نشست قضایی شماره 1397-5421

نشست قضایی شماره 1397-5421

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1397-5421


کد نشست:
1397-5421

تاریخ برگزاری:
1383/02/15

برگزار شده توسط:
استان مازندران/ شهر تنکابن

موضوع:
مشخص نشدن آدرس خواهان

پرسش:
چنانچه خواهان اساسا در محل آدرس اعلام شده شناسایی نشود و یا آدرس اعـلام شـده حسب گزارش مامور وجود خارجی نداشته باشد تکلیف چیست؟

نظر هیئت عالی:
اصولا شـرایط تقـدیم دادخواسـت از مـاده 51 الـی 56 قانون آیین دادرسی مدنی مشخص و معین اسـت و هرگـاه در دادخواسـت شرایط مقرر رعایت نشود بر حسب مورد مدیر دفتر بـا ارسـال اخطاریـه رفـع نقـص تکمیل دادخواست را می خواهد و در صورت عـدم رفـع نقـص مـدیر دفتـر قـرار رد دادخواست صادر می کند. قرار صادره قابل اعتراض در دادگاه است و تصـمیم دادگـاه به هر شکل قطعی است. در سوال مطروحه به دو مساله اشاره شـده اسـت یکـی ایـن است که خواهان در محل اعلام شده شناخته نمـی شـود در ایـن صـورت بـر حسـب مقررات قانونی اوراق به آدرس اعلام شده ارسال و در صورت عدم حضـور خواهـان یا نبودن اشخاص مندرج در ماده 69 و یا تغییـر محـل اقامـت اوراق اخطاریـه در آن محل ابلاغ قانونی می شود. دیگر این است که خواهان اصولا در دادخواسـت تقـدیمی آدرس خـود را مشـخص نکـرده اسـت در ایـن صـورت مـدیر دفتـر بایـد قـرار رد دادخواست وی را صادر کند.

نظر اکثریت:
مستندا به ماده 56 قانون آیین دادرسی مدنی مدیر دفتر می تواند به لحـاظ معلـوم نبـودن محـل اقامت خواهان قرار رد دادخواست را صادر نماید.

نظر اقلیت:
به موجب تبصره 1 ماده 51 قانون آیین دادرسی مدنی و بند (1) همان قانون و بنـد(2) مـاده53 قانون آیین دادرسی مدنی مدیر دفتر قرار رد دادخواست صادر می کند.

مبحث:
آیین دادرسی مدنی

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 56 - هرگاه در دادخواست خواهان یا محل اقامت او معلوم نباشد ظرف دو روز از تاریخ رسید دادخواست به موجب قراری که مدیر دفتر دادگاه و در غیبت مشارالیه جانشین او صادر می کند دادخواست رد می شود.

مشاهده ماده 56 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده 51 - دادخواست باید به زبان فارسی در روی برگهای چاپی مخصوص نوشته شده و حاوی نکات زیر باشد: 1 - نام نام خانوادگی نام پدر سن اقامتگاه و حتی الامکان شغل خواهان. تبصره - درصورتی که دادخواست توسط وکیل تقدیم شود مشخصات وکیل نیز باید درج گردد. 2 - نام نام خانوادگی اقامتگاه و شغل خوانده. 3 - تعیین خواسته و بهای آن مگر آن که تعیین بهاء ممکن نبوده و یا خواسته مالی نباشد. 4 - تعهدات و جهاتی که به موجب آن خواهان خود را مستحق مطالبه می داند به طوری که مقصود واضح و روشن باشد. 5 - آنچه که خواهان از دادگاه درخواست دارد. 6 - ذکر ادله و وسایلی که خواهان برای اثبات ادعای خود دارد از اسناد و نوشتجات و اطلاع مطلعین و غیره ادله مثبته به ترتیب و واضح نوشته می شود و اگر دلیل گواهی گواه باشد خواهان باید اسامی و مشخصات و محل اقامت آنان را به طور صحیح معین کند. 7 - امضای دادخواست دهنده و درصورت عجز از امضاء اثر انگشت او. تبصره 1 - اقامتگاه باید با تمام خصوصیات ازقبیل شهر و روستا و دهستان و خیابان به نحوی نوشته شود که ابلاغ به سهولت ممکن باشد. تبصره 2 - چنانچه خواهان یا خوانده شخص حقوقی باشد در دادخواست نام و اقامتگاه شخص حقوقی نوشته خواهد شد.

مشاهده ماده 51 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM