نظریه مشورتی شماره 7/99/225

نظریه مشورتی شماره 7/99/225

مجموعه کامل نظریات مشورتی

نظریه مشورتی شماره 7/99/225


شماره نظریه:
7/99/225

شماره پرونده:
99-9/8-225ح

تاریخ نظریه:
1399/02/31

استعلام
آیا بالغه رشیده در شرایطی که پدر و جد پدری وی فوت نموده اند می تواند به اختیار خود ازدواج نماید و چنانچه پاسخ منفی است با اذن و اجازه چه کسی می تواند ازدواج نماید؟ خواهشمند است دستور فرمایید با طرح موضوع در کمیسیون های تخصصی مربوطه نظریه آن کمیسیون جهت ارشاد و بهره برداری به این حوزه قضایی اعلام و ارسال گردد.

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه
لزوم استیذان از ولی برای نکاح دختر رشیده باکره موضوع ماده 1043 قانون مدنی خلاف اصل است و در اعمال این حکم باید به قدر متیقن اکتفاء شود؛ بنابراین در فرضی که پدر و جد پدری فوت کرده اند و با عنایت به این که اعمال این حکم فقط برای ولی قهری پیش بینی شده است و از طرفی اصل عدم لزوم استیذان است بنابراین در فرض سوال ازدواج دختر رشیده باکره نیاز به اذن شخص دیگری ندارد.

منبع
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

مواد مرتبط با این نظریه مشورتی

ماده 1043 - نکاح دختر باکره اگر چه به سن بلوغ رسیده باشد موقوف به اجازه ی پدر یا جد پدری او است و هر گاه پدر یا جد پدری بدون علت موجه از دادن اجازه مضایقه کند اجازه ی او ساقط و در این صورت دختر می تواند با معرفی کامل مردی که می خواهد با او ازدواج نماید و شرایط نکاح و مهری که بین آن ها قرار داده شده پس از اخذ اجازه از دادگاه مدنی خاص به دفتر ازدواج مراجعه و نسبت به ثبت ازدواج اقدام نماید.

مشاهده ماده 1043 قانون مدنی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM