نظریه مشورتی شماره 1281/96/7

نظریه مشورتی شماره 1281/96/7

مجموعه کامل نظریات مشورتی

نظریه مشورتی شماره 1281/96/7


شماره نظریه:
1281/96/7

شماره پرونده:
819-1/186-96

تاریخ نظریه:
1396/06/07

استعلام
چنانچه در پرونده ای به جهت اشکال در وکالتنامه وکیل دادگاه تجدید نظر استان در مقام رسیدگی به تجدید نظر خواهی ار رای صادره دادگاه بدوی با این استدلال که جرم قابل گذشت بوده و سمت شاکی را زیر سوال برده و قرار منع تعقیب صادر نماید و مجددا شاکی مذکور که به جهت ایراد در وکالتنامه موفق به تظلم خواهی نشده شخصا مبادرت به طرح شکایت با همان عناوین سابق توهین و تهدید و با توجه به اینکه مدت یک سال از زمان وقوع جرم سپری شده می توان موضوع را مشمول مرور زمان ماده 106 قانون مجازات اسلامی مصوب 1392 محسوب کرد یا خیر؟

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه
عبارت "اشکال در وکالتنامه" و "ایراد در وکالتنامه" مذکور در استعلام مبهم است و بسته به نوع اشکال و ایراد ممکن است پاسخ متفاوت باشد بنابراین پاسخ گویی به استعلام به نحو مطرح شده ممکن نیست. در صورت رفع ابهام متعاقبا پاسخ داده خواهد شد.

منبع
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

مواد مرتبط با این نظریه مشورتی

ماده 106 ـ در جرایم تعزیری قابل گذشت هرگاه متضرر از جرم در مدت یک سال از تاریخ اطلاع از وقوع جرم شکایت نکند حق شکایت کیفری او ساقط می شود مگر اینکه تحت سلطه متهم بوده یا به دلیلی خارج از اختیار قادر به شکایت نباشد که در این صورت مهلت مزبور از تاریخ رفع مانع محاسبه می شود. هرگاه متضرر از جرم قبل از انقضای مدت مذکور فوت کند و دلیلی بر صرفنظر وی از طرح شکایت نباشد هر یک از ورثه وی در مهلت شش ماه از تاریخ وفات حق شکایت دارد. تبصره ـ غیر از مواردی که شاکی تحت سلطه متهم بوده درصورتی به شکایت وی یا ورثه او رسیدگی می شود که جرم موضوع شکایت طبق ماده (105) این قانون مشمول مرور زمان نشده باشد.

مشاهده ماده 106 قانون مجازات اسلامی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM