نظریه مشورتی شماره 7/97/251

نظریه مشورتی شماره 7/97/251

مجموعه کامل نظریات مشورتی

نظریه مشورتی شماره 7/97/251


شماره نظریه:
7/97/251

شماره پرونده:
96-97-2219

تاریخ نظریه:
1397/02/19

استعلام
چنانچه در وکالتنامه وکیل وکالت راجع به اعتراض به رای تجدیدنظر فرجام و اعاده دادرسی نیز ذکر شده باشد و با توجه به اینکه مطابق ماده 4 آئین نامه تعرفه حق الوکاله وکلا مصوب 1385 شصت درصد حق الوکاله مقرر در بندهای الف ب ج و د به مرحله نخستین و چهل درصد بقیه به مرحله تجدیدنظر تعلق می¬گیرد و حق الوکاله هر مرحله در پایان همان مرحله به وکیل پرداخت می گردد. 1-آیا وکیل خواهان در هنگام طرح دادخواست بدوی می بایست به همان میزانی که در مرحله بدوی استحقاق دریافت حق الوکاله را دارد ابطال تمبر مالیاتی کند؟ 2-چنانچه وکیل باید به همان میزانی که در مرحله بدوی استحقاق دریافت حق الوکاله را دارد ابطال تمبر مالیاتی نماید و به لحاظ اینکه تا برای مرحله تجدیدنظر ابطال تمبر مالیاتی نکند وکیل شناخته نخواهد شد تکلیف خوانده که در مرحله بدوی حکم بر علیه وی صادر گردیده است در خصوص تقدیم دادخواست تجدیدنظر چیست آیا باید خواهان تجدیدنظر خوانده را خطاب قرار دهد یا وکیل را؟ در فرض اخیر اگر خواهان را با وکالت وکیل طرف قرار دهد تکلیف دفتر دادگاه برای ارسال نسخه ثانی دادخواست و ضمایم برای تجدیدنظر خوانده چیست زیرا هنوز وکیل اراده اش را برای حضور در مرحله تجدیدنظر با ابطال تمبر مالیاتی لازم اعلام نداشته است.

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه
1- باتوجه به ماده 4 آیین نامه تعرفه حق¬الوکاله حق¬المشاوره و هزینه سفر وکلای دادگستری و وکلای ماده 187 قانون برنامه سوم توسعه جمهوری اسلامی 60% حق الوکاله در بندهای (الف وب وج و د) در مرحله بدوی و40% آن مربوط به مرحله تجدیدنظر می¬باشد. بنابراین طبق بند الف ماده 103 قانون مالیات های مستقیم 5% دریافتی حق¬الوکاله در مرحله بدوی و 5% دیگر در مرحله تجدیدنظر به صورت تمبر مالیاتی ابطال می¬گردد. 2- با عنایت به ماده 67 و بند 2 ماده 341 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی 1379 چنانچه در مرحله بدوی حکم علیه خوانده صادر شود خوانده باید اصیل یعنی خواهان را طرف دعوی تجدیدنظرخواهی قرار دهد نه وکیل را به این دلیل که شخصی را باید طرف دعوی قرار داد که بتواند دادگاه او را محکوم نماید و وکیل را نمی توان محکوم کرد

منبع
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

مواد مرتبط با این نظریه مشورتی

ماده 341 - در دادخواست باید نکات زیر قید شود: 1 - نام و نام خانوادگی و اقامتگاه و سایر مشخصات تجدیدنظر خواه و وکیل او درصورتی که دادخواست را وکیل داده باشد. 2 - نام و نام خانوادگی اقامتگاه و سایر مشخصات تجدیدنظر خوانده. 3 - حکم یا قراری که از آن درخواست تجدیدنظر شده است. 4 - دادگاه صادرکننده رای. 5 - تاریخ ابلاغ رای. 6 - دلایل تجدید نظر خواهی.

مشاهده ماده 341 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM