رای قضایی شماره 9209970220100064

رای قضایی شماره 9209970220100064

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9209970220100064


شماره دادنامه قطعی:
9209970220100064

تاریخ دادنامه قطعی:
1392/01/31

گروه رای:
حقوقی

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
اثر بلوغ در دعوی مالی و غیر مالی

پیام رای:
پس از بالغ شدن صغیر خود او صالح به پیگیری و طرح دعوی در امور غیر مالی است و نمی توان او را در این موارد فاقد اهلیت دانست. در مورد تقاضای اصلاح نام در سند سجلی این تقاضا از ولی پذیرفته نمی شود ولی در امور مالی صرف بلوغ کفایت نمی کند و باید علاوه بر آن رشد نیز احراز شود.

رای دادگاه بدوی
در خصوص دادخواست تقدیمی آقای الف.س. به ولایت از فرزند صغیر خود به نام الف. به طرفیت اداره ثبت احوال به خواسته تقاضای الزام خوانده به تغییر نام از الف. به غ. خواهان توضیح داده است که اسم فرزند وی در شناسنامه الف. می باشد این در حالی است که از اول زندگی فرزند تاکنون فرزندش در بین اقوام و دوستان به غ. مشهور است و وی را به این اسم صدا می کنند و اسم الف. نامناسب می باشد. لذا تقاضای صدور حکم به شرح خواسته را دارد و جهت اثبات ادعای خود به شهادت شهود استناد نموده است. خوانده طی لایحه ای دفاع نموده که تعیین اسم فرزند خواهان بنا به تقاضای خواهان بوده و اشتباهی از ناحیه ثبت احوال واقع نشده است. و لذا تقاضای رد دعوی خواهان را دارد. دادگاه با توجه به دادخواست تقدیمی خواهان ـ شهادت شهود وی ـ خواسته خواهان را ثابت دانسته مستندا به ماده 995 قانون مدنی حکم به الزام اداره ثبت احوال به تغییر نام فرزند خواهان از الف. به غ. در شناسنامه شماره 1-633089-002 را صادر و اعلام می دارد. رای صادره حضوری و ظرف بیست روز پس از ابلاغ قابل تجدیدنظر در دادگاه تجدیدنظر استان تهران می باشد.
رییس شعبه 34 دادگاه عمومی حقوقی تهران ـ مدانی

رای دادگاه تجدیدنظر استان
[در خصوص] تجدیدنظرخواهی اداره ثبت احوال منطقه مرکزی تهران به طرفیت آقای الف.س. به ولایت از الف.س. از دادنامه شماره 915-22/9/91 شعبه 34 دادگاه عمومی حقوقی تهران که به موجب آن حکم به الزام اداره ثبت احوال به تغییر نام فرزند از الف. به غ. در سند سجلی شماره 1-633089-002صادر گردیده است از عطف توجه به تاریخ تولد خانم الف.س. که متولد 23/9/82 می باشد و در تاریخ تقدیم دادخواست به سن بلوغ رسیده اند و وفق مواد 121و217 قانون مدنی و رای وحدت رویه شماره 30-3/10/64 هیات عمومی دیوان عالی کشور که علی القاعده رسیدن صغار به سن بلوغ را دلیل رشد قرار داده است و خلاف آن را احتیاج به اثبات دانسته ناظر به دخالت آنان در موضوع امور مربوط به خود می باشند مگر در امور و حقوق مالی که مستلزم به اثبات رشد می باشد و در غیر این صورت با ولی قهری است لذا دعوی مطروحه از جانب ولی خانم الف.س. وجاهت قانونی نداشته به استناد مواد 84 و 89 و 358 از قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی ضمن نقض دادنامه تجدیدنظرخواسته قرار رد دعوی خواهان را صادر و اعلام می دارد. رای صادره قطعی است.
مستشاران شعبه اول دادگاه تجدیدنظر استان تهران
صلاتی ـ خشنودی

قاضی:
صلاتی , خشنودی , مدانی

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 995 - تغییر مطالبی که در دفاتر سجل احوال ثبت شده است ممکن نیست مگر به موجب حکم محکمه.

مشاهده ماده 995 قانون مدنی

ماده 121 - هر گاه کسی به اذن صاحب دیوار بر روی دیوار سرتیری گذارده باشد و بعد آن را بردارد نمی تواند مجددا بگذارد مگر به اذن جدید از صاحب دیوار و همچنین است سایر تصرفات.

مشاهده ماده 121 قانون مدنی

ماده 217 - در معامله لازم نیست که جهت آن تصریح شود ولی اگر تصریح شده باشد باید مشروع باشد والا معامله باطل است.

مشاهده ماده 217 قانون مدنی

ماده 84 - در موارد زیر خوانده می تواند ضمن پاسخ نسبت به ماهیت دعوا ایراد کند: 1 - دادگاه صلاحیت نداشته باشد. 2 - دعوا بین همان اشخاص در همان دادگاه یا دادگاه هم عرض دیگری قبلا" اقامه شده و تحت رسیدگی باشد و یا اگر همان دعوا نیست دعوایی باشد که با ادعای خواهان ارتباط کامل دارد. 3 - خواهان به جهتی ازجهات قانونی از قبیل صغر عدم رشد جنون یا ممنوعیت از تصرف دراموال در نتیجه حکم ورشکستگی اهلیت قانونی برای اقامه دعوا نداشته باشد. 4 - ادعا متوجه شخص خوانده نباشد. 5 - کسی که به عنوان نمایندگی اقامه دعوا کرده از قبیل وکالت یا ولایت یا قیمومت و سمت او محرز نباشد. 6 - دعوای طرح شده سابقا بین همان اشخاص یا اشخاصی که اصحاب دعوا قائم مقام آنان هستند رسیدگی شده نسبت به آن حکم قطعی صادر شده باشد. 7 - دعوا بر فرض ثبوت اثر قانونی نداشته باشد از قبیل وقف و هبه بدون قبض. 8 - مورد دعوا مشروع نباشد. 9 - دعوا جزمی نبوده بلکه ظنی یا احتمالی باشد. 10 - خواهان در دعوای مطروحه ذی نفع نباشد. 11 - دعوا خارج از موعد قانونی اقامه شده باشد.

مشاهده ماده 84 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده 89 - درمورد بند (1) ماده (84) هرگاه دادگاه خود را صالح نداند مبادرت به صدور قرار عدم صلاحیت می نماید و طبق ماده (27) عمل می کند و در مورد بند (2) ماده (84) هرگاه دعوا در دادگاه دیگری تحت رسیدگی باشد از رسیدگی به دعوا خودداری کرده پرونده را به دادگاهی که دعوا در آن مطرح است می فرستد و در سایر موارد یادشده در ماده (84) قرار رد دعوا صادر می نماید.

مشاهده ماده 89 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده 358 - چنانچه دادگاه تجدیدنظر ادعای تجدیدنظرخواه را موجه تشخیص دهد رای دادگاه بدوی را نقض و رای مقتضی صادر می نماید. در غیر این صورت با رد درخواست و تایید رای پرونده را به دادگاه بدوی اعاده خواهد کرد.

مشاهده ماده 358 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM