60 ماده
ماده 1 - در هر حوزه دادگاه شهرستان که وزارت دادگستری مقتضی بداند اداره تصفیه برای رسیدگی به امور ورشکستگی تاسیس می نماید و در این مورد عضو ناظر تعیین نخواهد شد.
ماده 2 - رئیس و کارمندان اداره تصفیه ممکن است از بین خدمتگزاران قضایی یا اداری یا از غیر خدمتگزاران دولت انتخاب شود - اداره تصفیه به قدر لزوم کارمند خواهد داشت.
ماده 3 - موارد رد رئیس و قائم مقام او و محاسبین اداره تصفیه همان است که در رد دادرس در اصول محاکمات حقوقی ذکر شده است و در صورتی که کارمندی این ایراد را موجه بداند رئیس کارمند دیگری را برای این کار ماموریت می دهد و چنانچه کارمند ایراد را رد کند قبول یا رد ایراد به نظر رئیس است....
ماده 4 - هر گاه کارکنان اداره تصفیه یا کسانشان تا درجه دوم از طبقه دوم نسبت به دارایی ورشکسته به نفع خود طرف معامله واقع شوند آن معامله باطل است و متخلف تعقیب انتظامی خواهد شد.
ماده 5 - مرجع شکایت از اقدامات اداره تصفیه دادگاهی است که حکم توقف را صادر کرده است شکایت به هیچ وجه جریان کار را توقیف نمی کند مگر در موارد مهم که عمل مورد شکایت جبران ناپذیر و ادله شاکی قوی باشد دادگاه می تواند دستور جلوگیری بدهد در این صورت دادگاه مکلف است معجلا و خارج از...
ماده 6 - استرداد وجوهی که توسط اداره تصفیه به صندوق دادگستری محل یا صندوق اداره تصفیه تسلیم می شود به حواله دو نفر از کارکنان اداره تصفیه که مجاز از طرف وزارت دادگستری باشند خواهد بود.
ماده 7 - کلیه عملیات اداره تصفیه و تقاضاها و اعلاماتی که به آن اداره میشود باید در صورت مجلس نوشته شود.
ماده 8 - همین که حکم ورشکستگی قابل اجرا شد رونوشت حکم به اداره تصفیه و اداره ثبت محل فرستاده می شود.
ماده 9 - در صورتی که اموال تاجر ورشکسته واقع در حوزه دادگاه دیگری باشد اداره می تواند اقداماتی را که لازم است از اداره تصفیه محل چنانچه در محل موجود باشد وگرنه از دادگاه آن محل یا مامور دیگری که تعیین می کند بخواهد.
ماده 10 - اداره تصفیه می تواند از اداره پست و تلگراف و گمرک بخواهد که در مدت تصفیه کلیه برگها و بسته هایی که به عنوان متوقف فرستاده می شود یا از طرف متوقف ارسال گردیده برای آن اداره بفرستد - متوقف می تواند در موقع باز کردن برگها و پاکتها و بسته ها حضور داشته باشد.
ماده 11 - اداره تصفیه در صورت لزوم می تواند برای اقدامات تامینیه بدوی به اعتبار دارایی موجود ورشکسته استقراض نماید.
ماده 12 - وظائف اداره تصفیه در این قانون و آیین نامه های مربوطه به آن که وزارت دادگستری تهیه می کند تعیین می شود و در موارد سکونت بر طبق قانون تجارت اقدام خواهد شد.
ماده 13 - همین که حکم ورشکستگی قابل اجراء شد و رونوشت آن به اداره تصفیه رسید اداره صورتی از اموال ورشکسته برداشته اقدامات لازمه را از قبیل مهر و موم برای حفظ آنها به عمل می آورد.
ماده 14 - ورشکسته مکلف است اموال و دفاتر خود را به اداره تصفیه معرفی نموده و در تحت اختیار آن بگذارد وگرنه به مجازات از سه ماه تا شش ماه زندان تادیبی محکوم خواهد شد. اگر ورشکسته فوت نموده یا فراری باشد ورثه و شرکاء و خدمه و متصدیان امور و کلیه اشخاصی که به نحوی از انحاء در اموال...
ماده 15 - اداره تصفیه اقدام به بستن و مهر و موم نمودن انبارها - مغازه ها کالا - کارخانجات می نماید مگر اینکه بتواند تحت نظارت خود آنها اداره نماید. اداره به وسایل مقتضی اقدام به حفاظت پول نقد - برگهای بهادار - دفاتر تجارتی دفاتر شخصی و هر چیز قیمتی دیگر می نماید. و سایر اموال را...
ماده 16 - مستثنیات دین تحت اختیار ورشکسته گذاشته شده ولی جزء صورت اموال قید خواهد شد.
ماده 17 - اشیایی که متعلق به اشخاص ثالث بوده و یا اشخاص ثالث نسبت به آنها اظهار حقی می نمایند در صورت اموال قید شده مراتب ضمن صورت ذکر خواهد شد.
ماده 18 - اداره تصفیه مکلف است حقوق اشخاص ثالث را نسبت به اموال غیر منقول ورشکسته که مستند به اسناد رسمی است معلوم کرده ضمن صورت اموال قید نماید.
ماده 19 - کلیه اشیایی که در صورت قید شده باید ارزیابی شود.
ماده 20 - صورتی که به این ترتیب تنظیم شده به ورشکسته ارائه و از او سوال می شود که آن را صحیح و کامل می داند یا خیر - پاسخ ورشکسته در صورت قید شده و به امضای او می رسد.