رای قضایی شماره 9109970903203714

رای قضایی شماره 9109970903203714

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9109970903203714


شماره دادنامه قطعی:
9109970903203714

تاریخ دادنامه قطعی:
1391/12/22

گروه رای:
اداری

نوع مرجع:
شعبه دیوان عدالت اداری

عنوان رای:
موارد جلب موافقت سازمان میراث فرهنگی در ساخت و ساز

پیام رای:
جلب موافقت میراث فرهنگی در موقع اجرای طرح‎ها و برنامه‎های مربوط به توسعه معابر و تامین سایر احتیاجات شهری در اطرف آثار باستانی در خصوص صدور پروانه‎های ساختمانی افراد مدخلیتی نداشته و به صرف نامه عادی میراث فرهنگی شهرداری پس از صدور پروانه ساختمانی حق تعطیلی فعالیت شاکی را ندارد.

رای شعبه دیوان عدالت اداری
در خصوص شکایت آقای (ج.و.) به طرفیت شهرداری تهران و اداره کل میراث فرهنگی استان تهران به خواسته فوق الاشعار [صدور حکم به لغو دستور توقف اجرای عملیات ساختمانی]؛ با توجه به محتویات و اسناد و مدارک موجود در آن و لایحه دفاعیه طرف شکایت که در دفتر ثبت لوایح این شعبه ثبت گردیده است صرف نظر از اینکه صرف انکار و تردید یک فرد نسبت به امضای خود و قبل از اثبات جعلیت امضای مذکور فرد را از حقوق خود محروم نمی سازد و نقشه هایی که ذیل آنها مهر و امضای سازمان میراث فرهنگی درج شده توسط شهرداری به شاکی داده شده است با عنایت به ماده 102 قانون شهرداری که باید موافقت میراث فرهنگی را در موقع اجرای طرح ها و برنامه های مربوط به توسعه معابر و تامین سایر احتیاجات شهری از قبیل باغ های عمومی و ایجاد تاسیسات برق و غیره قبلا جلب نماید این موافقت نسبت به پروانه های ساختمانی افراد سرایت نداشته و به موجب صرف نامه عادی که از طرف میراث فرهنگی به شهرداری نوشته شده باشد چنین حقی ایجاد نمی شود و شهرداری بعد از صدور پروانه ساختمانی حق تعطیلی کار شاکی را نداشته و این اقدام هیچ اثر حقوقی و الزامی ندارد و از مصادیق ممانعت از حق می باشد که مسیولیت آن متوجه شهرداری است. بنابراین دعوی مطروحه را ثابت تشخیص و به استناد مواد 7 13 و 14 قانون دیوان عدالت اداری ضمن صدور قرار رد دعوی وی به طرفیت خوانده ردیف دوم به لحاظ عدم توجه دعوی به وی حکم به ورود شکایت و بی اثر بودن نامه فوق نسبت به ادامه عملیات ساختمانی وی صادر و اعلام می گردد. این رای قطعی است.
رییس شعبه 32 دیوان عدالت اداری ـ مستشار شعبه
کریمی تبار ـ عبدالهی

قاضی:
کریمی‏تبار , عبدالهی

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 7ـ دیوان می تواند به تعداد مورد نیاز کارشناسانی از رشته های مختلف که حداقل دارای ده سال سابقه کار اداری و مدرک کارشناسی یا بالاتر باشند به عنوان مشاور دیوان داشته باشد. در صورت نیاز هریک از شعب به مشاوره و کارشناسی به درخواست شعبه یا به تشخیص رئیس دیوان کارشناس مشاور توسط رئیس دیوان به شعبه معرفی می شود. در این صورت کارشناس پس از بررسی موضوع نتیجه را به طور مکتوب به شعبه ارائه می کند تا در پرونده درج شود. قاضی شعبه با ملاحظه نظر وی مبادرت به صدور رای می نماید. تبصره ـ حقوق و مزایای مشاورینی که در اجرای ماده (9) قانون دیوان عدالت اداری مصوب 25/9/1385 منصوب شده اند مطابق مقررات زمان انتصاب محاسبه و پرداخت می شود.

مشاهده ماده 7 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

ماده 13ـ اثر ابطال مصوبات از زمان صدور رای هیات عمومی است مگر در مورد مصوبات خلاف شرع یا در مواردی که به منظور جلوگیری از تضییع حقوق اشخاص هیات مذکور اثر آن را به زمان تصویب مصوبه مترتب نماید.

مشاهده ماده 13 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

ماده 14ـ مرجع حل اختلاف در صلاحیت بین شعب دیوان و سایر مراجع قضائی شعب دیوان عالی کشور است.

مشاهده ماده 14 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

ماده 102 - اگر در موقع طرح و اجرای برنامه های مربوط به توسعه معابر تامین سایر احتیاجات شهری مندرج در ماده 96 الحاقی این قانون به آثار باستانی برخورد شود شهرداری مکلف است موافقت وزارت فرهنگ و هنر را قبلا جلب نماید و نیز شهرداری ها مکلفند نظرات و طرحهای وزارت فرهنگ و هنر را راجع به نحوه حفظ آثار باستانی و میزان حریم و مناظر ساختمان ها و می دانهای مجاور آن ها را رعایت نمایند. تبصره - وزارت فرهنگ و هنر مکلف است ظرف سه ماه از تاریخ مراجعه وزارت کشور نظر قطعی خود را به شهرداری اعلام بدارد. (الحاقی 27/11/1345)

مشاهده ماده 102 قانون شهرداری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM