رای قضایی شماره 9209972130600038

رای قضایی شماره 9209972130600038

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9209972130600038


شماره دادنامه قطعی:
9209972130600038

تاریخ دادنامه قطعی:
1392/01/31

گروه رای:
حقوقی

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
دو اسمه بودن

پیام رای:
اصلاح نام در شناسنامه تنها در موارد مشخص شده در مواد 20 و 40 قانون ثبت احوال میسر است و دو اسمه بودن امری متعارف در جامعه بوده و در صورت مناسب بودن نام در شناسنامه امکان اصلاح آن نیست.

رای دادگاه بدوی
در خصوص دادخواست آقای م.ز. ولی قهری م. به طرفیت اداره ثبت احوال به خواسته تغییر نام از م. به م.س. دادگاه با توجه به محتویات پرونده نظر به اینکه نام انتخابی (م.) از اسماء مصطلح و مبارک بوده و دو نامی بودن امری متعارف در جامعه بوده و موجب نقض اعتبار اسناد سجلی نمی گردد لذا دادگاه خواسته خواهان را غیر ثابت تشخیص [و] مستندا به مواد 999 و 1287 و 1292 و 1257 قانون مدنی و ماده 8 قانون ثبت احوال حکم به رد دعوی خواهان صادر و اعلام می نماید. رای صادره ظرف بیست روز پس از ابلاغ قابل تجدیدنظر در دادگاه های تجدیدنظر استان تهران می باشد.
رییس شعبه 188 محاکم حقوقی تهران ـ پورمند

رای دادگاه تجدیدنظر استان
در مورد تجدیدنظرخواهی آقای م.ز. در برابر اداره ثبت احوال از دادنامه شماره 819 مورخ 4/11/91 شعبه محترم 188 محاکم عمومی حقوقی تهران که در بر دارنده صدور حکم به رد دعوی نامبرده با موضوع تغییر نام از م. به م.س. می باشد نظر به اینکه تغییر نام برابر مقررات ثبتی ناظر بر تحقق شرایط قانونی و انطباق با مفاد مواد 20 و40 قانون ثبت احوال بوده که به نظر موجبی بر اصلاح آن در قضیه فراهم نیست از سویی مدلول ماده واحده حفظ اسناد سجلی و جلوگیری از تزلزل آنها هر نوع تغییر را جز در موارد احصایی از قبیل القاب و عناوین نامتناسب با جنس منع که به نظر مورد خواسته نیز انطباقی با آن ندارد بنابراین دادگاه تجدیدنظرخواهی به عمل آمده را [منطبق] با هیچ یک از شقوق ذیل ماده 348 از قانون آیین دادرسی مدنی ندانسته و مآلا در راستای ماده 358 همان قانون با رد اعتراض موصوف دادنامه بدوی را تایید و استوار می نماید. این رای قطعی است.
مستشاران شعبه 61دادگاه تجدیدنظر استان تهران
ناصری نژاد ـ صداقتی

قاضی:
ناصری نژاد , پورمند , صداقتی

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 999 - سند ولادت اشخاصی که ولادت آن ها در مدت قانونی به دایره ی سجل احوال اظهار شده است سند رسمی محسوب خواهد بود.

مشاهده ماده 999 قانون مدنی

ماده 1287 - اسنادی که در اداره ی ثبت اسناد و املاک و یا دفاتر اسناد رسمی یا در نزد سایر مامورین رسمی در حدود صلاحیت آن ها بر طبق مقررات قانونی تنظیم شده باشند رسمی است.

مشاهده ماده 1287 قانون مدنی

ماده 1292 - در مقابل اسناد رسمی یا اسنادی که اعتبار سند رسمی را دارد انکار و تردید مسموع نیست و طرف می تواند ادعای جعلیت به اسناد مزبور کند یا ثابت نماید که اسناد مزبور به جهتی از جهات قانونی از اعتبار افتاده است.

مشاهده ماده 1292 قانون مدنی

ماده 1257 - هرکس مدعی حقی باشد باید آن را اثبات کند و مدعی علیه هر گاه در مقام دفاع مدعی امری شود که محتاج به دلیل باشد اثبات امر برعهده او است.

مشاهده ماده 1257 قانون مدنی

ماده 348 - جهات درخواست تجدیدنظر به قرار زیر است : الف - ادعای عدم اعتبار مستندات دادگاه. ب - ادعای فقدان شرایط قانونی شهادت شهود. ج - ادعای عدم توجه قاضی به دلایل ابرازی. د - ادعای عدم صلاحیت قاضی یا دادگاه صادر کننده رای ه- ادعای مخالف بودن رای با موازین شرعی و یا مقررات قانونی. تبصره - اگر درخواست تجدیدنظر به استناد یکی از جهات مذکور در این ماده به عمل آمده باشد درصورت وجود جهات دیگر مرجع تجدیدنظر به آن جهت هم رسیدگی می نماید.

مشاهده ماده 348 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده 20- انتخاب نام با اعلام کننده است برای نامگذاری یک نام ساده یا مرکب (حسین محمد مهدی و مانند آن که عرفا یک نام محسوب می شود انتخاب خواهد شد (اصلاحی 18/10/1363 با الحاق 6 تبصره). تبصره 1- انتخاب نامهائی که موجب هتک حیثیت مقدسات اسلامی می گردد و همچنین انتخاب عناوین و القاب و نامهای زننده و مستهجن یا نامناسب با جنس ممنوع است. تبصره 2- تشخیص نامهای ممنوع با شورای عالی ثبت احوال می باشد و این شورا نمونه های آن را تعیین و به سازمان اعلام می کند. تبصره 3- انتخاب نام در مورد اقلیتهای دینی شناخته شده در قانون اساسی تابع زبان و فرهنگ دینی آنان است. تبصره 4 – در اسناد سجلی اقلیتهای دینی شناخته شده در قانون اساسی نوع دین آنان قید می شود. تبصره 5 – ذکر سیادت در اسناد سجلی ساداتی که سیادت آنان در اسناد سجلی پدر و یا جد پدری مندرج باشد و یا سیادت آنان با دلائل شرعی ثابت گردد الزامی است مگر کسانیکه خود را سید ندانند و یا عدم سیادت آنان شرعا احراز شود. تبصره 6 – مراتب تشرف پیروان ادیان دیگر به دین مبین اسلام همراه با تغییرات مربوط به نام و نام خانوادگی آنان در اسناد سجلی ثبت شود.

مشاهده ماده 20 قانون ثبت احوال

ماده 40- تغییر نام خانوادگی با تصویب سازمان ثبت احوال کشور خواهد بود. تبصره : موارد تغییر نام خانوادگی مطابق آیین نامه اجرائی این قانون می باشد.

مشاهده ماده 40 قانون ثبت احوال

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM