نشست قضایی شماره

نشست قضایی شماره

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره


کد نشست:

تاریخ برگزاری:
1389/04/25

برگزار شده توسط:
استان مازندران/ شهر قائم شهر

موضوع:
اجازه پدر و جد پدری برای ازدواج دختری که بکارتش در اثر غیردخول از دست رفته

پرسش:
باکره به چه کسی گفته می¬شود و در چه صورتی نیاز به اجازه پدر و جد پدری برای ازدواج دختر نیست؟ اگر دختری بکارت خودش را در حین بازی از دست بدهد باکره محسوب می¬شود یا غیرباکره؟

نظر هیئت عالی:
با توجه به ماده 1043 اصلاحی قانون مدنی که نکاح دختر باکره را اگرچه به سن بلوغ رسیده باشد موقوف به اجازه پدر یا جد پدری کرده است همان¬گونه که در رای وحدت رویه شماره 126 ـ 31/2/1363 هیات عمومی دیوان عالی کشور استدلال شده ناظر به مواقعه و دخول مطلقا (مشروع باشد یا غیرمشروع) بوده و به سایر موارد زایل شدن بکارت تسری ندارد. بنابراین از نظر قانون و داوری عرف ازدواج دختری که بکارت خود را در اثر غیردخول از دست داده باشد منوط به اجازه پدر یا جد پدری است. به این ترتیب اتفاق نظر اعلام شده صایب بوده و مورد تایید است.

نظر اتفاقی:
باکره در مقابل ثیبه قرار می گیرد و ثیبه به زنی گفته می¬شود که بکارتش در اثر مواقعه زایل شده باشد. لذا باکره به زنی گفته می¬شود که بکارتش از طریق مواقعه زایل نشده باشد و اگر دختری بکارتش از طریق غیر مواقعه زایل شده باشد در حکم باکره محسوب و برای ازدواج نیاز به اذن پدر و جد پدری است. حتی اگر دختر شوهر کرده باشد و قبل از نزدیکی و زایل کردن بکارت مطلقه شود برای ازدواج دوم نیاز به اذن پدر و جد پدری است و مواقعه اعم از مشروع و غیرمشروع است و برای عدم نیاز به اذن پدر و جد پدری مشروع بودن مواقعه هم شرط نیست. دختری که بکارتش را در حین بازی از دست بدهد در حکم باکره محسوب می¬شود و تمام احکام دختر باکره برای ایشان جاری می-شود.

مبحث:
قانون مدنی

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM