان.. . ارجاع می شود و در مورد سایر درخواست های وی با شقوق ماده مرقوم انطباق نداشته و رد می گردد.
شعبه 35 دیوان عالی کشور - رییس و عضو معاون
سید رضا سید کریمی - غلامرضاقاصدی

قاضی:
سیدرضا سیدکریمی , غلامرضاقاصدی

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 23 ـ دادگاه می تواند فردی را که به حد قصاص یا مجازات تعزیری از درجه شش تا درجه یک محکوم کرده است با رعایت شرایط مقرر در این قانون متناسب با جرم ارتکابی و خصوصیات وی به یک یا چند مجازات از مجازات های تکمیلی زیر محکوم نماید: الف ـ اقامت اجباری در محل معین ب ـ منع از اقامت در محل یا محل های معین پ ـ منع از اشتغال به شغل حرفه یا کار معین ت ـ انفصال از خدمات دولتی و عمومی ث ـ منع از رانندگی با وسایل نقلیه موتوری و یا تصدی وسایل موتوری ج ـ منع از داشتن دسته چک و یا اصدار اسناد تجارت چ ـ منع از حمل سلاح ح ـ منع از خروج اتباع ایران از کشور خ ـ اخراج بیگانگان از کشور د ـ الزام به خدمات عمومی ذ ـ منع از عضویت در احزاب گروه ها و دستجات سیاسی یا اجتماعی ر ـ توقیف وسایل ارتکاب جرم یا رسانه یا موسسه دخیل در ارتکاب جرم ز ـ الزام به یادگیری حرفه شغل یا کار معین ژ ـ الزام به تحصیل س ـ انتشار حکم محکومیت قطعی تبصره 1 ـ مدت مجازات تکمیلی بیش از دو سال نیست مگر در مواردی که قانون به نحو دیگری مقرر نماید. تبصره 2 ـ چنانچه مجازات تکمیلی و مجازات اصلی از یک نوع باشد فقط مجازات اصلی مورد حکم قرار می گیرد. تبصره 3 ـ آیین نامه راجع به کیفیت اجرای مجازات تکمیلی ظرف شش ماه از تاریخ لازم الاجراء شدن این قانون توسط وزیر دادگستری تهیه می شود و به تصویب رئیس قوه قضاییه می رسد.

مشاهده ماده 23 قانون مجازات اسلامی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM