نشست قضایی شماره 1399-7300

نشست قضایی شماره 1399-7300

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1399-7300


کد نشست:
1399-7300

تاریخ برگزاری:
1398/11/17

برگزار شده توسط:
استان آذربایجان شرقی/ شهر تبریز

موضوع:
عنوان مجرمانه معرفی و امضای شخص به جای دیگری

پرسش:
در پرونده ای برادری با مراجعه به شهرداری و معرفی خود به جای برادر خود و با حضور در دفترخانه اسناد رسمی و امضاء سند صلح محل واقع در طرح شهرداری مبلغ استحقاقی برادر خود را دریافت می نماید. آیا موضوع واجد وصف کیفری می باشد؟ در صورت دارا بودن عنوان مجرمانه عنوان صحیح را بیان دارید.

نظر هیئت عالی:
رفتار شخص موضوع پرسش با تحقق شرایط می تواند مصداق جرایم متعدد باشد لذا چنانچه با ارایه شناسنامه دیگری خود را به جای وی معرفی کرده باشد مرتکب بزه اعلام هویت بر خلاف واقع موضوع ماده 2 قانون تخلفات جرایم و مجازات های مربوط به اسناد سجلی و شناسنامه مصوب 1370 است و نیز با امضای سند مرتکب جعل سند رسمی و توامان انتقال مال غیر گردیده است.

نظر اکثریت:
برای صرف معرفی فرد به جای دیگری عنوان مجرمانه ای در قانون پیش بینی نشده است ولی در خصوص کلیت فرض سوال نظر همکاران به اتفاق مبتنی بر وصف جزایی موضوع می باشد و عنوان مجرمانه عمل ارتکابی (امضای سند رسمی از جانب برادر و دریافت مال) منطبق با جرم «انتقال مال غیر و کلاهبرداری» می باشد.

نظر اقلیت:
مطابق ماده 8 قانون انتقال مال غیر امضای سند رسمی به جای فرد دیگر «جعل در اسناد رسمی» بوده و چون به واسطه عملیات فریب منتهی به بردن مال نیز شده است مشمول جرم «کلاهبرداری» نیز خواهد بود.

مبحث:
جزای اختصاصی

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 2 ـ اشخاص زیر به حبس از 91 روز تا یک سال و یا به پرداخت جزای نقدی از 200.000. ریال تا 1.000.000. ریال و یا به هر دو مجازات محکوم می شوند: الف ـ اشخاصی که در اعلام ولادت یا وفات یا هویت بر خلاف واقع اظهاری نمایند. ب ـ اشخاصی که عالما عامدا پس از رسیدن به سن 18 سال تمام از شناسنامه مکرر استفاده نموده یا به دریافت شناسنامه مکرر برای خود یا مولی علیه و یا به دریافت شناسنامه موهوم مبادرت کنند و یا از شناسنامه دیگری خواه صاحب آن زنده یا مرده باشد به نام هویت خود استفاده نمایند. افرادی که شناسنامه خود را در اختیار استفاده کنندگان فوق قرار دهند به همان مجازات محکوم می شوند. ج ـ ماما یا پزشکی که در مورد ولادت یا وفات گواهی خلاف واقع صادر کند. د ـ اشخاصی که در مورد ولادت یا وفات شهادت دروغ بدهند و شهادت آنان در تنظیم دفتر ثبت کل وقایع و یا وفات موثر واقع شود. تبصره ـ در کلیه موارد مذکور در فوق مرتکب در صورت تکرار به حداکثر مجازات مقرر محکوم خواهد شد.

مشاهده ماده 2 قانون تخلفات جرایم و مجازات های مربوط به اسناد سجلی و شناسنامه

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM