نظریه مشورتی شماره 2618/95/7

نظریه مشورتی شماره 2618/95/7

مجموعه کامل نظریات مشورتی

نظریه مشورتی شماره 2618/95/7


شماره نظریه:
2618/95/7

شماره پرونده:
59-89-244

تاریخ نظریه:
1395/10/14

استعلام
به استحضار می¬رساند که حسب رویه های مختلف در انتخابات کانون¬ها برخی کانون¬ها تعداد 5 نفر اصلی دارند و 3 نفر علی البدل از افراد به 8 نفر کاندیدا رای می¬دهند و برخی کانون ها نیز به 5 نفر رای می¬دهند وبرخی کانون¬های عضو علی¬ البدل دائما در جلسات هیات مدیره حضور دارند و در برخی کانون¬ها مانند کانون قزوین عضو علی البدل اصولا وجود ندارد و حتی دعوت نیز نمی¬شوند با توجه به رویه های مختلف فوق و اینکه عضو هیات مدیره اعضای اصلی هستند و عضو علی البدل فقط برای زمان خاص و احتمالی است اعضای کانون به ایشان رای نداده اند آیا فردی یک دوره عضو علی البدل هیات مدیره کانون باشد و یک دوره عضو اصلی آیا در انتخابات دوره بعد می¬تواند کاندیدا شود یا خیر؟ به عبارت دیگر عضو علی البدل با توجه به رویه های مختلف در فوق عضو در هیات مدیره است یاخیر؟ با توجه به عدم مسئولیت ایشان در تصمیمات صادره هیات مدیره آیا ایشان مسئولیت اصلی داشته است یاخیر لطفا نظر عملی آن بزرگوار و در صورت وجود رای دادگاه محترم انتظامی در این خصوص ارشاد فرمایند.

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه
مقنن با هدف چرخش مدیریت تبصره 2 ماده 4 قانون کیفیت اخذ پروانه وکالت دادگستری مصوب 1376 وضع و در انتخاب مجدد کسانی است که دو دوره متوالی عضو هیات مدیره بوده¬اند ایجاد محدودیت کرده است در حالی که اعضای علی¬البدل هیات مدیره با حضور اعضای اصلی حق رای دادن و شرکت در تصمیم¬گیری¬های این هیات را ندارند. بنابراین محدودیت مذکور در تبصره 2 ماده 4 قانون یاد شده منصرف از اعضای علی¬البدل است و در مقام تردید چون مفاد این تبصره استثنایی بر اصل عدم ممانعت در برخورداری از حق انتخاب شدن است باید به اصل رجوع کرد. مگر اینکه در اثر عواملی مانند استعفاء یا فوت عضو اصلی یا غیبت موضوع ماده 27 آیین¬نامه لایحه قانونی استقلال کانون وکلای دادگستری عضو علی¬البدل جایگزین عضو اصلی شود.

منبع
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

مواد مرتبط با این نظریه مشورتی

ماده 4 ـ کارگاه محلی است که کارگر به درخواست کارفرما یا نماینده او در آن جا کار می کند از قبیل موسسات صنعتی کشاورزی معدنی ساختمانی ترابری مسافربری خدماتی تجاری تولیدی امکان عمومی و امثال آنها. کلیه تاسیساتی که به اقتضای کار متعلق به کارگاه اند از قبیل نمازخانه ناهارخوری تعاونیها شیرخوارگاه مهد کودک درمانگاه حمام آموزشگاه حرفه ای قرائت خانه کلاسهای سوادآموزی و سایر مراکز آموزشی و اماکن مربوط به شورا و انجمن اسلامی و بسیج کارگران ورزشگاه و وسایل ایاب و ذهاب و نظایر آنها جزء کارگاه می باشند.

مشاهده ماده 4 قانون کار

ماده 4 ـ اعضای هیات مدیره ( اعم از اصلی و علی البدل) کانون وکلا از بین وکلای پایه یک هر حوزه که علاوه بر دارا بودن شرایط مندرج در بندهای ( الف) تا ( ز) ماده (2) واجد شرایط زیر باشند برای مدت دو سال انتخاب می گردند: الف ـ داشتن حداقل 35 سال سن. ب ـ حداقل هشت سال سابقه وکالت یا چهار سال قضاوت به انضمام چهار سال وکالت داشته و از طرف دادگاه انتظامی صلاحیت قضایی آنها سلب نشده باشد. ج ـ عدم محکومیت انتظامی درجه 4 و بالاتر. د ـ عدم اشتهار به فساد اخلاق ( سوء شهرت) هـ ـ عدم ارتکاب اعمال خلاف حیثیت و شرافت و شوون شغل وکالت. تبصره 1 ـ مرجع رسیدگی به صلاحیت نامزدها دادگاه عالی انتظامی قضات بوده که مکلف است ظرف حداکثر دو ماه ضمن استعلام سوابق از مراجع ذیربط صلاحیت آنان را بررسی و اعلام نظر کند و مراجع ذیصلاح قانونی که از نامزدها سوابق یا اطلاعاتی دارند در صورت استعلام موظف به اعلام آن می باشند. تبصره 2 ـ انتخاب اعضای هیات مدیره کانون بطور متوالی برای بیش از دو دوره ممنوع می باشد. تبصره 3 ـ وزارت دادگستری موظف است حداکثر ظرف مدت شش ماه از تاریخ تصویب این قانون انتخابات کانونهای وکلای دادگستری را براساس این قانون تجدید نماید.

مشاهده ماده 4 قانون کیفیت اخذ پروانه وکالت دادگستری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM