نظریه مشورتی شماره 1676/96/7

نظریه مشورتی شماره 1676/96/7

مجموعه کامل نظریات مشورتی

نظریه مشورتی شماره 1676/96/7


شماره نظریه:
1676/96/7

شماره پرونده:
1878-239-95

تاریخ نظریه:
1396/07/22

استعلام
با توجه به اینکه بر اساس ماده2 و91 قانون نظام صنفی کشور تمام افراد صنفی طبق تعریف بیان شده در آن ماده قانونی موظف به اخذ پروانه کسب جهت فعالیت تجاری از اتاق اصناف یا واحدهای مربوط به آن می¬باشند مگر آنکه صنفی دارای قانون خاص باشد که از شمول قانون مستثنی است از طرفی بر اساس ماده 18 قانون حفظ نباتات و بند ج ماده 2 قانون افزایش بهره وری واحدهای گیاه پزشکی منجمله فروشگاه¬های سموم کشاورزی نیاز به کسب پروانه مذکور از مجمع صنفی مربوطه ندارد حال چنانچه اتاق صناف شهرستان به استناد مقرره قانونی اخیرالذکر فروشگاه مربوط به سم فروشی را پلمپ نموده باشد و متصدی واحد صنفی مذکور درصدد اقامه دعوا علیه اتاق اصناف واحد دستور موقت مبنی بر رفع پلمپ آن مغازه باشد حال با توجه به تردید مزبور مبنی بر شمول یا عدم شمول ماده2قانون نظام صنفی بر فروشگاه¬های سموم مرجع قضائی با چه تکلیفی مواجه می¬باشد.

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه
با عنایت به ماده 18 قانون حفظ نباتات مصوب 12/2/1346 با اصلاحات بعدی ناظر به ماده 14 قانون مذکور و با توجه به اینکه فروشندگان سموم دارای قانون خاص می باشند مستندا به تبصره ذیل ماده 2 قانون اصلاح قانون نظام صنفی مصوب 1391 در فرض استعلام فروشندگان سموم تابع قانون حفظ نباتات مصوب 12/2/1346 می باشند و مشمول قانون نظام صنفی کشور 1391 با اصلاحات بعدی نمی باشند.

منبع
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

مواد مرتبط با این نظریه مشورتی

ماده 2 ـ فرد صنفی : هر شخص حقیقی یا حقوقی که در یکی از فعالیت های صنفی اعم از تولید تبدیل خرید فروش توزیع خدمات و خدمات فنی سرمایه گذاری کند و به عنوان پیشه ور و صاحب حرفه و شغل آزاد خواه به شخصه یا با مباشرت دیگران محل کسبی دایر یا وسیله کسبی فراهم آورد و تمام یا قسمتی از کالا محصول یا خدمات خود را به طور مستقیم یا غیرمستقیم و به صورت کلی یا جزئی به مصرف کننده عرضه دارد فرد صنفی شناخته می شود. تبصره ـ صنوفی که قانون خاص دارند از شمول این قانون مستثنی می باشند. قانون خاص قانونی است که بر اساس آن نحوه صدور مجوز فعالیت تنظیم و تنسیق امور واحدهای ذی ربط نظارت بازرسی و رسیدگی به تخلفات افراد و واحدهای تحت پوشش آن به صراحت در متن قانون مربوطه معین می شود. (اصلاحی 12/06/1392)

مشاهده ماده 2 قانون نظام صنفی کشور

ماده 91ـ اشخاص حقیقی یا حقوقی اعم از دولتی یا غیر دولتی که طبق قوانین جاری موظف به اخذ مجوز فعالیت یا پروانه تاسیس بهره برداری یا اشتغال از وزارتخانه ها موسسات سازمان ها یا شرکت های دولتی و سایر دستگاه های دولتی که شمول قانون بر آنها مستلزم ذکر یا تصریح نام است می باشند و همچنین نهادهای عمومی غیردولتی چنانچه به عرضه کالاها یا خـدمات به خرده فروشان یا مصرف کنندگان مبادرت ورزند مکلفند علاوه بر دریافت مجوز فعالیت یا پروانه به اخذ پروانه کسب از اتحادیه مربوط نیز اقدام کنند. (اصلاحی 12/06/1392) تبصره 1 ـ اخذ پروانه کسب از اتحادیه مانع اعمال نظارت مقرر در قوانین جاری از سوی هر یک از دستگاههای دولتی یا نهادهای عمومی غیردولتی یاد شده بر آنها نخواهد بود. تبصره2ـ کلیه واحدهای صنفی مستقر در میادین میوه و تره بار شهرداری پایانه های ورودی خروجی مسافربری فرودگاهی ایستگاه های راه آهن و مترو مساجد و اماکن فرهنگی و مذهبی در صورتی که به عرضه کالا و خدمات به عموم بپردازند مشمول این قانون می باشند و موظفند از اتحادیه های ذی ربط موضوع این قانون پروانه کسب اخذ نمایند. (الحاقی 12/06/1392)

مشاهده ماده 91 قانون نظام صنفی کشور

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM