نشست قضایی شماره

نشست قضایی شماره

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره


کد نشست:

تاریخ برگزاری:
1394/05/15

برگزار شده توسط:
استان اصفهان/ شهر کاشان

موضوع:
عدم ارائه صورت کلیه اموال توسط مدعی اعسار

پرسش:
چنانچه مدعی اعسار به تکلیف قانونی خود در ارایه صورت کلیه اموال (مندرج در ماده 8 قانون نحوه اجرای محکومیتهای مالی مصوب 1394) عمل نکند تکلیف دادگاه چیست ؟

نظر هیئت عالی:
مدعی اعسار از پرداخت محکوم به مطابق ماده 3 و 8 قانون نحوه ی اجرای محکومیت های مالی ناظر به ماده 51 قانون آیین دادرسی مدنی باید لیست اموال و دارایی خود را ضمیمه دادخواست نماید والا دادخواست فاقد شرایط مندرج در بند 6 ماده 51 ق.آ.د.م می باشد و مطابق ماده 54 همان قانون دادخواست توقیف شده و مدیر دفتر مبادرت به اخطار رفع نقص می نماید. لذا در صورت نقص در دادخواست مشمول مقررات ماده 2 ق.آ.د.م نمی باشد.

نظر اکثریت:
چنانچه مدعی اعسار به تکلیف قانونی خود در ارایه صورت کلیه اموال مندرج در ماده 8 قانون نحوه اجرای محکومیتهای مالی مصوب 1394 عمل نکند به این دلیل که وی دعوا را برابر قانون درخواست ننموده است دادگاه تکلیفی به پذیرش دعوا ندارد و باید برابر ماده 2 قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی قرار عدم استماع دعوا صادر نماید.چراکه وفق ماده 8 قانون نحوه اجرای محکومیتهای مالی مصوب 1394 مدعی اعسار «باید» صورت کلیه اموال خود را ضمیمه دادخواست اعسار نماید.

نظر اقلیت:
درصورت عدم پیوست صورت اموال توسط مدعی اعسار به دادخواست دفتر دادگاه وفق مقررات مشابه مندرج در قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی باید اخطار رفع نقص صادر کند. زیرا ماده 8 قانون نحوه اجرای محکومیتهای مالی مصوب 1394 صورت اموال را از ضمایم دادخواست برشمرده است.

مبحث:
آیین دادرسی مدنی

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 8 ـ مدعی اعسار باید صورت کلیه اموال خود شامل تعداد یا مقدار و قیمت کلیه اموال منقول و غیرمنقول به طور مشروح مشتمل بر میزان وجوه نقدی که وی به هر عنوان نزد بانکها و یا موسسات مالی و اعتباری ایرانی و خارجی دارد به همراه مشخصات دقیق حسابهای مذکور و نیز کلیه اموالی که او به هر نحو نزد اشخاص ثالث دارد و کلیه مطالبات او از اشخاص ثالث و نیز فهرست نقل و انتقالات و هر نوع تغییر دیگر در اموال مذکور از زمان یک سال قبل از طرح دعوای اعسار به بعد را ضمیمه دادخواست اعسار خود کند. در مواردی که بار اثبات اعسار برعهده مدیون است و نیز در مواردی که سابقه ملائت او اثبات شده باشد هرگاه مدیون بخواهد ادعای خود را با شهادت شهود ثابت کند باید شهادتنامه کتبی حداقل دو شاهد را به مدتی که بتوانند نسبت به وضعیت معیشت فرد اطلاع کافی داشته باشند به دادخواست اعسار خود ضمیمه نماید. شهادتنامه مذکور باید علاوه بر هویت و اقامتگاه شاهد متضمن منشا اطلاعات و موارد مندرج در ماده (9) این قانون باشد.

مشاهده ماده 8 قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی

ماده 51 - دادخواست باید به زبان فارسی در روی برگهای چاپی مخصوص نوشته شده و حاوی نکات زیر باشد: 1 - نام نام خانوادگی نام پدر سن اقامتگاه و حتی الامکان شغل خواهان. تبصره - درصورتی که دادخواست توسط وکیل تقدیم شود مشخصات وکیل نیز باید درج گردد. 2 - نام نام خانوادگی اقامتگاه و شغل خوانده. 3 - تعیین خواسته و بهای آن مگر آن که تعیین بهاء ممکن نبوده و یا خواسته مالی نباشد. 4 - تعهدات و جهاتی که به موجب آن خواهان خود را مستحق مطالبه می داند به طوری که مقصود واضح و روشن باشد. 5 - آنچه که خواهان از دادگاه درخواست دارد. 6 - ذکر ادله و وسایلی که خواهان برای اثبات ادعای خود دارد از اسناد و نوشتجات و اطلاع مطلعین و غیره ادله مثبته به ترتیب و واضح نوشته می شود و اگر دلیل گواهی گواه باشد خواهان باید اسامی و مشخصات و محل اقامت آنان را به طور صحیح معین کند. 7 - امضای دادخواست دهنده و درصورت عجز از امضاء اثر انگشت او. تبصره 1 - اقامتگاه باید با تمام خصوصیات ازقبیل شهر و روستا و دهستان و خیابان به نحوی نوشته شود که ابلاغ به سهولت ممکن باشد. تبصره 2 - چنانچه خواهان یا خوانده شخص حقوقی باشد در دادخواست نام و اقامتگاه شخص حقوقی نوشته خواهد شد.

مشاهده ماده 51 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده 2 - هیچ دادگاهی نمی تواند به دعوایی رسیدگی کند مگر اینکه شخص یا اشخاص ذی نفع یا وکیل یا قائم مقام یا نماینده قانونی آنان رسیدگی به دعوا را برابر قانون درخواست نموده باشند.

مشاهده ماده 2 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM