نشست قضایی شماره

نشست قضایی شماره

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره


کد نشست:

تاریخ برگزاری:
1380/04/12

برگزار شده توسط:
استان کهگیلویه و بویراحمد/ شهر یاسوج

موضوع:
تکلیف دادگاه در صورت طرح یک موضوع در دو دادگاه

پرسش:
اگر دادگاه در جریان رسیدگی به پرونده متوجه می شود که در شعبه دیگری نیز موضوع در حال رسیدگی است تکلیف چیست؟

نظر هیئت عالی:
به استناد ماده 89 قانون آیین دادرسی مدنی در مورد بند (2) ماده 84 که موضوع سوال است هرگاه دعوا در دادگاه دیگری تحت رسیدگی باشد دادگاه ثانوی از ادامه رسیدگی خودداری کرده پرونده را به دادگاهی که دعوا در آن مطرح است می فرستد.

نظر اکثریت:
نیازی به صدور قرار امتناع از رسیدگی نبوده و قرار امتناع از رسیدگی مربوط به ماده 91 قانون آیین دادرسی مدنی است و در چنین مواردی دادگاه باید ضمن مشخص کردن موضوع پرونده را به نظر مقام ارجاع رسانده تا دستور توام کردن پرونده ها را صادر نماید.

نظر اقلیت:
دادگاهی که به نتیجه می رسد که موضوع در شعبه دیگری نیز در حال رسیدگی بوده باید قرار امتناع از رسیدگی صادر نموده و پرونده را به شعبه مزبور ارسال نماید تا پرونده یکجا رسیدگی و اتخاذ تصمیم شود.

مبحث:
آیین دادرسی مدنی

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 89 - درمورد بند (1) ماده (84) هرگاه دادگاه خود را صالح نداند مبادرت به صدور قرار عدم صلاحیت می نماید و طبق ماده (27) عمل می کند و در مورد بند (2) ماده (84) هرگاه دعوا در دادگاه دیگری تحت رسیدگی باشد از رسیدگی به دعوا خودداری کرده پرونده را به دادگاهی که دعوا در آن مطرح است می فرستد و در سایر موارد یادشده در ماده (84) قرار رد دعوا صادر می نماید.

مشاهده ماده 89 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده 91 - دادرس در موارد زیر باید از رسیدگی امتناع نموده و طرفین دعوا نیز می توانند او را رد کنند. الف - قرابت نسبی یا سببی تا درجه سوم از هر طبقه بین دادرس با یکی از اصحاب دعوا وجود داشته باشد. ب - دادرس قیم یا مخدوم یکی از طرفین باشد و یا یکی از طرفین مباشر یا متکفل امور دادرس یا همسر او باشد. ج - دادرس یا همسر یا فرزند او وارث یکی از اصحاب دعوا باشد. د - دادرس سابقا در موضوع دعوای اقامه شده به عنوان دادرس یا داور یا کارشناس یا گواه اظهارنظر کرده باشد. ه- بین دادرس و یکی از طرفین و یا همسر یا فرزند او دعوای حقوقی یا جزایی مطرح باشد و یا در سابق مطرح بوده و از تاریخ صدور حکم قطعی دو سال نگذشته باشد. و - دادرس یا همسر یا فرزند او دارای نفع شخصی در موضوع مطروح باشند.

مشاهده ماده 91 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM