نشست قضایی شماره

نشست قضایی شماره

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره


کد نشست:

تاریخ برگزاری:
1382/01/17

برگزار شده توسط:
استان بوشهر/ شهر بوشهر

موضوع:
اسقاط حق حضانت از سوی پدر

پرسش:
آیا پدر می تواند حق حضانت فرزندش را از خود اسقاط کند و آیا این حـق قابل انتقـال به مـادر است و در صورت انتقال قابل اعاده مجدد می باشد؟

نظر هیئت عالی:
اسقاط حق حضانت از جانب پدر موجه نیست ولی انتقال این حق به مادر تا زمانی که جهات منع قانونی برای حضانت مادر پیش نیاید بلااشکال است و اعاده مجدد این حق نیز با رعایت ضوابط ایرادی نخواهد داشت

نظر اتفاقی:
برابر نظریه اداره حقوقی به شماره 3133/7 مورخ 31/2/70 حضانت و نگهداری اطفال برای ابوین هم حق است و هم تکلیف و این حق جنبه امری دارد و اراده پدری نمی تواند به طور کلی آن را از خود اسقاط نماید و ماده 1175 قانون مدنی نیز تصریح بر این امر دارد که طفل را نمی توان از ابوین یا مادری که حضانت با اوست گرفت مگر در صورت وجود علت قانونی ولی با این اوصاف پدر می تواند این حق را به مادر واگذار و احد از زوجین نیز می توانند در قبال آن مابه ازا اخذ کنند و چون حق از جهتی هم تکلیف است به طور کلی قابل اسقاط نیست و پس از واگذاری آن از پدر به مادر قابلیت اعاده به وی را دارد.

مبحث:
قانون مدنی

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 41ـ هرگاه دادگاه تشخیص دهد توافقات راجع به ملاقات حضانت نگهداری و سایر امور مربوط به طفل برخلاف مصلحت او است یا در صورتی که مسوول حضانت از انجام تکالیف مقرر خودداری کند و یا مانع ملاقات طفل تحت حضانت با اشخاص ذی حق شود می تواند در خصوص اموری از قبیل واگذاری امر حضانت به دیگری یا تعیین شخص ناظر با پیش بینی حدود نظارت وی با رعایت مصلحت طفل تصمیم مقتضی اتخاذ کند. تبصره ـ قوه قضائیه مکلف است برای نحوه ملاقات والدین با طفل ساز و کار مناسب با مصالح خانواده و کودک را فراهم نماید. آیین نامه اجرائی این ماده ظرف شش ماه توسط وزارت دادگستری تهیه می شود و به تصویب رئیس قوه قضائیه می رسد.

مشاهده ماده 41 قانون حمایت از خانواده

ماده 1175 - طفل را نمی توان از ابوین و یا از پدر و یا از مادری که حضانت با اوست گرفت مگر در صورت وجود علت قانونی.

مشاهده ماده 1175 قانون مدنی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM