رای قضایی شماره 9209970224100072

رای قضایی شماره 9209970224100072

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9209970224100072


شماره دادنامه قطعی:
9209970224100072

تاریخ دادنامه قطعی:
1392/02/02

گروه رای:
کیفری

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
تعدد معنوی تصرف عدوانی و سرقت

پیام رای:
تصرف عدوانی برای سرقت نمی تواند جرم مستقلی تلقی شود.

رای دادگاه تجدیدنظر استان
در این پرونده آقای ف.ف. وکیل محترم آقای ر.ر. به طرفیت خانم پ.غ. از دادنامه 5/7/91 شعبه 101 دادگاه عمومی جزایی ملارد در مهلت مقرر قانونی تجدیدنظرخواهی نموده است که به موجب دادنامه فوق الذکر تجدیدنظرخواه و شریک جرم ایشان آقای الف.ر. از جهت مشارکت در جرم سرقت اموال منزل شاکی موضوع بند های یک و دو و 4 ماده 656 قانون مجازات اسلامی و از جهت تصرف عدوانی حسب مواد استنادی قانونی به مجازات مقرره در آن محکوم گردیده است. حال با توجه به گزارش مامورین و اظهارات تجدیدنظرخواه و شریک جرم ایشان و همسایگان حکایت از این دارد [که] تجدیدنظرخواه و شریک جرم ایشان شبانه و با شکستن حرز منزل وارد منزل شدند و اموال مشروح در دادنامه و پرونده را به سرقت بردند با این ترتیب بر احراز جرم مشارکت در سرقت اموال شاکیه توسط تجدیدنظرخواه با آقای الف.ر. و بر تعیین مجازات حسب مواد استنادی قانونی در دادنامه بدوی و رد اموال توسط تجدیدنظرخواه به صورت نصف و نصف با شریک جرم با رعایت ماده 42 قانون مجازات اسلامی و با اختیار حاصل از تبصره 4 از ماده 22 قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب مصوب 81 ایرادی وارد نمی باشد و طبق بند الف از ماده 257 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری مصوب 78 رای تایید می گردد و اما جرم تصرف عدوانی تجدیدنظرخواه با توجه به اینکه توام با سرقت بوده جرم مستقل نمی باشد و طبق بند یک از قسمت ب از ماده 257 قانون مذکور نقض و طبق ماده 177 قانون مذکور تبریه می گردد و رای قطعی است.
رییس شعبه 41 دادگاه تجدیدنظر استان تهران ـ مستشار دادگاه
قنبری ـ قاسمی

قاضی:
ایوب امرجی , عبدالعلی قنبری , قاسمی

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 656 ـ شکستن هریک از استخوان های ترقوه در صورتی که بدون عیب درمان شود موجب چهار درصد دیه کامل و در صورتی که درمان نشود و یا با عیب درمان شود موجب نصف دیه کامل است.

مشاهده ماده 656 قانون مجازات اسلامی

ماده 42 ـ تعویق مراقبتی همراه با تدابیر زیر است: الف ـ حضور به موقع در زمان و مکان تعیین شده توسط مقام قضایی یا مددکار اجتماعی ناظر ب ـ ارائه اطلاعات و اسناد و مدارک تسهیل کننده نظارت بر اجرای تعهدات محکوم برای مددکار اجتماعی پ ـ اعلام هرگونه تغییر شغل اقامتگاه یا جابه جایی در مدت کمتر از پانزده روز و ارائه گزارشی از آن به مددکار اجتماعی ت ـ کسب اجازه از مقام قضایی به منظور مسافرت به خارج از کشور تبصره ـ تدابیر یاد شده می تواند از سوی دادگاه همراه با برخی تدابیر معاضدتی از قبیل معرفی مرتکب به نهادهای حمایتی باشد.

مشاهده ماده 42 قانون مجازات اسلامی

ماده 22 – (طبق ماده 570 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 در رابطه با امور کیفری نسخ شده است) رسیدگی دادگاه تجدیدنظر استان به درخواست تجدیدنظر از احکام قابل تجدیدنظر دادگاههای عمومی جزائی و انقلاب وفق مقررات قانونی آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور کیفری مصوب 28/6/1378 کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس شورای اسلامی با حضور دادستان یا یکی از دادیاران یا معاونان وی به عمل می آید و در مورد آراء حقوقی وفق قانون آئین دادرسی مربوط خواهد بود. تبصره 1 – اگر در دادگاه تجدیدنظر متهم بی گناه شناخته شود حکم بدوی فسخ و متهم تبرئه می گردد هر چند که درخواست تجدیدنظر نکرده باشد و در این صورت اگر متهم در زندان باشد فورا آزاد می شود. تبصره 2 – هرگاه دادگاه تجدیدنظر پس از رسیدگی محکوم علیه را مستحق تخفیف مجازات بداند ضمن تایید حکم بدوی مستدلا می تواند مجازات او را تخفیف دهد هرچند که محکوم علیه تقاضای تجدیدنظر نکرده باشد. تبصره 3 – در امور کیفری موضوع مجازاتهای تعزیری یا بازدارنده مرجع تجدیدنظر نمی تواند مجازات مقرر در حکم بدوی را تشدید کند مگر اینکه دادستان یا شاکی خصوصی درخواست تجدیدنظر کرده باشد. تبصره 4 – اگر حکم تجدیدنظر خواسته از نظر محاسبه محکوم به یا خسارات یا تعیین مشخصات طرفهای دعوا یا تعیین نوع و میزان مجازات و تطبیق عمل با قانون متضمن اشتباهی باشد که به اساس حکم لطمه ای وارد نسازد مرجع تجدیدنظر با اصلاح حکم آن را تایید می نماید و تذکر لازم را به دادگاه بدوی خواهد داد.

مشاهده ماده 22 قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM