نظریه مشورتی شماره 7/97/2289

نظریه مشورتی شماره 7/97/2289

مجموعه کامل نظریات مشورتی

نظریه مشورتی شماره 7/97/2289


شماره نظریه:
7/97/2289

شماره پرونده:
97-127-2289

تاریخ نظریه:
1398/04/17

استعلام

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه
1- با عنایت به ماده 669 قانون مدنی و ماده 44 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی 1379 در صورتی که دو وکیل به دادگاه معرفی و به اختیار اقدام انفرادی هر یک تصریح نشده باشد اصل عدم اختیار هر یک برای اقدام انفرادی است. 2- تمبر مالیاتی که هر وکیل باید به وکالتنامه ابطال و الصاق نماید تابع حق الوکاله است و لذا در صورتی که هر یک از دو وکیل معرفی شده جداگانه حق الوکاله گرفته باشد باید تمبر مالیاتی لازم را الصاق نماید؛ اعم از اینکه اسامی هر دو وکیل در یک وکالتنامه ذکر شده باشد یا در وکالتنامه های جداگانه و اعم از آنکه اختیار  اقدام انفرادی داشته باشند یا خیر. 3- چنانچه در اجرای ماده 31 قانون آیین دادرسی در امور مدنی یکی از طرفین دو وکیل انتخاب و به دادگاه معرفی کرده باشد صرفا حق الوکاله یک وکیل به عنوان خسارت دادرسی قابل محاسبه است مگر آنکه به تشخیص دادگاه استفاده از دو وکیل ضرورت داشته و هر یک حق الوکاله جداگانه دریافت کرده باشند؛ زیرا گرچه مطابق ماده 519 قانون آیین دادسی در امور مدنی حق الوکاله وکیل به طور مطلق جزء خسارات دادرسی ذکر شده است اما با عنایت  به ماده 521 قانون یادشده هزینه هایی را که برای اثبات دعوی یا دفاع ضرورت نداشته است نمی توان مطالبه نمود.

منبع
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

مواد مرتبط با این نظریه مشورتی

ماده 669 - هر گاه برای انجام یک امر دو یا چند نفر وکیل معین شده باشد هیچ یک از آن ها نمی تواند بدون دیگری یا دیگران دخالت در آن امر بنماید مگر این که هر یک مستقلا وکالت داشته باشد در این صورت هر کدام می تواند به تنهایی آن امر را به جا آورد.

مشاهده ماده 669 قانون مدنی

ماده 44 - درصورتی که یکی از اصحاب دعوا در دادرسی دونفر وکیل معرفی کرده و به هیچیک از آنها به طور منفرد حق اقدام نداده باشد ارسال لایحه توسط هر دو یا حضور یکی از آنان با وصول لایحه از وکیل دیگر برای رسیدگی دادگاه کافی است و درصورت عدم وصول لایحه از وکیل غایب دادگاه بدون توجه به اظهارات وکیل حاضر رسیدگی را ادامه خواهد داد. چنانچه هر دو وکیل یا یکی از آنان عذر موجهی برای عدم حضور اعلام نموده باشد درصورت ضرورت جلسه دادرسی تجدید و علت تجدید جلسه و وقت رسیدگی به موکل نیز اطلاع داده می شود. در این صورت جلسه بعدی دادگاه به علت عدم حضور وکیل تجدید نخواهد شد.

مشاهده ماده 44 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM