نظریه مشورتی شماره 7/1400/1046

نظریه مشورتی شماره 7/1400/1046

مجموعه کامل نظریات مشورتی

نظریه مشورتی شماره 7/1400/1046


شماره نظریه:
7/1400/1046

شماره پرونده:
1400-186/1-1046 ک

تاریخ نظریه:
1400/12/24

استعلام
شخصی در داروخانه ای به عنوان نسخه پیچ مشغول کار بوده و بدون اطلاع صاحب داروخانه دکتر داروساز که داروخانه به نام وی است و دارای شماره نظام پزشکی دارویی است با شبیه سازی مهر داروخانه و مهر نظام پزشکی دکتر داروساز را ساخته و از آن استفاده نموده است حال سوال این است که ساخت هر یک از مهر داروخانه و مهر دکتر داروساز آیا واجد وصف مجرمانه هست یا خیر؟ در صورت مثبت بودن پاسخ منطبق با کدام یک از موارد قانونی می باشد؟ آیا داروخانه را می توان مصداق «تجارت خانه» مذکور در ماده 529 قانون تعزیرات مصوب 1375 دانست؟

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه
1- با توجه به این که پرسش مطرح شده نشات گرفته از ابهام در قوانین و مقررات حاکم نیست و تشخیص مصداق و تطبیق رفتار ارتکابی با عناوین مجرمانه بر عهده مرجع رسیدگی کننده می باشد پاسخ گویی به استعلام به کیفیت مطرح شده خارج از وظایف این اداره کل است. 2- برابر آیین نامه دفتر ثبت تجارتی مربوط به مواد 16 17 و 18 قانون تجارت مصوب فروردین 1325 با اصلاحات بعدی وزارت دادگستری تجارت خانه محلی است که برابر این آیین نامه تاسیس و ثبت شده باشد. در حالی که تاسیس و ثبت داروخانه مشمول مقررات آیین نامه تاسیس ارائه خدمات و اداره داروخانه ها مصوب 8/3/1400 وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی است و برابر بند 1-13 ماده 1 این آیین نامه داروخانه «موسسه ای پزشکی است که با اخذ مجوز از کمیسیون قانونی دانشگاه یا مرکز تاسیس شده و با داشتن مسوول فنی واجد شرایط به عرضه فرآورده های سلامت محور ارائه خدمات دارویی و مراقبت های مشاوره ای در حیطه وظایف تعیین شده و ضوابط مبادرت می نماید». بنا به مراتب فوق هر چند با لحاظ تجویز حاصل از بند 1-13 ماده 1 و ماده 22 آیین نامه اخیرالذکر علاوه بر ارائه خدمات دارویی و مراقبت های مشاوره ای فرآورده های سلامت محور نیز در داروخانه عرضه می شود؛ اما داروخانه از تجارتخانه موضوع آیین نامه صدرالذکر و ماده 529 قانون مجازات اسلامی (تعزیرات) مصوب 1375 خروج موضوعی دارد.

منبع
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

مواد مرتبط با این نظریه مشورتی

ماده 529 ـ هر کس مهر یا منگنه یا علامت یکی از شرکت های غیر دولتی که مطابق قانون تشکیل شده است یا یکی از تجارتخانه ها را جعل کند یا با علم به جعل استعمال نماید علاوه بر جبران خسارت وارده به حبس از سه ماه تا دو سال محکوم خواهد شد.

مشاهده ماده 529 کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی ـ تعزیرات

ماده 16- در نقاطی که وزارت عدلیه مقتضی دانسته و دفتر ثبت تجارتی تاسیس کند کلیه اشخاصی که در آن نقاط به شغل تجارت اشتغال دارند اعم از ایرانی و خارجی به استثناء کسبه جزء باید در مدت مقرر اسم خود را در دفتر ثبت تجارتی به ثبت برسانند والا به پنج هزار و یک ریال جزای نقدی محکوم خواهند شد.

مشاهده ماده 16 قانون تجارت

ماده 17- مقررات مربوطه به دفتر ثبت تجارتی را وزارت عدلیه با تصریح به موضوعاتی که باید به ثبت برسد به موجب نظامنامه معین خواهد کرد.

مشاهده ماده 17 قانون تجارت

ماده 18- شش ماه پس از الزامی شدن ثبت تجارتی هر تاجری که مکلف به ثبت است باید در کلیه اسناد و صورت حسابها و نشریات خطی یا چاپی خود در ایران تصریح نماید که در تحت چه نمره به ثبت رسیده والا علاوه بر مجازات مقرر در فوق به پنج هزار و یک ریال جزای نقدی محکوم می شود.

مشاهده ماده 18 قانون تجارت

ماده 529 ـ در کلیه مواردی که تقصیر موجب ضمان مدنی یا کیفری است دادگاه موظف است استناد نتیجه حاصله به تقصیر مرتکب را احراز نماید.

مشاهده ماده 529 قانون مجازات اسلامی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM