آیا وکالت غیر وکیل رسمی دادگستری از جانب طرفین پرونده در مرحله اجرای احکام قانونی است؟ آیا مرحله اجرای احکام بخشی از دادگاه است یا جدا از آن؟
نظر هیئت عالی:
نشست قضایی (*4) مدنی: به موجب ماده 33 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب اولا: وکلای متداعیین باید دارای شرایطی باشند که به موجب قوانین راجع به وکالت در دادگاه ها برای آنان مقرر شده است. ثانیا: طبق ماده 36 همان قانون وکیل در دادرسی در صورتی حق درخواست صدور برگه اجرایی و تعقیب عملیات آن و اخذ محکوم به و وجوه ایداعی نام موکل را دارد که در وکالت نامه تصریح شده باشد.
نظر اکثریت:
اجرای احکام واحد مجزایی نبوده و جزیی از دادگاه به حساب می آید. چنان چه مثلا رفع ابهام از احکام صادره در مرحله اجرای احکام به عهده دادگاه صادرکننده حکم است و از طرف دیگر برابر نص صریح قانون آیین دادرسی مدنی وکیل دادگستری باید دارای شرایط قانونی باشد که شخص غیر وکیل فاقد شرایط مذکور است با وصف مراتب وکالت غیر وکیل از ناحیه طرفین پرونده در مرحله اجرای احکام قانونی نخواهد بود.
نظر اقلیت:
نظر به این که پرونده ها پس از قطعیت احکام صادره به اجرای احکام ارسال می شوند و اجرای احکام مجزا از دادگاه بوده و مرحله اجرای احکام غیر از مرحله دادرسی است و از طرفی در مرحله دادرسی که وکالت در دعاوی باید از طریق وکیل رسمی دادگستری باشد لهذا وکالت شخص غیر وکیل رسمی دادگستری در مرحله اجرای احکام اشکال ندارد.