نظریه مشورتی شماره 7/89/3592

نظریه مشورتی شماره 7/89/3592

مجموعه کامل نظریات مشورتی

نظریه مشورتی شماره 7/89/3592


شماره نظریه:
7/89/3592

شماره پرونده:
89-9/2-710

تاریخ نظریه:
1389/06/17

استعلام
اگر فاصله ابلاغ اخطاریه به اصحاب دعوی تا جلسه دادرسی کمتر از پنج روز باشد اما اخطاریه ها ابلاغ شده و پرونده آماده رسیدگی باشد آیا دادگاه مجاز به تشکیل جلسه و اقدام به رسیدگی است؟

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه
مطابق ماده64 قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب1379 مهلت ابلاغ اخطاریه به اصحاب دعوی تا روز جلسه رسیدگی 5 روز است و منظور از آن اطلاع خوانده و امکان حضور وی و دفاع از موضوع دعوی است. بنابراین اگر خوانده در جلسه دادرسی حاضر شود و اعتراض ننماید و آمادگی خود را برای دفاع اعلام کند لزومی به تجدیدجلسه نیست و دادگاه می تواند رسیدگی کند. ولی چنانچه خوانده دعوی در جلسه رسیدگی حاضر نشود و از تاریخ ابلاغ اخطاریه تا روز جلسه کمتر از 5 روز گذشته باشد دادگاه باید ولو این که پرونده از سایر جهات معد صدور رای باشد جلسه را تجدیدکند و در جلسه بعدی که با رعایت مقررات ماده 64 یادشده تشکیل می شود رسیدگی و اتخاذ تصمیم نماید.

منبع
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

مواد مرتبط با این نظریه مشورتی

ماده 64 - مدیر دفتر دادگاه باید پس از تکمیل پرونده آن را فورا دراختیار دادگاه قرار دهد. دادگاه پرونده را ملاحظه و درصورتی که کامل باشد پرونده را با صدور دستور تعیین وقت به دفتر اعاده می نماید تا وقت دادرسی ( ساعت و روز و ماه و سال) را تعیین و دستور ابلاغ دادخواست را صادر نماید. وقت جلسه باید طوری معین شود که فاصله بین ابلاغ وقت به اصحاب دعوا و روز جلسه کمتر از پنج روز نباشد. درمواردی که نشانی طرفین دعوا یا یکی از آنها درخارج از کشور باشد فاصله بین ابلاغ وقت و روز جلسه کمتر از دو ماه نخواهد بود.

مشاهده ماده 64 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM