ق.ا.ح

قانون حسبی

امور حسبی

ق ا ح

ماده 301 قانون امور حسبی

ماده ۳۰۱ قانون امور حسبی

ماده 301- ولی و وصی و قیم هر وارثی که محجور باشد و امین غائب و جنین و کسی که سهم الارث بعضی از ورثه به او منتقل شده است و همچنین موصی له و وصی راجع به موصی به در صورتی که وصیت به جزء مشاع از ترکه شده باشد حق درخواست تقسیم را دارند.

مشاهده متن ماده

ماده 302 قانون امور حسبی

ماده ۳۰۲ قانون امور حسبی

ماده 302- نسبت به درخواست تقسیم مرور زمان جاری نیست و کسانی که ذی حق درخواست تقسیم همه وقت می توانند این درخواست را بنمایند.

مشاهده متن ماده

ماده 303 قانون امور حسبی

ماده ۳۰۳ قانون امور حسبی

ماده 303- هر گاه یکی از ورثه متوفی غایب مفقود الاثری باشد که وکیل نداشته و درخواست تقسیم اموال متوفی بشود بدوا برای غائب امین معین می شود و بعد تقسیم به عمل می آید.

مشاهده متن ماده

ماده 304 قانون امور حسبی

ماده ۳۰۴ قانون امور حسبی

ماده 304- درخواست تقسیم باید کتبی و مشتمل بر امور زیر باشد: 1- نام و مشخصات درخواست کننده و متوفی. 2- ورثه و اشخاص دیگری که ترکه باید بین آن ها تقسیم شود و سهام هر یک.

مشاهده متن ماده

ماده 305 قانون امور حسبی

ماده ۳۰۵ قانون امور حسبی

ماده 305- پس از وصول درخواست هر گاه دادگاه محتاج به توضیحاتی باشد درخواست کننده را احضار نموده و توضیحاتی که لازم است از او می خواهد.

مشاهده متن ماده

ماده 306 قانون امور حسبی

ماده ۳۰۶ قانون امور حسبی

ماده 306- دادگاه برای رسیدگی به موضوع درخواست تعیین جلسه نموده و درخواست کننده و اشخاص ذی نفع را احضار می نماید.

مشاهده متن ماده

ماده 307 قانون امور حسبی

ماده ۳۰۷ قانون امور حسبی

ماده 307- درخواست کننده تقسیم می تواند زمینه هایی برای تقسیم ترکه تهیه نموده و به دادگاه تسلیم نماید در این صورت مراتب در احضاریه نوشته شده و تذکر داده می شود که مراجعه به زمینه های نامبرده در دفتر دادگاه مانعی ندارد.

مشاهده متن ماده

ماده 308 قانون امور حسبی

ماده ۳۰۸ قانون امور حسبی

ماده 308- وقت رسیدگی باید طوری معین شود که فاصله بین ابلاغ احضاریه و روز دادرسی کمتر از ده روز نباشد.

مشاهده متن ماده

ماده 309 قانون امور حسبی

ماده ۳۰۹ قانون امور حسبی

ماده 309- اشخاص ذی نفع می توانند در دادگاه حاضر شده به تراضی قراری راجع به مقدمات تقسیم یا طرز تقسیم اموال بگذارند. در این صورت دادگاه صورت مجلسی مشتمل بر قرارداد نامبرده تنظیم می نماید.

مشاهده متن ماده

ماده 310 قانون امور حسبی

ماده ۳۱۰ قانون امور حسبی

ماده 310- هر گاه یک یا چند نفر از اشخاص ذی نفع در تنظیم قرارداد مذکور فوق شرکت نداشته و رضایت خود را اظهار ننموده باشند دادگاه نتیجه تصمیمی را که مربوط به شخص غائب است به او اعلام می نماید با ذکر اینکه می تواند در ظرف مدت معینی در دفتر دادگاه حاضر شده و به قرارداد مراجعه نموده و...

مشاهده متن ماده

ماده 311 قانون امور حسبی

ماده ۳۱۱ قانون امور حسبی

ماده 311- در اخطار مذکور در فوق قید می گردد هر گاه شخص غائب در مدت معینه در دفتر حاضر نگردد و یا رضایت و عدم رضایت خود را اظهار نکند بر طبق قرار مذکور در ماده 309 قضیه حل خواهد شد.

مشاهده متن ماده

ماده 312 قانون امور حسبی

ماده ۳۱۲ قانون امور حسبی

ماده 312- هر گاه شخص غائب در اثر عذر موجهی حاضر نشده باشد و درخواست وقت جدیدی نماید تا رضایت و عدم رضایت خود را اعلام دارد دادگاه وقت جدیدی برای او معین خواهد نمود.

مشاهده متن ماده

ماده 313 قانون امور حسبی

ماده ۳۱۳ قانون امور حسبی

ماده 313- در صورتی که تمام ورثه و اشخاصی که در ترکه شرکت دارند حاضر و رشید باشند به هر نحوی که بخواهند می توانند ترکه را مابین خود تقسیم نمایند لیکن اگر مابین آن ها محجور یا غائب باشد تقسیم ترکه به توسط نمایندگان آن ها در دادگاه به عمل می آید.

مشاهده متن ماده

ماده 314 قانون امور حسبی

ماده ۳۱۴ قانون امور حسبی

ماده 314- در صورتی که ورثه تراضی در بهای اموال غیرمنقول مورد درخواست تقسیم ننمایند اموال نامبرده باید توسط کار شناس ارزیابی شود و اموال منقول در صورتی ارزیابی می گردد که به ارزیابی در موقع تحریر ترکه به جهانی نتوان ترتیب اثر داد. ترتیب انتخاب کار شناس و مقررات راجع به کار شناس...

مشاهده متن ماده

ماده 315 قانون امور حسبی

ماده ۳۱۵ قانون امور حسبی

ماده 315- کار شناس باید بهای اموال مورد درخواست تقسیم و قابل قسمت بودن و یا قابل قسمت نبودن آن ها را معین و سهام را تعدیل نماید. کار شناس باید برای ارزیابی اموال بهای روز ارزیابی را در نظر بگیرد.

مشاهده متن ماده

ماده 316 قانون امور حسبی

ماده ۳۱۶ قانون امور حسبی

ماده 316- تقسیم طوری به عمل می آید که برای هر یک از ورثه از هر نوع اموال حصه ای معین شود و اگر بعضی از اموال بدون زیان قابل قسمت نباشد ممکن است آن را در سهم بعضی از ورثه قرارداد و برابر بهای آن از سایر اموال در سهم دیگران منظور نمود و اگر تعدیل محتاج به ضمیمه پول به اموال باشد...

مشاهده متن ماده

ماده 317 قانون امور حسبی

ماده ۳۱۷ قانون امور حسبی

ماده 317- در صورتی که مالی اعم از منقول یا غیرمنقول قابل تقسیم و تعدیل نباشد ممکن است فروخته شده بهای آن تقسیم شود.

مشاهده متن ماده

ماده 318 قانون امور حسبی

ماده ۳۱۸ قانون امور حسبی

ماده 318- در صورتی که بعضی از ورثه مدیون متوفی باشند ممکن است دین را در سهم خود آن ها قرار داد.

مشاهده متن ماده

ماده 319 قانون امور حسبی

ماده ۳۱۹ قانون امور حسبی

ماده 319- در صورتی که پس از تعدیل سهام ورثه به تعیین حصه تراضی ننماید سهام آن ها به قرعه معین می شود.

مشاهده متن ماده

ماده 320 قانون امور حسبی

ماده ۳۲۰ قانون امور حسبی

ماده 320- در موردی که تقسیم از طریق قرعه انجام می گردد باید جلسه ای که برای قرعه معین شده به اشخاص ذی نفع اطلاع داده شود و اگر بعضی از اشخاص نامبرده حاضر نشوند دادگاه بخش به درخواست اشخاص حاضر اقدام ه قرعه و تعیین سهام می نماید.

مشاهده متن ماده

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM