نشست قضایی شماره 1397-5423

نشست قضایی شماره 1397-5423

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1397-5423


کد نشست:
1397-5423

تاریخ برگزاری:
1383/10/06

برگزار شده توسط:
استان قم/

موضوع:
دادخواست تجدیدنظر فاقد مهر یا اثرانگشت خواهان

پرسش:
هرگاه در مرحله تجدیدنظر دادگاه متوجه شود که دادخواست بدوی فاقد مهر یا اثر انگشـت خواهان است چه تصمیمی باید اتخاذ کند؟

نظر هیئت عالی:
مشخصات دادخواست به سـه نـوع تقسـیم شـده است:

نظر اکثریت:
به موجب ماده 350 قانون آیین دادرسی مدنی عدم رعایت شرایط قانونی دادخواسـت و حتـی عدم رفع نقص از آن در موعد مقرر قـانونی در مرحلـه بـدوی موجـب نقـض رای در مرحلـه تجدیدنظر نخواهد بود. همچنین ماده 53 قـانون مـذکور عـدم امضـا دادخواسـت دهنـده را جـزو مـوارد توقیـف دادخواست قرار نداده است. بنابراین در این قبیل موارد چنانچه خواهان با حضور در یکی از جلسات دادرسی موضوع دعوا را شرح داده باشد بـه جریـان افتـادن پرونـده بلامـانع اسـت و دادگاه تجدیدنظر می تواند به اعتراض رسیدگی و نسبت به آنچه مورد تجدیدنظر خواهی قرار گرفته رسیدگی کند.

نظر اقلیت:
امضای دادخواست دهنده یا اثر انگشت او در ماده 51 قانون آیین دادرسی مـدنی جـز شـرایط دادخواست قید شده است. به جریان انداختن چنین دادخواستی که فاقد امضا یـا اثـر انگشـت باشد قانونی نیست هر گاه دادگاه بدوی بدون توجـه بـه نقـص مـذکور دعـوا را ماهیتـا مـورد رسیدگی قرار دهد حکم صادره منطبق با مقررات نیست و در مرحله تجدیدنظر دادگاه مکلـف است رای بدوی را به این جهت نقض و چون مورد از مـوارد رفـع نقـص نیسـت پرونـده بـه دادگاه بدوی اعاده تا بایگانی شود.

مبحث:
آیین دادرسی مدنی

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 350 - عدم رعایت شرایط قانونی دادخواست و یا عدم رفع نقص آن در موعد مقرر قانونی در مرحله بدوی موجب نقض رای در مرحله تجدیدنظر نخواهد بود. در این موارد دادگاه تجدیدنظر به دادخواست دهنده بدوی اخطار می کند که ظرف ده روز از تاریخ ابلاغ نسبت به رفع نقص اقدام نماید. درصورت عدم اقدام و همچنین درصورتی که سمت دادخواست دهنده محرز نباشد دادگاه رای صادره را نقض و قرار رد دعوای بدوی را صادر می نماید.

مشاهده ماده 350 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM