نشست قضایی شماره

نشست قضایی شماره

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره


کد نشست:

تاریخ برگزاری:
1388/08/13

برگزار شده توسط:
استان کرمان/ شهر کرمان

موضوع:
پذیرش وکالت غیر وکیل دادگستری در مرحله اجرای حکم

پرسش:
در مرحله اجرای حکم اعم از حقوقی و جزایی آیا وکالت غیر وکیل دادگستری پذیرفته است؟ در صورت مثبت بودن درخواست آیا اعمال ماده 2 قانون نحوه اجرای محکومیت¬های مالی توسط وی قابل پذیرش است؟

نظر هیئت عالی:
نشست قضایی (4) مدنی: در مرحله اجرای حکم اعم از حقوقی و جزایی چون این مرحله صرفا اجرای احکام صادره است و جنبه رسیدگی قضایی ندارد وکیل محکوم له ولو وکیل دادگستری نباشد با احراز وکالت وی دایره اجرا به درخواست او اقدام به اجرای حکم می نماید. بدیهی است درخواست اعمال ماده 2 قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی در صورتی که موکل (محکوم له) صریحا این اجازه را به وکیل داده باشد درخواست اجرای ماده 2 قانون مارالذکر هم بلااشکال است. زیرا نیازی به اطلاعات حقوقی نیست و الزام محکوم علیه به تادیه دین مطابق رای دادگاه خواهد بود و اراده وکیل جز تقاضای اجرای حکم به استناد قانون مرقوم در قضیه مدخلیت ندارد.

نظر اتفاقی:
در مرحله اجرای اموری که ماهیت قضایی نداشته و روند اجرا و اداری محسوب گردند از قبیل؛ معرفی اموال محکوم علیه و دریافت محکوم به دخالت وکیل عادی فاقد منع قانونی است و در امور دارای ماهیت قضایی من جمله درخواست اعمال ماده 2 قانون مذکور که نوعی رسیدگی قضایی را به دنبال دارد قابل قبول نمی باشد.

مبحث:
قانون مدنی

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 2ـ مرجع اجراءکننده رای اعم از قسمت اجرای دادگاه صادرکننده اجرائیه یا مجری نیابت مکلف است به تقاضای محکوم له از طرق پیش بینی شده در این قانون و نیز به هر نحو دیگر که قانونا ممکن باشد نسبت به شناسایی اموال محکوم علیه و توقیف آن به میزان محکوم به اقدام کند. تبصره ـ در موردی که محکوم به عین معین بوده و محکوم له شناسایی و تحویل آن را تقاضا کرده باشد نیز مرجع اجراءکننده رای مکلف به شناسایی و توقیف آن مال است.

مشاهده ماده 2 قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM