نشست قضایی شماره

نشست قضایی شماره

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره


کد نشست:

تاریخ برگزاری:
1386/11/05

برگزار شده توسط:
استان مرکزی/ شهر دلیجان

موضوع:
صدور گواهی ولادت در مورد طفل متولد از زنا

پرسش:
تکلیف دادگاه در رابطه با طفلی که به دلیل رابطه نامشروع (زنا) متولد می گردد و بیمارستان و اداره ثبت احوال از صدور گواهی ولادت امتناع می کند چیست؟

نظر هیئت عالی:
مطابق ماده 15 قانون ثبت احوال مصوب 1355 در صورتی که ولادت طفل مستند به گواهی پزشک یا مامای رسمی یا موسسه ای که طفل در آنجا متولد شده باشد اداره ثبت احوال مکلف به ثبت واقعه ولادت است و حتی در صورت فقدان گواهی های مرقوم با تصدیق دو نفر گواه سند سجلی تنظیم می شود. به موجب ماده 17 همان قانون اگر ابوین طفل معلوم نباشد سند سجلی با نام خانوادگی آزاد و نام های فرضی در محل اسامی ابوین تنظیم می گردد. با توجه به مقررات مرقوم در صورتی که اداره ثبت احوال از صدور گواهی ولادت (شناسنامه) امتناع کند با طرح دعوا دادگاه حکم به صدور گواهـی ولادت خواهد داد.

نظر اتفاقی:
نظر اول: طفل باید شناسنامه داشته باشد و بیمارستان باید گواهی ولادت صادر نماید و بعد از صدور گواهی ثبت احوال هم شناسنامه صادر خواهد کرد. صدور گواهی ولادت از وظایف بیمارستان است و احراز مشروع و نامشروع بودن طفل با بیمارستان نیست و فقط ولادت را گواهی می نماید.

مبحث:
قانون مدنی

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 15 – ثبت ولادت باید مستند به تصدیق پزشک یا مامای رسمی با موسسه ای که طفل در آن جا متولد گردیده است باشد در غیر این صورت واقعه به تصدیق دو نفر گواه ثبت می شود. تبصره – مهلت اعلام ولادت پانزده روز از تاریخ ولادت طفل است. روز ولادت و تعطیل رسمی بعد از آخرین روز مهلت به حساب نمی آید و در صورتی که ولادت در اثنای سفر زمینی یا هوائی یا دریائی رخ دهد مهلت اعلام آن از تاریخ رسیدن به مقصد محسوب می شود.

مشاهده ماده 15 قانون ثبت احوال

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM