ق م

ق.م

مدنی

ق مدنی

ماده 121 قانون مدنی

ماده ۱۲۱ قانون مدنی

ماده 121 - هر گاه کسی به اذن صاحب دیوار بر روی دیوار سرتیری گذارده باشد و بعد آن را بردارد نمی تواند مجددا بگذارد مگر به اذن جدید از صاحب دیوار و همچنین است سایر تصرفات.

مشاهده متن ماده

ماده 122 قانون مدنی

ماده ۱۲۲ قانون مدنی

ماده 122 - اگر دیواری متمایل به ملک غیر یا شارع و نحو آن شود که مشرف به خرابی گردد صاحب آن اجبار می شود که آن را خراب کند.

مشاهده متن ماده

ماده 123 قانون مدنی

ماده ۱۲۳ قانون مدنی

ماده 123 - اگر خانه یا زمینی بین دو نفر تقسیم شود یکی از آن ها نمی تواند دیگری را مجبور کند که با هم دیواری مابین دو قسمت بکشند.

مشاهده متن ماده

ماده 124 قانون مدنی

ماده ۱۲۴ قانون مدنی

ماده 124 - اگر از قدیم سرتیر عمارتی روی دیوار مختصی همسایه بوده و سابقه ی این تصرف معلوم نباشد باید به حال سابق باقی بماند و اگر به سبب خرابی عمارت و نحو آن سرتیر برداشته شود صاحب عمارت می تواند آن را تجدید کند و همسایه حق ممانعت ندارد مگر این که ثابت نماید وضعیت سابق به صرف...

مشاهده متن ماده

ماده 125 قانون مدنی

ماده ۱۲۵ قانون مدنی

ماده 125 - هر گاه طبقه ی تحتانی مال کسی باشد و طبقه ی فوقانی مال دیگری هر یک از آن ها می تواند به طور متعارف در حصه ی اختصاصی خود تصرف بکند لیکن نسبت به سقف دو طبقه هر یک از مالکین طبقه فوقانی و تحتانی می تواند در کف یا سقف طبقه ی اختصاصی خود به طور متعارف آن اندازه تصرف نماید...

مشاهده متن ماده

ماده 126 قانون مدنی

ماده ۱۲۶ قانون مدنی

ماده 126 - صاحب اطاق تحتانی نسبت به دیوارهای اطاق و صاحب فوقانی نسبت به دیوارهای غرفه بالاختصاص و هر دو نسبت به سقف مابین اطاق و غرفه بالاشتراک متصرف شناخته می شوند.

مشاهده متن ماده

ماده 127 قانون مدنی

ماده ۱۲۷ قانون مدنی

ماده 127 - پله ی فوقانی ملک صاحب طبقه ی فوقانی محسوب است مگر این که خلاف آن ثابت شود.

مشاهده متن ماده

ماده 128 قانون مدنی

ماده ۱۲۸ قانون مدنی

ماده 128 - هیچ یک از صاحبان طبقه ی تحتانی و غرفه ی فوقانی نمی تواند دیگری را اجبار به تعمیر یا مساعدت در تعمیر دیوارها و سقف آن بنماید.

مشاهده متن ماده

ماده 129 قانون مدنی

ماده ۱۲۹ قانون مدنی

ماده 129 - هر گاه سقف واقع مابین عمارت تحتانی و فوقانی خراب شود در صورتی که بین مالک فوقانی و مالک تحتانی موافقت در تجدید بنا حاصل نشود و قرارداد ملزمی سابقا بین آن ها موجود نباشد هر یک از مالکین اگر تبرعا سقف را تجدید نموده چنانچه با مصالح مشترک ساخته شده باشد سقف مشترک است و...

مشاهده متن ماده

ماده 130 قانون مدنی

ماده ۱۳۰ قانون مدنی

ماده 130 - کسی حق ندارد از خانه ی خود به فضای خانه همسایه بدون اذن او خروجی بدهد و اگر بدون اذن خروجی بدهد ملزم به رفع آن خواهد بود.

مشاهده متن ماده

ماده 131 قانون مدنی

ماده ۱۳۱ قانون مدنی

ماده 131 - اگر شاخه ی درخت کسی داخل در فضای خانه یا زمین همسایه شود باید از آن جا عطف کند و اگر نکرد همسایه می تواند آن را عطف کند و اگر نشد از حد خانه ی خود قطع کند و همچنین است حکم ریشه های درخت که داخل ملک غیر می شود.

مشاهده متن ماده

ماده 132 قانون مدنی

ماده ۱۳۲ قانون مدنی

ماده 132 - کسی نمی تواند در ملک خود تصرفی کند که مستلزم تضرر همسایه شود مگر تصرفی که به قدر متعارف و برای رفع حاجت یا رفع ضرر از خود باشد.

مشاهده متن ماده

ماده 133 قانون مدنی

ماده ۱۳۳ قانون مدنی

ماده 133 - کسی نمی تواند از دیوار خانه ی خود به خانه ی همسایه در باز کند اگر چه دیوار ملک مختصی او باشد لیکن می تواند از دیوار مختصی خود روزنه یا شبکه باز کند و همسایه حق منع او را ندارد ولی همسایه هم می تواند جلوی روزنه و شبکه دیوار بکشد یا پرده بیاویزد که مانع رویت شود.

مشاهده متن ماده

ماده 134 قانون مدنی

ماده ۱۳۴ قانون مدنی

ماده 134 - هیچ یک از اشخاصی که در یک معبر یا یک مجری شریکند نمی توانند شرکای دیگر را مانع از عبور یا بردن آب شوند.

مشاهده متن ماده

ماده 135 قانون مدنی

ماده ۱۳۵ قانون مدنی

ماده 135 - درخت و حفیره و نحو آن ها که فاصل مابین املاک باشد در حکم دیوار مابین خواهد بود.

مشاهده متن ماده

ماده 136 قانون مدنی

ماده ۱۳۶ قانون مدنی

ماده 136 - حریم مقداری از اراضی اطراف ملک و قنات و نهر و امثال آن است که برای کمال انتفاع از آن ضرورت دارد.

مشاهده متن ماده

ماده 137 قانون مدنی

ماده ۱۳۷ قانون مدنی

ماده 137 - حریم چاه برای آب خوردن (20) گز و برای زراعت (30) گز است.

مشاهده متن ماده

ماده 138 قانون مدنی

ماده ۱۳۸ قانون مدنی

ماده 138 - حریم چشمه و قنات از هر طرف در زمین رخوه (500) گز و در زمین سخت (250) گز است لیکن اگر مقادیر مذکوره در این ماده و ماده ی قبل برای جلوگیری از ضرر کافی نباشد به اندازه ای که برای دفع ضرر کافی باشد به آن افزوده می شود.

مشاهده متن ماده

ماده 139 قانون مدنی

ماده ۱۳۹ قانون مدنی

ماده 139 - حریم در حکم ملک صاحب حریم است و تملک و تصرف در آن که منافی باشد با آن چه مقصود از حریم است بدون اذن از طرف مالک صحیح نیست و بنا بر این کسی نمی تواند در حریم چشمه و یا قنات دیگری چاه یا قنات بکند ولی تصرفاتی که موجب تضرر نشود جایز است.

مشاهده متن ماده

ماده 140 قانون مدنی

ماده ۱۴۰ قانون مدنی

ماده 140 - تملک حاصل می شود: 1 - به احیا اراضی موات و حیازت اشیا مباحه 2 - به وسیله ی عقود و تعهدات 3 - به وسیله ی اخذ به شفعه 4 - به ارث

مشاهده متن ماده

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM