نظریه مشورتی شماره 934/96/7

نظریه مشورتی شماره 934/96/7

مجموعه کامل نظریات مشورتی

نظریه مشورتی شماره 934/96/7


شماره نظریه:
934/96/7

شماره پرونده:
69-681/1-275

تاریخ نظریه:
1396/04/27

استعلام
در خصوص عبارت مطلق در ماده 112 قانون مجازات اسلامی که مقرر شده است قطع مرور زمان مطلق است منظور از واژه مطلق چیست ؟ آیا منظور این است که اگر حکم در خصوص یکی از شرکا اجرا شد درخصوص سایرین هم می بایست اجرا شود و به هر دلیل اگر اجرای احکام نتوانست به محکوم دسترسی پیدا کند آیا الی الابد مورد شامل مرور زمان نمی شود؟ یا اینکه اگر مرور زمان به خاطر اجرای حکم درخصوص احدی از شرکاء قطع شد مرور زمان جدید آغاز می گردد و می توان از تاریخی که حکم برای آخرین شریک اجرا شده است مرور زمان را محاسبه و متعاقبا قرار موقوفی اجرا صادر کرد؟

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه
با عنایت به ماده 112 قانون مجازات اسلامی 1392 هرگاه در پرونده ای متهمان یا محکومان متعدد باشند (اعم از مباشر و معاون) چنانچه قبل از انقضای مواعد مقرر در ماده 105 و یا 107 قانون مذکور مرور زمان تعقیب یا مرور زمان اجرای حکم (حسب مورد) نسبت به یکی از شرکاء یا معاونین جرم به علتی قطع شود این قطع مرور زمان شامل شرکاء و معاونین دیگر نیز خواهد شد. مطلق بودن قطع مرور زمان به همین معناست و با توجه به اینکه قطع مرور زمان به معنی منتفی شدن مرور زمان نیست بلکه تاریخ قطع مرور زمان مبدا جدیدی برای محاسبه مرور زمان می باشد در فرض سوال تاریخ شروع به اجرای حکم در مورد یکی از شرکاء موجب قطع مرور زمان نسبت به محکومین دیگر است و مبدا جدیدی برای محاسبه مرور زمان می باشد.

منبع
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

مواد مرتبط با این نظریه مشورتی

ماده 112 ـ قطع مرور زمان مطلق است و نسبت به کلیه شرکاء و معاونان اعم از آنکه تعقیب شده یا نشده باشند اعمال می شود هر چند تعقیب فقط درباره یکی از آنها شروع شده باشد. همچنین شروع به اجرای حکم در مورد برخی از شرکاء یا معاونان جرم قاطع مرور زمان نسبت به دیگر محکومان است.

مشاهده ماده 112 قانون مجازات اسلامی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM