ق م

ق.م

مدنی

ق مدنی

ماده 1237 قانون مدنی

ماده ۱۲۳۷ قانون مدنی

ماده 1237 - مدعی العموم یا نماینده ی او باید بعد از ملاحظه ی صورت دارایی مولی علیه مبلغی را که ممکن است مخارج سالیانه مولی علیه بالغ بر آن گردد و مبلغی را که برای اداره کردن دارایی مزبور ممکن است لازم شود معین نماید. قیم نمی تواند بیش از مبالغ مزبور خرج کند مگر با تصویب مدعی...

مشاهده متن ماده

ماده 1238 قانون مدنی

ماده ۱۲۳۸ قانون مدنی

ماده 1238 - قیمی که تقصیر در حفظ مال مولی علیه بنماید مسئول ضرر و خساراتی است که از نقصان یا تلف آن مال حاصل شده اگر چه نقصان یا تلف مستند به تفریط یا تعدی قیم نباشد.

مشاهده متن ماده

ماده 1239 قانون مدنی

ماده ۱۲۳۹ قانون مدنی

ماده 1239 - هر گاه معلوم شود که قیم عامدا مالی را که متعلق به مولی علیه بوده جزو صورت دارایی او قید نکرده و یا باعث شده است که آن مال در صورت مزبور قید نشود مسئول هر ضرر و خساراتی خواهد بود که از این حیث ممکن است به مولی علیه وارد شود. به علاوه در صورتی که عمل مزبور از روی...

مشاهده متن ماده

ماده 1240 قانون مدنی

ماده ۱۲۴۰ قانون مدنی

ماده 1240 - قیم نمی تواند به سمت قیمومت از طرف مولی علیه با خود معامله کند اعم از این که مال مولی علیه را به خود منتقل کند یا مال خود را به او انتقال دهد.

مشاهده متن ماده

ماده 1241 قانون مدنی

ماده ۱۲۴۱ قانون مدنی

ماده 1241 - قیم نمی تواند اموال غیرمنقول مولی علیه را بفروشد و یا رهن گذارد یا معامله ای کند که در نتیجه ی آن خود مدیون مولی علیه شود مگر با لحاظ غبطه ی مولی علیه و تصویب مدعی العموم. درصورت اخیر شرط حتمی تصویب مدعی العموم ملائت قیم می باشد و نیز نمی تواند برای مولی علیه بدون...

مشاهده متن ماده

ماده 1242 قانون مدنی

ماده ۱۲۴۲ قانون مدنی

ماده 1242 - قیم نمی تواند دعوی مربوط به مولی علیه را به صلح خاتمه دهد مگر با تصویب مدعی العموم.

مشاهده متن ماده

ماده 1243 قانون مدنی

ماده ۱۲۴۳ قانون مدنی

ماده 1243 - در صورت وجود موجبات موجه دادستان می تواند از دادگاه مدنی خاص تقاضا کند که از قیم تضمیناتی راجع به اداره ی اموال مولی علیه بخواهد. تعیین نوع تضمین به نظر دادگاه است. هر گاه قیم برای تعیین نوع تضمین حاضر نشد از قیمومت عزل می شود.

مشاهده متن ماده

ماده 1244 قانون مدنی

ماده ۱۲۴۴ قانون مدنی

ماده 1244 - قیم باید لااقل سالی یک مرتبه حساب تصدی خود را به مدعی العموم یا نماینده ی او بدهد و هر گاه در ظرف یک ماه از تاریخ مطالبه ی مدعی العموم حساب ندهد به تقاضای مدعی العموم معزول می شود.

مشاهده متن ماده

ماده 1245 قانون مدنی

ماده ۱۲۴۵ قانون مدنی

ماده 1245 - قیم باید حساب زمان تصدی خود را پس از کبر و رشد یا رفع حجر به مولی علیه سابق خود بدهد. هر گاه قیمومت او قبل از رفع حجر خاتمه یابد حساب زمان تصدی باید به قیم بعدی داده شود.

مشاهده متن ماده

ماده 1246 قانون مدنی

ماده ۱۲۴۶ قانون مدنی

ماده 1246 - قیم می تواند برای انجام امر قیمومت مطالبه ی اجرت کند. میزان اجرت مزبور با رعایت کار قیم و مقدار اشتغالی که از امر قیمومت برای او حاصل می شود و محلی که قیم در آن جا اقامت دارد و میزان عایدی مولی علیه تعیین می گردد.

مشاهده متن ماده

ماده 1247 قانون مدنی

ماده ۱۲۴۷ قانون مدنی

ماده 1247 - مدعی العموم می تواند اعمال نظارت در امور مولی علیه را کلا یا بعضا به اشخاص موثق یا هیات یا موسسه واگذار نماید. شخص یا هیات یا موسسه که برای اعمال نظارت تعیین شده در صورت تقصیر یا خیانت مسئول ضرر و خسارت وارده به مولی علیه خواهند بود.

مشاهده متن ماده

ماده 1248 قانون مدنی

ماده ۱۲۴۸ قانون مدنی

ماده 1248 - در موارد ذیل قیم معزول می شود: 1 - اگر معلوم شود که قیم فاقد صفت امانت بوده و یا این صفت از او سلب شود؛ 2 - اگر قیم مرتکب جنایت و یا مرتکب یکی از جنحه های ذیل شده و به موجب حکم قطعی محکوم گردد: سرقت خیانت در امانت کلاهبرداری اختلاس هتک ناموس منافیات عفت جنحه نسبت...

مشاهده متن ماده

ماده 1249 قانون مدنی

ماده ۱۲۴۹ قانون مدنی

ماده 1249 - اگر قیم مجنون یا فاقد رشد گردد منعزل می شود.

مشاهده متن ماده

ماده 1250 قانون مدنی

ماده ۱۲۵۰ قانون مدنی

ماده 1250 - هر گاه قیم در امور مربوطه به اموال مولی علیه یا جنحه یا جنایت نسبت به شخص او مورد تعقیب مدعی العموم واقع شود محکمه به تقاضای مدعی العموم موقتا قیم دیگری برای اداره ی اموال مولی علیه معین خواهد کرد.

مشاهده متن ماده

ماده 1251 قانون مدنی

ماده ۱۲۵۱ قانون مدنی

ماده 1251 - هر گاه زن بی شوهری ولو مادر مولی علیه که به سمت قیمومت معین شده است اختیار شوهر کند باید مراتب را در ظرف یک ماه از تاریخ انعقاد نکاح به دادستان حوزه ی اقامت خود یا نماینده ی او اطلاع دهد. در این صورت دادستان یا نماینده ی او می تواند با رعایت وضعیت جدید آن زن تقاضای...

مشاهده متن ماده

ماده 1252 قانون مدنی

ماده ۱۲۵۲ قانون مدنی

ماده 1252 - در مورد ماده قبل اگر قیم ازدواج خود را در مدت مقرر به مدعی العموم یا نماینده او اطلاع ندهد مدعی العموم می تواند تقاضای عزل او را بکند.

مشاهده متن ماده

ماده 1253 قانون مدنی

ماده ۱۲۵۳ قانون مدنی

ماده 1253 - پس از زوال سببی که موجب تعیین قیم شده قیمومت مرتفع می شود.

مشاهده متن ماده

ماده 1254 قانون مدنی

ماده ۱۲۵۴ قانون مدنی

ماده 1254 - خروج از قیمومت را ممکن است خود مولی علیه یا هر شخص ذی نفع دیگری تقاضا نماید. تقاضانامه ممکن است مستقیما یا توسط دادستان حوزه ای که مولی علیه در آن جا سکونت دارد یا نماینده ی او به دادگاه مدنی خاص همان حوزه داده شود.

مشاهده متن ماده

ماده 1255 قانون مدنی

ماده ۱۲۵۵ قانون مدنی

ماده 1255 - در مورد ماده قبل مدعی العموم یا نماینده ی او مکلف است قبلا نسبت به رفع علت تحقیقات لازمه به عمل آورده مطابق نتیجه ی حاصله از تحقیقات در محکمه اظهار عقیده نماید. در مورد کسانی که حجر آن ها مطابق ماده 1225 اعلان می شود رفع حجر نیز باید اعلان گردد.

مشاهده متن ماده

ماده 1256 قانون مدنی

ماده ۱۲۵۶ قانون مدنی

ماده 1256 - رفع حجر هر محجور باید در دفتر مذکور در ماده 1226 و در مقابل اسم آن محجور قید شود.

مشاهده متن ماده

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM