12335 نظریه
استعلام: 2- تکلیف پرونده های مطروحه در شعب کیفری یک در حال رسیدگی چه می باشد آیا رسیدگی ادامه یابد یا قرار عدم صلاحیت به اعتبار و شایستگی کیفری دو صادر شود؟
مشاهده متن کامل نظریه مشورتی
استعلام: 3-در صورتی که عقیده به استمرار رسیدگی به این پرونده ها در کیفری یک باشد مرجع صالح جهت رسیدگی به تجدید نظرخواهی چه مرجعی می باشد آیا رای قابل اعتراض در دیوان عالی کشور خواهد بود یا در دادگاه تجدیدنظر استان؟
مشاهده متن کامل نظریه مشورتی
استعلام: آیا ضمانت نسبت به چک الکترونیکی امکان پذیر هست یا خیر؟ آیا در صورت جواز ضمانت از چک الکترونیکی آیا فایده عملی بر آن مترتب است؟ از آن جا که در صدور چک الکترونیکی تا زمانی که وجهی در حساب موجود نباشد سامانه از صدور آن خودداری می کند؟
مشاهده متن کامل نظریه مشورتی
استعلام: 1- آیا در دعوای ابطال سند یا اعتراض به ثبت بین نوع اخذ سند از حیث قابلیت استماع دعوا تفاوت است ؟ با این توضیح که آیا تفاوتی وجود دارد در این که ثبت عمومی بوده یا در راستای اخذ سند از بنیاد مسکن یا املاک فاقد سند رسمی؟ 2- در صورتی که محکوم علیه با اخذ وثیقه به مرخصی برود و غیبت کند آیا مقررات مواد 230 و 236 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 جاری...
مشاهده متن کامل نظریه مشورتی
استعلام: در پرونده ای حکم بر محکومیت زوج به تحویل فرزند شیرخوار در سه روز از ایام هفته به مادر جهت ملاقات صادر شده است؛ لیکن زوج از تحویل فرزند استنکاف می ورزد با توجه به این که در مفاد رای قید شده است در صورت امتناع پدر از تحویل فرزند وی مشمول مقررات جلوگیری از ملاقات فرزند خواهد بود آیا امکان بازداشت محکوم علیه تا تحویل فرزند و اجرای حکم وجود دارد ؟
مشاهده متن کامل نظریه مشورتی
استعلام: چنانچه خواهان دعوای مالی خود را به لحاظ مشخص نبودن بهای تعیین خواسته و در اجرای بند 14 ماده 3 قانون وصول برخی از درآمدها ی دولت و مصرف آن در موارد معین مصوب 1373 با اصلاحات و الحاقات بعدی به صورت علی الحساب تقویم کند و در مرحله دادرسی دعوای مذکور به صلح و سازش و صدور گزارش منجر شود با توجه به این که برابر ماده 517 قانون آیین دادرسی دادگاه های...
مشاهده متن کامل نظریه مشورتی
استعلام: در پرونده ای پس از قطعیت رای و در حین اجرا محکوم علیه مدعی می شود اظهارنظر کارشناس رسمی دادگستری اشتباه ناشی از سهو قلم داشته است و تقاضای اصلاح رای قطعی را می نماید با این توضیح که کارشناس نیز در اظهارنظری پس از قطعیت رای به این اشتباه اذعان داشته و آن را به دادگاه اعلام می دارد علت این اشتباه را نیز اضافه شدن یک صفر به مبلغ ارزیابی صورت گرفته و...
مشاهده متن کامل نظریه مشورتی
استعلام: با توجه به ماده 63 آیین نامه اجرای مفاد اسناد رسمی لازم الاجرا و طرز رسیدگی به شکایت از عملیات اجرایی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور اصلاحی مصوب 1398/12/6ریاست محترم قوه قضاییه و ارتباط آن با ماده 61 قانون اجرای احکام مدنی: 1- آیا امکان توقیف مال منقول (به عنوان مثال خودرو) فاقد سند رسمی به نام خوانده یا محکوم علیه ولو این که در تصرف وی خوانده یا...
مشاهده متن کامل نظریه مشورتی
استعلام: 2- در بند «ب» ماده 1 قانون اخیر مجازات بزه آدم ربایی از صلاحیت دادگاه کیفری یک خارج و در صلاحیت دادگاه به کیفری دو قرار گرفته است و این ابهام وجود دارد که اگر جرم آدم ربایی با رفتار در حکم حیله و تقلب صورت گیرد مشمول قسمت نخست این بند است یا قسمت دوم؟
مشاهده متن کامل نظریه مشورتی
استعلام: 4- در تبصره الحاقی به ماده 18 قانون مجازات اسلامی مصوب 1392 طبق قانون اخیر در فرضی که علت صدور حکم به بیش از حداقل نوشته نشود غیر از ضمانت اجرای انتظامی آیا موجب نقض یا اصلاح حکم در مرجع بالاتر است؟ و آیا این مقررات در خصوص مجازات شلاق یا جزای نقدی که دارای حداقل و حداکثر باشد هم لازم الاجرا است؟
مشاهده متن کامل نظریه مشورتی
استعلام: 7- در تبصره الحاقی ماده 19 قانون مجازات اسلامی (تمام حبس های غیر حدی مقرر در قانون) آیا واژه «قانون» اطلاق دارد و شامل قانون مبارزه با مواد مخدر و روان گردان هم می شود.
مشاهده متن کامل نظریه مشورتی
استعلام: 9-آیا ماده 28 اصلاحی قانون مجازات اسلامی مصوب 1399 و عبارت «تمام جرایم و تخلفات از جمله جزای نقدی» به مجازات تخلفات صنفی اداره تعزیرات حکومتی و قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز هم تسری دارد؟
مشاهده متن کامل نظریه مشورتی
استعلام: 14- با توجه به بند «ب» ماده 37 اصلاحی قانون مجازات اسلامی مصوب 1392 و در نظر گرفتن ماده 66 همان قانون نحوه تعیین مجازات در حبس های درجه هفت چگونه است؟
مشاهده متن کامل نظریه مشورتی
استعلام: 19- با توجه به عبارت « و جرایم انتقال مال غیر و کلاهبرداری موضوع ماده 1 به شرطی که مبلغ آن از نصاب مقرر در ماده 36 این قانون بیشتر نباشد» آیا رعایت نصاب فقط در بزه کلاهبرداری است یا بزه انتقال مال غیر را نیز در بر می گیرد؟
مشاهده متن کامل نظریه مشورتی
استعلام: 18- آیا قید تعلق املاک و اراضی به اشخاص خصوصی موضوع ماده 690 اصلاحی 23/2/1399قانون مجازات اسلامی (تعزیرات) مصوب 1375 به جرایم موضوع مواد 692 و 693 قانون مذکور نیز تسری دارد؟
مشاهده متن کامل نظریه مشورتی
استعلام: 20-در خصوص کلاهبرداری و جرایم در حکم آن با توجه به عبارت "داشتن بزه دیده" درمتن ماده 104 اصلاحیی:الف - با توجه به تعریف جرم قابل گذشت که با شکایت شاکی آغاز می شود و هر زمان گذشت کند تعقیب موقوف می شود فرض مخالف نداشتن بزه دیده در جرم کلاهبرداری چیست؟ ب- اگر قبلا به لحاظ جنبه عمومی جرم «کلاهبرداری» تعقیب و محاکمه صورت گرفته باشد و حکم در حال اجرا...
مشاهده متن کامل نظریه مشورتی
استعلام: 23- در ماده 11 قانون جدید در بزه سرقت موضوع مواد 656 و 657 قانون مجازات اسلامی (تعزیرات) مصوب 1375 با توجه به قابل گذشت بودن آن با فرض وجود شرایط مقرر در عمل با این اشکال مواجه هستیم که در صورت دستگیری متهم در محل سرقت در صورت نبود شاکی خصوصی موضوع قابلیت تعقیب ندارد. ضابط در بزه سرقت مشهود چگونه ارزش مال مسروقه را محاسبه کند تا با احراز این که...
مشاهده متن کامل نظریه مشورتی
استعلام: 24- در ماده 11 قانون در باب بزه های موضوع مواد 656 و 657 قانون مجازات اسلامی(تعزیرات) مصوب 1375 با عنایت به لحاظ ارزش ریالی مال در شروع به جرم و نیز معاونت در آن عملا قابلیت تعقیب با اشکال همراه است؛ چه آن که میزان مال مسروقه در حالی که سرقت هنوز تمام نشده است و همین گونه در معاونت قابلیت تقویم ندارد.
مشاهده متن کامل نظریه مشورتی
استعلام: 27-چنانچه که قبلا مطابق مقررات ماده 134 یا در اجرای ماده 510 قانون آیین دادرسی کیفری با نقض همه احکام با رعایت قواعد تعدد برای هر جرم مشابه و غیر مشابه تعیین مجازات شده است و با لحاظ مساعد بودن مقررات اصلاحی ماده 134 فعلی آیا باید بار دیگر آخرین دادگاه صادر کننده حکم در مجازات تعیین شده بازنگری کند؟
مشاهده متن کامل نظریه مشورتی
استعلام: 29-آیا مجازات تا هفتاد چهار ضربه دارای حداقل نیست یا حداقل آن یک ضربه است؟
مشاهده متن کامل نظریه مشورتی