نظریه مشورتی شماره 7/99/1136

نظریه مشورتی شماره 7/99/1136

مجموعه کامل نظریات مشورتی

نظریه مشورتی شماره 7/99/1136


شماره نظریه:
7/99/1136

شماره پرونده:
99-113-1136 ک

تاریخ نظریه:
1399/08/28

استعلام
1-در صورت وجود شرایط مقرر در مواد 1 و2 قانون اصلاح قانون جلوگیری از تصرف عدوانی مصوب 1352 آیا دادستان تکلیف دارد به جرایم تصرف عدوانی ممانعت از حق و مزاحمت از حق رسیدگی نماید؟ 2- در صورت احراز شرایط بند اول آیا دادستان می تواند پرونده را جهت رسیدگی به دادیار یا بازپرس نارجاع دهد؟

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه
اولا فصل هشتم از باب سوم قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب 1379 جایگزین قانون اصلاح قانون جلوگیری از تصرف عدوانی مصوب 1352 شده و در نتیجهاین قانون در خصوص اموال غیر منقول منسوخ است لیکن مقررات قانون آیین دادرسی مدنی مذکور شامل اموال منقول نیست و قانون اصلاح قانون جلوگیری از تصرف عدوانی مصوب 1352 در مورد اموال منقول حاکم است. ثانیا با توجه به پاسخ فوق پاسخ به قسمت دوم استعلام منتفی است.

منبع
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

مواد مرتبط با این نظریه مشورتی

ماده 1 ـ در هر مورد که کسی برای خارج کردن مال منقول از تصرف متصرف بدون رضایت او اقدام کند و یا مزاحم استفاده متصرف گردد مامورین شهربانی و ژاندارمری هر یک در حوزه استحفاظی خود مکلفند به درخواست شاکی از مزاحمت و اقداماتی که برای تصرف عدوانی می شود جلوگیری نمایند اگرچه عمل مزبور به استناد ادعای حقی نسبت به آن مال باشد.

مشاهده ماده 1 قانون اصلاح قانون جلوگیری از تصرف عدوانی

ماده 2 ـ هر گاه کسی مال غیرمنقولی را که در تصرف غیر بوده است عدوانا تصرف کرده و یا مزاحم استفاده متصرف شده باشد و یا استفاده از حق انتفاع یا ارتفاق دیگری ممانعت کرده باشد و بیش از یک ماه از تاریخ وقوع تصرف یا آغاز مزاحمت یا ممانعت نگذشته باشد دادستان شهرستان محل وقوع مال یا دادرس دادگاه های بخش مستقل و سیار به قائم مقامی دادستان در حوزه صلاحیت خود مکلفند به شکایت شاکی رسیدگی و حکم مقتضی صادر نمایند اگرچه اعمال مذکور به استناد ادعای حقی نسبت به آن مال باشد.

مشاهده ماده 2 قانون اصلاح قانون جلوگیری از تصرف عدوانی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM