نظریه مشورتی شماره 7/93/2450

نظریه مشورتی شماره 7/93/2450

مجموعه کامل نظریات مشورتی

نظریه مشورتی شماره 7/93/2450


شماره نظریه:
7/93/2450

شماره پرونده:
93-116-1677

تاریخ نظریه:
1393/10/08

استعلام
با عنایت به ماده 124 لایحه قانونی اصلاح قسمتی از قانون تجارت که مقرر داشته : « هیات مدیره باید اقلا یک نفر شخص حقیقی را به مدیریت عامل شرکت برگزیند وحدود واختیارات ومدت تصدی و حق الزحمه اورا تعیین کند....» اعلام فرمائید که  آیا انتخاب بیش از یک نفر بعنوان مدیریت عامل شرکت با تعیین حدود اختیارات هر کدام قانونی است یا خیر؟ مضافا اینکه ارائه توضیحات تکمیلی در مانحن فیه مورد امتنان است.

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه
    با توجه به ماده 124 قانون تجارت به نظر می رسد که قانون مزبور انتخاب بیش از یک مدیرعامل را تجویز نموده است هرچند که در عمل مشاهده نشده است که شرکتی دارای بیش از یک مدیر عامل    باشد اما وسعت عملیات شرکت از نظر تنوع یا قلمرو جغرافیایی ممکن است تعدد مدیرعامل را توجیه نماید که دراین صورت نیز حدود اختیارات هریک از آنها باید به نحوی تعیین شود که با یکدیگر تداخل نداشته باشد./ن

منبع
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

مواد مرتبط با این نظریه مشورتی

ماده 124 - هیات مدیره باید اقلا یک نفر شخص حقیقی را به مدیریت عامل شرکت برگزیند و حدود اختیارات و مدت تصدی و حق الزحمه او را تعیین کند در صورتی که مدیرعامل عضو هیات مدیره باشد دوره مدیریت عامل او از مدت عضویت او در هیات مدیره بیشتر نخواهد بود. مدیر عامل شرکت نمی تواند در عین حال رئیس هیات مدیره همان شرکت باشد مگر با تصویب سه چهارم آراء حاضر در مجمع عمومی. تبصره - هیات مدیره در هر موقع می تواند مدیرعامل را عزل نماید.

مشاهده ماده 124 لایحه قانونی اصلاح قسمتی از قانون تجارت

ماده 124 ـ مادام که شرکت تضامنی منحل نشده مطالبه قروض آن باید از خود شرکت به عمل آید و پس از انحلال طلبکاران شرکت می توانند برای وصول مطالبات خود به هر یک از شرکاء که بخواهند و یا به تمام آنها رجوع کنند و در هر حال هیچ یک از شرکاء نمی تواند به استناد اینکه میزان قروض شرکت از میزان سهم او در شرکت تجاوز می نماید از تادیه قروض شرکت امتناع ورزد فقط در روابط بین شرکاء مسئولیت هر یک از آنها در تادیه قروض شرکت به نسبت سرمایه خواهد بود که در شرکت گذاشته است آن هم در صورتی که در شرکتنامه ترتیب دیگری اتخاذ نشده باشد.

مشاهده ماده 124 قانون تجارت

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM