رای قضایی شماره 9109970901103008

رای قضایی شماره 9109970901103008

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9109970901103008


شماره دادنامه قطعی:
9109970901103008

تاریخ دادنامه قطعی:
1391/12/22

گروه رای:
اداری

نوع مرجع:
شعبه دیوان عدالت اداری

عنوان رای:
مرجع ابتدایی رسیدگی به اختلاف بین کارگر و کارفرما

پیام رای:
هر گونه اختلاف بین کارگر و کارفرما می بایست بدوا در مراجع حل اختلاف کار بررسی شود.

رای شعبه دیوان عدالت اداری
در خصوص شکایت مطروحه به شرح فوق الذکر [الزام طرف شکایت به پرداخت کلیه پرداخت ها و مطالبات مالی متعلق به کارکنان اعم از عیدی و پاداش و بن نقدی و غیرنقدی به مدت دو برابر دوران اسارت]؛ با توجه به مدارک ابرازی و لایحه دفاعیه طرف شکایت [سازمان تامین اجتماعی شعبه 1 اردبیل] به شماره.. . اولا ـ شخصیت حقوقی طرف شکایت [شرکت قند پانیذ فام ـ کارخانه قند فسا] از لحاظ خصوصی بودن و یا دولتی بودن دارای ابهام است. ثانیا ـ با توجه به قرارداد ابرازی که در حکم کارگزینی کارکنان مشمول قانون کار است که عنوان داشته هر گونه اختلاف بین کارگر و کارفرما مشمول ماده 157 قانون کار بوده و باید بدوا در مراجع حل اختلاف بررسی گردد شعبه مستندا به مواد 7 13 و 14 قانون دیوان عدالت اداری قرار رد شکایت صادر و اعلام می نماید. رای صارده قطعی است.
رییس شعبه 11 دیوان عدالت اداری ـ مستشار شعبه
عزیزی ـ طاهری

قاضی:
احمد عزیزی , طاهری

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 7ـ دیوان می تواند به تعداد مورد نیاز کارشناسانی از رشته های مختلف که حداقل دارای ده سال سابقه کار اداری و مدرک کارشناسی یا بالاتر باشند به عنوان مشاور دیوان داشته باشد. در صورت نیاز هریک از شعب به مشاوره و کارشناسی به درخواست شعبه یا به تشخیص رئیس دیوان کارشناس مشاور توسط رئیس دیوان به شعبه معرفی می شود. در این صورت کارشناس پس از بررسی موضوع نتیجه را به طور مکتوب به شعبه ارائه می کند تا در پرونده درج شود. قاضی شعبه با ملاحظه نظر وی مبادرت به صدور رای می نماید. تبصره ـ حقوق و مزایای مشاورینی که در اجرای ماده (9) قانون دیوان عدالت اداری مصوب 25/9/1385 منصوب شده اند مطابق مقررات زمان انتصاب محاسبه و پرداخت می شود.

مشاهده ماده 7 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

ماده 13ـ اثر ابطال مصوبات از زمان صدور رای هیات عمومی است مگر در مورد مصوبات خلاف شرع یا در مواردی که به منظور جلوگیری از تضییع حقوق اشخاص هیات مذکور اثر آن را به زمان تصویب مصوبه مترتب نماید.

مشاهده ماده 13 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

ماده 14ـ مرجع حل اختلاف در صلاحیت بین شعب دیوان و سایر مراجع قضائی شعب دیوان عالی کشور است.

مشاهده ماده 14 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

ماده 157 ـ هر گونه اختلاف فردی بین کارفرما و کارگر یا کارآموز که ناشی از اجرای این قانون و سایر مقررات کار قرارداد کارآموزی موافقت نامه های کارگاهی یا پیمانهای دسته جمعی کار باشد در مرحله اول از طریق سازش مستقیم بین کارفرما و کارگر یا کارآموز و یا نمایندگان آنها در شورای اسلامی کار و در صورتی که شورای اسلامی کار در واحدی نباشد از طریق انجمن صنفی کارگران و یا نماینده قانونی و کارگران و کارفرما حل و فصل خواهد شد و در صورت عدم سازش از طریق هیاتهای تشخیص و حل اختلاف به ترتیب آتی رسیدگی و حل و فصل خواهد شد.

مشاهده ماده 157 قانون کار

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM