نشست قضایی شماره

نشست قضایی شماره

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره


کد نشست:

تاریخ برگزاری:
1380/04/02

برگزار شده توسط:
استان ایلام/ شهر ایلام

موضوع:
تغییر نام بر اساس قانون ایران

پرسش:
آیا تغییر نام در حقوق و قانون ایران قابل پذیرش است؟

نظر هیئت عالی:
به موجب رای وحدت رویه شماره 2 ـ 63/1/22 هیات عمومـی دیـوان عالی کشور بند (4) ماده 3 قانون ثبت احوال مصوب 1355 ناظر به اعطای اختیار به هیات حـل اختلاف برای تغییر نام ها ممنوع است و رسیدگی به سایر دعاوی مربـوط به نام اشخاص در صلاحیـت عام محاکم عمـومی دادگستـری است. بنابرایـن از حیـث نتیجـه رای اکثریت تایید می شود.

نظر اکثریت:
با عنایت به مرجعیت عام دادگستری به رسیدگی به دعاوی غیر از مواردی که ثبت احوال صلاحیت تغییر نام افراد را دارد محاکم دادگستری صلاحیت رسیدگی به دعوای تغییر نام را دارند و در صورتی که خواهان دلیل موجهی برای تغییر نام خود ارایه دهد خواسته وی قابل اجابت است.

نظر اقلیت:
با التفات به قانون ثبت احوال غیر از مواردی که قانون تعیین کرده افراد نمی توانند تقاضای تغییر نام بدهند و ثبت احوال مرجع رسیدگی به آن مواردی است که شخص می تواند تقاضای تغییر نام بدهد.

مبحث:
قانون مدنی

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 3 – در مقر هر اداره ثبت احوال هیئتی به نام هیئت حل اختلاف مرکب از رئیس اداره ثبت احوال و مسوول بایگانی یا معاونین و یا نمایندگان آنان و یکی از کارمندان مطلع اداره مزبور به انتخاب رئیس اداره ثبت احوال استان تشکیل می شود وظایف هیئت حل اختلاف به قرار زیر است : 1- تصحیح هر نوع اشتباه در تحریر مندرجات دفتر ثبت کل وقایع و وفات بعد از امضاء سند و قبل از تسلیم شناسنامه و گواهی ولادت یا وفات و تکمیل سند از نظر مشخصاتی که نامعلوم بوده است مندرج در ماده /29 این قانون. 2- رفع اشتباهات ناشی از تحریر ضمن ثبت وقایع یا نقل مندرجات اسناد و اعلامیه ها و مدارک به دفاتر ثبت کل وقایع و سایر دفاتر. 3- ابطال اسناد و شناسنامه هایی که بیگانگان مورد استفاده قرار داده اند و طبق ماده /44 اعلام می شود. 4- ابطال اسناد مکرر و یا موهوم و تصحیح اشتباه در ثبت جنس صاحب سند و تغییر نامهای ممنوع. 5- حذف کلمات زاید غیر ضروری و یا ناشی از اشتباه در اسناد سجلی اشخاص. ترتیب تقاضا و گردش کار دفاتر هیئت ها و نحوه رسیدگی و ابلاغ تصمیمات در آیین نامه اجرائی این قانون تعیین خواهد شد. تبصره – تصحیح هر نوع اشتباه در تحریر مندرجات دفتر ثبت کل وقایع و وفات اگر قبل از امضاء باشد با توضیح مراتب در حاشیه سند به عمل می آید و امضاء کنندگان سند ذیل توضیح را امضاء خواهند نمود (اصلاحی 18/10/1363).

مشاهده ماده 3 قانون ثبت احوال

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM