نظریه مشورتی شماره 7/1400/724

نظریه مشورتی شماره 7/1400/724

مجموعه کامل نظریات مشورتی

نظریه مشورتی شماره 7/1400/724


شماره نظریه:
7/1400/724

شماره پرونده:
1400-186/1-724 ک

تاریخ نظریه:
1400/07/03

استعلام
نظر با این که تبصره یک ماده 647 قانون مجازات اسلامی مصوب 1392 در مقام تعریف شکستگی ستون فقراتدر خصوص این موضوع که شکستگی یک مهره یا چند مهره از ستون فقرات یک شکستگی یا چند شکستگی می باشد ساکت است آیا شکستگی چند مهره از ستوان فقرات یا زوائد عرضی آن یک شکستگی محسوب می شود یا با توجه به وحدت ملاک از ماده 569 قانون مذکور شکستن استخوان هر مهره یا زوائد عرضی مهره کمری شکستگی جداگانه محسوب می شود و دیه جداگانه دارد؟

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه
با عنایت به حکم مقرر در تبصره 1 ماده 647 قانون مجازات اسلامی مصوب 1392 و لحاظ آن که کل مهره ها (به جز مهره های گردن و استخوان دنبالچه) ستون فقرات را تشکیل می دهند لذا چنانچه در اثر یک رفتار مرتکب دو یا چند مهره آسیب ببیند (شکسته شود) موردی برای تعیین دیه جهت یکایک مهره ها نیست و مطابق بندهای ذیل ماده 647 قانون مذکور «دیه شکستگی ستون فقرات» با توجه به نتایج حاصله از آن تعیین می شود.

منبع
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

مواد مرتبط با این نظریه مشورتی

ماده 647 ـ دیه شکستن ستون فقرات به ترتیب ذیل است: الف ـ شکستن ستون فقرات در صورتی که اصلا درمان نشود و یا بعد از علاج به صورت خمیده درآید موجب دیه کامل است. ب ـ شکستن ستون فقرات که بیعیب درمان شود ولی موجب از بین رفتن یکی از منافع گردد مانند اینکه مجنی علیه توان راه رفتن یا نشستن نداشته باشد و یا توان جنسی یا کنترل ادرار وی از بین برود موجب دیه کامل است. پ ـ شکستن ستون فقرات که درمان نشود و موجب عوارضی از قبیل موارد مندرج در بند (ب) شود علاوه بر دیه کامل شکستگی ستون فقرات موجب دیه یا ارش هر یک از عوارض حاصله نیز است. ت ـ شکستن ستون فقرات که بدون عیب درمان شود موجب یک دهم دیه کامل است. ث ـ شکستن ستون فقرات که موجب فلج و بیحس شدن پاها گردد علاوه بر دیه ستون فقرات موجب دو سوم دیه برای فلج دو پا نیز است. تبصره 1 ـ مراد از شکستن ستون فقرات شکستن یک یا چند مهره از مهره های ستون فقرات به جز مهره های گردن و استخوان دنبالچه می باشد. تبصره 2 ـ جنایتی که سبب خمیدگی پشت شود بدون آنکه موجب شکستن ستون فقرات گردد در صورتی که خمیدگی درمان نشود موجب دیه کامل و در صورتی که بدون عیب درمان شود دیه آن یک دهم دیه کامل است.

مشاهده ماده 647 قانون مجازات اسلامی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM