رای قضایی شماره 9109970908001174

رای قضایی شماره 9109970908001174

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9109970908001174


شماره دادنامه قطعی:
9109970908001174

تاریخ دادنامه قطعی:
1391/12/12

گروه رای:
کیفری

نوع مرجع:
شعبه دیوان عالی کشور

عنوان رای:
مرجع قضایی صالح در رسیدگی به تخلفات بهداشتی

پیام رای:
تخلفات بهداشتی غیر از تهدید علیه بهداشت عمومی بوده و رسیدگی به آن در صلاحیت سازمان تعزیرات حکومتی است نه دادسرا.

رای خلاصه جریان پرونده
به موجب نامه شماره 1981/27/91 مورخ 24/3/91 سرپرست شبکه بهداشت و درمان گرمسار تخلفات بهداشتی شرکت روشنایی س. به شرح مضبوط در نامه مذکور به اداره تعزیرات حکومتی گرمسار اعلام گردیده است. شعبه اول تعزیرات حکومتی به موضوع رسیدگی و طی رای شماره 00322 مورخ 19/4/91 شرکت مذکور را مستندا به ماده 38 قانون تعزیرات حکومتی و با رعایت بند 5 ماده 22 قانون مجازات اسلامی به پرداخت مبلغ پنج میلیون ریال جزای نقدی و رفع نواقص مذکور در شکایت محکوم نموده است. محکوم علیه نسبت به این رای تقاضای تجدیدنظر نموده است. پرونده به شعبه تجدیدنظر مرکز استان ارجاع گردیده است. شعبه مرقوم چنین اعلام داشته است نظر به اینکه مقررات تعزیرات حکومتی و به تبع آن صلاحیت پیش بینی شده به موجب قوانین خاص و بر مبنای ضرورت های ویژه تدوین شده است که جز در موارد مصرح قابل اعمال نمی باشند با عنایت به اینکه حسب محتویات پرونده تخلف کارخانه تولیدی س. به شرح گزارش شبکه بهداشت و درمان شهرستان گرمسار ازجمله تخلفات مربوط به بهداشت حرفه ای بوده که بر فرض صلاحیت تعزیرات حکومتی درحدود ماده 39 قانون تعزیرات حکومتی امور بهداشتی و درمان از جانب کمیسیون ماده 11 قانون مذکور هیچ گونه اظهار نظری نشده است و با توجه به قانون اخیرالذکر اساسا تخلفات متصدیان و مسیولین کارخانجات و مراکز تهیه و توزیع موادخوردنی و آشامیدنی و آرایشی و بهداشتی و مراکزی که درارتباط با این نوع امور فعالیت دارند مشمول مجازات مقرر در آن ماده می باشند نه تخلف از مقررات بهداشت محیط کارخانه و کارگاه؛ بنابراین موضوع از صلاحیت تعزیرات حکومتی خارج بوده و با توجه به اصل صلاحیت عام محاکم دادگستری؛ در صلاحیت مراجع قضایی می باشد. لذا ضمن نقض دادنامه تجدیدنظر خواسته صرف نظر ازصحت و سقم موضوع به استناد مواد یک و 3 قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب قرار عدم صلاحیت به صلاحیت مرجع محترم قضایی صادر می گردد. پرونده به دادگاه عمومی بخش ایوانکی ارجاع گردیده آقای دادرس دادگاه با اعلام اینکه تخلفات بهداشتی اعلام شده ازجمله تخلفات صنفی محسوب است با ضم آرایی از شعب 11 و 20 دیوان عالی کشور درخصوص موضوع که تعزیرات حکومتی را صالح به رسیدگی دانسته اند قرار عدم صلاحیت به شایستگی رسیدگی تعزیرات حکومتی صادر نموده است. با حصول اختلاف پرونده به دیوان عالی کشور ارسال و به این شعبه ارجاع گردیده است.

رای شعبه دیوان عالی کشور
با عنایت به محتویات پرونده تخلفات مذکور در گزارش اداره بهداشت گرمسار درخصوص شرکت تولیدی س. نوعا از تخلفات مربوط به بهداشت حرفه ای می باشد که با توجه به این موضوع و حسب ماده 39 قانون تعزیرات حکومتی امور بهداشتی و درمانی رسیدگی در صلاحیت تعزیرات حکومتی مربوطه می باشد. لذا با توجه به این امر ضمن تایید قرار صادره از دادگاه عمومی بخش ایوانکی به صلاحیت رسیدگی اداره تعزیرات حکومتی گرمسار اعلام نظر می گردد.
رییس شعبه 20 دیوان عالی کشور ـ مستشار
ناصری ـ طباطبایی

قاضی:
اکبر ناصری , طباطبائی

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 22 ـ انحلال شخص حقوقی و مصادره اموال آن زمانی اعمال می شود که برای ارتکاب جرم به وجود آمده یا با انحراف از هدف مشروع نخستین فعالیت خود را منحصرا در جهت ارتکاب جرم تغییر داده باشد.

مشاهده ماده 22 قانون مجازات اسلامی

ماده 38 ـ برای تخفیف و تعلیق مجازات های مقرر در این قانون علاوه بر شرایط لازم طبق قوانین جاری موافقت دادگاه صادرکننده حکم و دادستان مربوط نیز ضروری می باشد.

مشاهده ماده 38 قانون تعزیرات حکومتی

ماده 39 ـ به موجب تبصره 2 قانون اصلاح قانون تعزیرات حکومتی مصوب 19/07/1373 منسوخ گردیده است.

مشاهده ماده 39 قانون تعزیرات حکومتی

ماده 39 ـ متصدیان و مسئولین کارخانجات و کارگاه ها و مراکز تهیه و توزیع مواد خوردن آشامیدنی آرایشی بهداشتی اماکن عمومی مراکز بهداشتی درمانی مراکز آموزشی و پرورشی محلهای نگهداری و پرورش دام و طیور و کشتارگاه ها ملزم به رعایت ضوابط و مقررات بهداشت محیطی در محل فعالیت خود می باشند. متخلفین از مفاد این ماده به ازای هر مورد نقض بهداشتی به مجازاتهای زیر محکوم می شوند: مرتبه اول ـ جریمه نقدی از مبلغ یک هزار تا پنجاه هزار ریال. مرتبه دوم ـ جریمه نقدی از مبلغ دو هزار تا یکصد هزار ریال. مرتبه سوم ـ جریمه نقدی از مبلغ چهار هزار تا دویست هزار ریال. مرتبه چهارم ـ علاوه بر مجازات مرتبه سوم زندان از یک تا شش ماه. تبصره ـ در صورت عدم رفع نقایص بهداشتی در پایان مهلت مقرر یا لغو پروانه کسب متصدی و یا مسئولین محل تعطیل خواهد شد و ادامه کار منوط به اخذ پروانه جدید و رفع نقص می باشد.

مشاهده ماده 39 قانون تعزیرات حکومتی امور بهداشتی و درمانی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM