نشست قضایی شماره

نشست قضایی شماره

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره


کد نشست:

تاریخ برگزاری:
1389/06/05

برگزار شده توسط:
استان خراسان جنوبی/ شهر طبس

موضوع:
اختیار قیم در تنفیذ وصیت نامه در دعوای حقوقی

پرسش:
آیا قیم اختیار تنفیذ وصیت¬نامه در دعوی حقوقی را دارد؟ با فرض این که وصیت در حد ثلث بوده و یا مازاد بر ثلث باشد وضعیت چگونه خواهد بود؟

نظر هیئت عالی:
قیم نماینده قانونی محجور و امین او محسوب می¬شود و تصمیمات وی باید تحت نظر دادستان و با رعایت غبطه و مصلحت محجور باشد. با این ترتیب او نمی¬تواند وصیت¬نامه را اعم از این که در حد ثلث باشد یا بیشتر از آن به ضرر محجور تنفیذ کند. ولی چنان چه وصیت به نفع محجور باشد رعایت مصلحت و غبطه او ایجاب می¬کند که وصیت تنفیذ شود ضمن این که در مورد اموال غیرمنقول تصویب دادستان ضروری است. (مواد 1241 قانون مدنی و 83 امور حسبی).

نظر اتفاقی:
دعوای تنفیذ وصیت¬نامه که علیه افراد ذی¬نفع اقامه می¬شود در صورت اقتضا به وسیله دادگاه به عمل می¬آید و قیم چنین اختیاری ندارد؛ اعم از این که تا ثلث ترکه یا زاید بر آن باشد؛ مگر این که دادستان بر اساس ماده 1242 قانون مدنی مورد را تصویب کند.

مبحث:
قانون مدنی

منبع:
سامانه نشست های قضایی

کلمات کلیدی:

مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 1241 - قیم نمی تواند اموال غیرمنقول مولی علیه را بفروشد و یا رهن گذارد یا معامله ای کند که در نتیجه ی آن خود مدیون مولی علیه شود مگر با لحاظ غبطه ی مولی علیه و تصویب مدعی العموم. درصورت اخیر شرط حتمی تصویب مدعی العموم ملائت قیم می باشد و نیز نمی تواند برای مولی علیه بدون ضرورت و احتیاج قرض کند مگر با تصویب مدعی العموم.

مشاهده ماده 1241 قانون مدنی

ماده 1242 - قیم نمی تواند دعوی مربوط به مولی علیه را به صلح خاتمه دهد مگر با تصویب مدعی العموم.

مشاهده ماده 1242 قانون مدنی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM