6378 نشست
پرسش: با توجه به « بند ب ماده 427 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 92 » در مواردی که محکوم علیه متعدد بوده و مجموع دیات قابل تجدیدنظر باشد ولی نسبت به تک تک آنان قطعی باشد و احد از آنان تجدیدنظرخواهی نماید در این صورت رای صادره قطعی است یا قابل تجدیدنظر؟
مشاهده متن کامل نشست قضایی
پرسش: در ماده 317 قانون مجازات اسلامی 92 عنوان نموده که (( از متهم دلیل بر نفی اتهام مطالبه می گردد. .. )) آیا در این مورد متهم می تواند شاهد ارائه دهد یا ادله مذکور در ماده متصرف از آن است؟
مشاهده متن کامل نشست قضایی
پرسش: قانون توزیع عادلانه آب مصوب 1361 می باشد و طبق ماده 2 آن بستر رودخانه جزو اراضی دولتی محسوب می شود. طبق رای وحدت رویه مربوط به منابع طبیعی اگر اداره منابع طبیعی تشخیص دهد که ملکی جزو اراضی ملی است آن ملک جزو ملک دولتی می باشد آیا قانون توزیع عادلانه آب را نیز شامل می شود؟ چون شخصی دارای سند مالکیت برای بستر رودخانه است که قبل از سال 1361 یعنی...
مشاهده متن کامل نشست قضایی
پرسش: نحوه صدور رای به تقسیط دیه چگونه می باشد ؟ آیا دیه باید به صورت درصد مشخص از کل دیه تقسیط گردد یا اینکه به صورت اقساط مساوی به ریال هم قابل تقسیط می باشد ؟
مشاهده متن کامل نشست قضایی
پرسش: شخصی به پرداخت جزای نقدی محکوم شده است. یک ماه پس از تاریخ احضاریه اجرای حکم جهت پرداخت جزای نقدی به دادسرا مراجعه می نماید و بیان می دارد: احضاریه برای اجرای حکم به وی ابلاغ نشده و از آن اطلاعی نداشته است و خود راسا برای پیگیری پرونده به دادسرا مراجعه نموده است. حال سوال این است چنانچه از یک سو وی بر اساس تبصره 3 ماده 529 قانون آیین دادرسی کیفری...
مشاهده متن کامل نشست قضایی
پرسش: 1. اگر شخصی در حین ورزش گروهی مانند فوتسال توسط دیگری بر اثر عمد یا خطا دچار آسیب دیدگی شود مثلا باعث شکستگی پای بازیکن شود چگونه این نوع خسارت قابل مطالبه می باشد؟ آیا مسئولیت کیفری و حقوقی در اینگونه حوادث برقرار است؟
مشاهده متن کامل نشست قضایی
پرسش: آیا گذاشتن Live و استوری در فضای مجازی از صحنه های مشروب خوردن روابط نامشروع (اعم از زنا و مادون آن) مصرف مواد مخدر و پارتی های مختلط با تصاویر و فیلم های مستهجن و مبتذل با تعداد دنبال کننده های بالا مشمول بزه «تشویق به فساد و فحشا» موضوع ماده 639 قانون مجازات اسلامی (بخش تعزیرات) می شوند یا خیر؟
مشاهده متن کامل نشست قضایی
پرسش: چنانچه در جریان رسیدگی به اتهام متهمی در مرحله تحقیقات مقدماتی یکی از عوامل رافع مسئولیت کیفری مانند جنون اکراه اجبار و اضطرار و... یا دفاع مشروع برای مقام تحقیق احراز گردد آیا پرونده می بایست در مرحله دادسرا با توجه به موضوع احراز شده سابق الذکر منتهی به صدور قرار نهایی گردد یا احراز این موارد با دادگاه می باشد.
مشاهده متن کامل نشست قضایی
پرسش: در پرونده ای برادری با مراجعه به شهرداری و معرفی خود به جای برادر خود و با حضور در دفترخانه اسناد رسمی و امضاء سند صلح محل واقع در طرح شهرداری مبلغ استحقاقی برادر خود را دریافت می نماید. آیا موضوع واجد وصف کیفری می باشد؟ در صورت دارا بودن عنوان مجرمانه عنوان صحیح را بیان دارید.
مشاهده متن کامل نشست قضایی
پرسش: آیا صدور مجوز اشتغال به مشاغلی مانند رانندگی و اخذ کارت هوشمند و پروانه کسب نیاز به استعلام سابقه کیفری و فقدان سابقه کیفری موثر دارد یا خیر ؟
مشاهده متن کامل نشست قضایی
پرسش: 1- چنانچه در پرونده ای (ایراد صدمه بدنی غیرعمدی) چندین عامل مسبب در حادثه بوده و همه آن ها به نسبت مساوی محکوم به پرداخت دیه شده باشند و احدی از محکوم علیهم از رای بدوی تجدیدنظرخواهی کرده و سپس در خصوص وی رای برائت صادر شده باشد آیا سهم دیه متعلقه به وی بین سایرین تقسیم می شود یا خیر؟
مشاهده متن کامل نشست قضایی
پرسش: در پرونده ای متهمی وکیل داشته اما آدرسی برای ابلاغ نداشته باشد تکلیف مرجع قضایی چیست؟ آیا می توان وکیل را برای تفهیم اتهام و دفاع دعوت کرد؟ یا برای آخرین دفاع دعوت شود؟
مشاهده متن کامل نشست قضایی
پرسش: الف کارمند بانک می باشد و شخص ب که کارمند نیست از ناحیه بانک مربوطه ماموریت دارد تا نسبت به دریافت اصل وام و معوقات از مشتریان اقدام نماید مشتریانی که جهت پرداخت اصل وام و معوقات معرفی می گردند به غیر از موارد قانون و تعهد مبلغی نیز مازاد بر آن توسط الف جهت پرداخت دستمزد شخص ب«شرخر» مطالبه و اخذ که مجموعا بالغ بر 12 میلیون تومان می رسد بانک پس از...
مشاهده متن کامل نشست قضایی
پرسش: در صورتی که دادیار در دادسرا بعنوان نماینده دادستان در جلسه رسیدگی حاضر و از کیفرخواست دفاع و تقاضای اعمال کیفر نماید بعد از مدتی همان دادیار بعنوان دادرس در دادگاه حاضر گردد آیا می تواند به همان پرونده در صورتی که قبلا منجر به صدور حکم نشده باشد رسیدگی نماید و آیا شامل قاعده فراغ دادرسی می باشد ؟
مشاهده متن کامل نشست قضایی
پرسش: آیا دادگاه کیفری می تواند علاوه بر تعیین مجازات حبس برای شخص حقیقی متهم به تهدید علیه بهداشت عمومی از طریق دفع غیربهداشتی فاضلاب (موضوع ماده 688 قانون مجازات اسلامی مصوب 1375) به درخواست اداره اعلام کننده جرم حکم به رفع اقدام یا فعالیت تهدیدآمیز نیز صادر نماید؟ ( توضیح آنکه نماینده اداره اعلام کننده جرم بیان داشته است: در برخی موارد با وجود آنکه...
مشاهده متن کامل نشست قضایی
پرسش: آیا بزه ورود خسارت عمده به اموال موضوع تبصره ماده 286 قانون مجازات اسلامی تحت عنوان جرم مستقل قابل رسیدگی در دادسرا می باشد یا خیر؟ در صورت مثبت بودن پاسخ کدام مرجع صلاحیت رسیدگی به این اتهام را دارد؟
مشاهده متن کامل نشست قضایی
پرسش: شاکی چندین راس دام به افرادی که از آنها شناخت ندارد فروخته و پس از توافق اولیه بر سر قیمت خریداران دام ها را داخل خودرو کامیون می گذارند و با توجه به اینکه در روستا محل زندگی شاکی دستگاه عابر بانک وجودندارد برای پرداخت وجه دام ها به شاکی به سمت شهر حرکت می کنند و شاکی نیز با خودروی دیگری دنبال آنها حرکت می کند. در مسیر خریداران (متهمین) از فرصت...
مشاهده متن کامل نشست قضایی
پرسش: پرونده ای به علت استدلال دادسرا در خصوص درجه 7 بودن جرم با صدور قرار عدم صلاحیت به دادگاه ارسال می گردد و دادگاه قرار صادره را صحیح نمی داند حال سوالات ذیل مطرح است :
مشاهده متن کامل نشست قضایی
پرسش: در پرونده های بی احتیاطی در امر رانندگی:
مشاهده متن کامل نشست قضایی
پرسش: برابر ماده 2 قانون نحوه اجرای محکومیتهای مالی «مرجع اجرا کننده رای. ... مکلف است به تقاضای محکوم له. ... به هر نحو دیگر که قانونا ممکن باشد نسبت به شناسایی اموال محکوم علیه و توقیف آن به میزان محکوم به اقدام نماید.» حالیه آیا با توجه به ظرفیت ماده 2 مرقوم امکان مکاتبه با مرجع ثبت احوال جهت توقیف و یا انسداد شماره ملی محکوم علیه به منظور سوق دادن...
مشاهده متن کامل نشست قضایی