نظریه مشورتی شماره 7/97/1646

نظریه مشورتی شماره 7/97/1646

مجموعه کامل نظریات مشورتی

نظریه مشورتی شماره 7/97/1646


شماره نظریه:
7/97/1646

شماره پرونده:
97-1/12-1646p

تاریخ نظریه:
1397/11/30

استعلام

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه
مستفاد از مواد 296 و 297 قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب 1379 و مواد 374 و 378  قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 و اصلاحات و الحاقات بعدی این است که آنچه اهمیت دارد انعکاس امضای دادرس یا دادرسان در ذیل رای است و در فرض تعدد اوراق رای الزامی مبنی بر امضای تمامی صفحات آن وجود ندارد و برگ رای منصرف از صورتجلسات دادگاه است که باید همه اوراق آن به امضاء قاضی نیز برسد و لزوم امضاء تصمیمات مذکور در بند 1 ماده 14 قانون نظارت بر رفتار قضات ناظر به امضای همه اوراق رای(تصمیم) نیست زیرا در هر حال رای دادگاه از ترکیب و هیات واحدی برخوردار است و امضای انتهای آن به معنای تایید کل مفاد آن است.
 

منبع
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

مواد مرتبط با این نظریه مشورتی

ماده 296 - رای دادگاه پس از انشاء لفظی باید نوشته شده و به امضای دادرس یا دادرسان برسد و نکات زیر در آن رعایت گردد: 1 - تاریخ صدور رای. 2 - مشخصات اصحاب دعوا یا وکیل یا نمایندگان قانونی آنان با قید اقامتگاه. 3 - موضوع دعوا و درخواست طرفین. 4 - جهات دلایل مستندات اصول و مواد قانونی که رای براساس آنها صادر شده است. 5 - مشخصات و سمت دادرس یا دادرسان دادگاه.

مشاهده ماده 296 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده 297 - رای دادگاه باید ظرف پنج روز از تاریخ صدور پاکنویس شده و به امضای دادرس یا دادرسان صادرکننده رای برسد.

مشاهده ماده 297 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده 14ـ مرتکبان هر یک از تخلفات ذیل با توجه به اهمیت و شرایط ارتکاب به یکی از مجازاتهای انتظامی درجه یک تا چهار محکوم می شوند: 1ـ درج نکردن مشخصات خود یا امضاء نکردن زیر صورتجلسات اوراق تحقیق و تصمیمات یا ناخوانا نوشتن یا به کار بردن کلمه یا عبارت سبک و ناپسند 2ـ عدم اعلام ختم دادرسی در دادگاه و ختم تحقیقات در دادسرا یا تاخیر غیرموجه کمتر از یک ماه در صدور رای و اجرای آن 3ـ عدم حضور عضو دادگاه در جلسه رسیدگی بدون عذر موجه یا شرکت نکردن وی در مشاوره و صدور رای و امضاء آن یا عدم تشکیل جلسه رسیدگی در روز مقرر بدون عذر موجه 4ـ عدم نظارت منتهی به بی نظمی متصدیان امور شعب مراجع قضائی بر عملکرد اداری شعب 5 ـ عدم اعمال نظارت مراجع عالی قضائی نسبت به مراجع تالی و دادستان نسبت به دادیار و بازپرس از حیث دادن تعلیمات و تذکرات لازم و اعلام تخلفات مطابق قوانین مربوط 6 ـ بی نظمی در ورود به محل کار و خروج از آن یا عدم حضور در نوبت کشیک جلسات هیاتها و کمیسیونهایی که قاضی موظف به شرکت در آنها است بدون عذر موجه و بیش از سه مورد در ماه یا سه نوبت متوالی 7ـ غیبت غیرموجه و حداکثر به مدت یک تا پنج روز متوالی یا متناوب در یک دوره سه ماهه 8 ـ اهمال در انجام وظایف محوله 9ـ اعلام نظر ماهوی قاضی پیش از صدور رای

مشاهده ماده 14 قانون نظارت بر رفتار قضات

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM