ماده 91 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده 91 قانون آیین دادرسی مدنی

ماده 91 ق.آ.د.م

ماده 91 قانون آدم

ماده 91 آدم

ماده 91 ق آ د م

ماده 91 آیین دادرسی مدنی

ماده 91 قانون آیین دادرسی دادگاه ھای عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده 91 قانون آئین دادرسی مدنی

ماده 91 قانون آ.د.م

ماده 91 آ.د.م

متن کامل ماده 91 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی. ماده 91 قانون آیین دادرسی مدنی ماده 91 ق.آ.د.م ماده 91 قانون آدم ماده 91 آدم ماده 91 ق آ د م ماده 91 آیین دادرسی مدنی ماده 91 قانون آیین دادرسی دادگاه ھای عمومی و انقلاب در امور مدنی ماده 91 قانون آئین دادرسی مدنی ماده 91 قانون آ.د.م ماده 91 آ.د.م

ماده ۹۱ قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده ۹۱ قانون آیین دادرسی مدنی

ماده ۹۱ ق.آ.د.م

ماده ۹۱ قانون آدم

ماده ۹۱ آدم

ماده ۹۱ ق آ د م

ماده ۹۱ آیین دادرسی مدنی

ماده ۹۱ قانون آیین دادرسی دادگاه ھای عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده ۹۱ قانون آئین دادرسی مدنی

ماده ۹۱ قانون آ.د.م

ماده ۹۱ آ.د.م

متن کامل ماده ۹۱ قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی. ماده ۹۱ قانون آیین دادرسی مدنی ماده ۹۱ ق.آ.د.م ماده ۹۱ قانون آدم ماده ۹۱ آدم ماده ۹۱ ق آ د م ماده ۹۱ آیین دادرسی مدنی ماده ۹۱ قانون آیین دادرسی دادگاه ھای عمومی و انقلاب در امور مدنی ماده ۹۱ قانون آئین دادرسی مدنی ماده ۹۱ قانون آ.د.م ماده ۹۱ آ.د.م

ماده 91 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده 91 - دادرس در موارد زیر باید از رسیدگی امتناع نموده و طرفین دعوا نیز می توانند او را رد کنند.

ماده 91 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب 1379/01/21

ماده ۹۱ قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

ممشاهده ماده ۹۱ قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب 1379/01/21

قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی / ماده 91

ماده ۹۱ قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

پایگاه جامع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران مصوب ۱۳۷۹/۰۱/۲۱

متن ماده 91
قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

مصوب ۱۳۷۹/۰۱/۲۱
  • ماده ۹۱ قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

    متن کامل 91 ماده

    مصوب ۱۳۷۹/۰۱/۲۱
متن ماده ۹۱

ماده 91 - دادرس در موارد زیر باید از رسیدگی امتناع نموده و طرفین دعوا نیز می توانند او را رد کنند.

الف - قرابت نسبی یا سببی تا درجه سوم از هر طبقه بین دادرس با یکی از اصحاب دعوا وجود داشته باشد.
ب - دادرس قیم یا مخدوم یکی از طرفین باشد و یا یکی از طرفین مباشر یا متکفل امور دادرس یا همسر او باشد.
ج - دادرس یا همسر یا فرزند او وارث یکی از اصحاب دعوا باشد.
د - دادرس سابقا در موضوع دعوای اقامه شده به عنوان دادرس یا داور یا کارشناس یا گواه اظهارنظر کرده باشد.
ه- بین دادرس و یکی از طرفین و یا همسر یا فرزند او دعوای حقوقی یا جزایی مطرح باشد و یا در سابق مطرح بوده و از تاریخ صدور حکم قطعی دو سال نگذشته باشد.
و - دادرس یا همسر یا فرزند او دارای نفع شخصی در موضوع مطروح باشند.

ماده 90 - هرگاه ایرادات تا پایان جلسه اول دادرسی اعلام نشده باشد دادگاه مکلف نیست جدا از ماهیت دعوا نسبت به آن رای دهد.

نمایش ماده

ماده 92 - درمورد ماده (91) دادرس پس از صدور قرار امتناع از رسیدگی با ذکر جهت رسیدگی نسبت به مورد را به دادرس یا دادرسان دیگر دادگاه محول می نماید. چنانچه دادگاه فاقد دادرس به تعداد کافی باشد پرونده را برای تکمیل دادرسان یا ارجاع به شعبه دیگر نزد رئیس شعبه اول ارسال می دارد و در صورتی که دادگاه فاقد شعبه دیگر باشد پرونده را به نزدیکترین دادگاه هم عرض ارسال می نماید.

نمایش ماده
1
نظریه مشورتی شماره 99-24-239 ح - مورخ 1399/03/07
تعاونی اعتباری میزان وابسته به دادگستری استان خراسان رضوی به سبب فقدان مجوز قانونی از بانک مرکزی در سال 1395 منحل شده و هیات تصفیه آن تشکیل شده و بانک صادرات ایران مطالبات تعاونی منحله میزان را بر عهده گرفته و دعاوی مربوط به مطالبات آن را مطرح می کند. برخی از قضات محترم جزء سهامداران این تعاونی منحله بوده و به لحاظ سهامدار بودن قرار امتناع از رسیدگی صادر می کنند. با توجه به انحلال شرکت تعاونی میزان و تعیین و تکلیف وضعیت سهامداران آیا قضاتی که جزء سهامداران شرکت مذکور بوده اند می توانند به پرونده های مربوط به آن رسیدگی کنند یا این که باید قرار امتناع صادر کنند؟
2
نظریه مشورتی شماره 1400-127-136 ح - مورخ 1400/05/31
فردی که دارای پرونده های متعدد در حوزه قضایی می باشد پس از ارجاع پرونده به دادگاه و چند روز قبل از وقت رسیدگی به عناوین مختلف از قاضی شعبه یا دادرسان دادگاه شکایت کیفری قصور در انجام وظیفه طرح می نماید و با ارسال تصویر شکواییه از قاضی دادگاه درخواست صدور قرار امتناع از رسیدگی را می نماید. این در حالی است که نامبرده از بیشتر قضات این شهرستان شکایت کیفری کرده و تاکنون در خصوص شکایت های وی قرار منع تعقیب صادر شده است. با توجه به سوال مطروحه اعلام فرمایید: 1- بند «ه» ماده 91 قانون آیین دادرسی مدنی مربوط به زمانی است که پیش از تقدیم دادخواست پرونده کیفری یا حقوقی بین قاضی وطرف پرونده مطرح باشد یا این که اعلام شکایت طرفین پرونده علیه قاضی در اثنای رسیدگی و پس از ارجاع نیز مشمول این بند و رد دادرس خواهد بود؟ 2- اگر قبلا بین قاضی و یکی از طرفین پرونده در دادگاه کیفری یا دادسرا پرونده ای مطرح بوده و منجر به صدور قرار منع تعقیب شده باشد از تاریخ صدور قرار کمتر از دو سال گذشته باشد آیا قاضی دادگاه در صورت ارجاع دادخواست جدید باید قرار امتناع از رسیدگی صادر کند یا این که به صراحت بند «ه» ماده 91 قرار منع تعقیب مشمول این بند نبوده و فقط حکم قطعی مشمول جهات رد دادرس خواهد بود؟
3
نظریه مشورتی شماره 89-97-953 - مورخ 1389/08/12
آیا قرابت وکیل دادگستری با قاضی رسیدگی کننده به پرونده اصحاب دعوی اعم از کیفری یا مدنی موجب رد دادرس است و اگر در این موارد به ایراد توجه نکند مسوولیت انتظامی دارد؟
4
نظریه مشورتی شماره 1400-139-1515 ح - مورخ 1400/12/28
در قراردادی یکی از طرفین به عنوان داور تعیین می شود. همان شخص به عنوان خواهان به طرفیت شریک دیگر دعوای مطالبه خسارت مطرح و خود به به عنوان داور به نفع خود رای صادر می کند؛ آیا حکم مقرر در ماده 91 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب 1379 در مورد داور نیز صادق است؟
5
نظریه مشورتی شماره 99-24-283ح - مورخ 1399/03/18
به موجب بند 4 ماده 91 قانون آیین دادرسی مدنی یکی از جهات رد دادرس این است که دادرس این است که سابقا در موضوع دعوی قامه شده اظهار نظر کرده باشد. آیا در صورتی که اظهار نظر سابق دادرس به صورت صدور قرار ابطال دادخواست به دلیل عدم حضور خواهان در جلسه دادرسی جهت اخذ توضیح و به استناد ماده 95 قانون مذکور بوده باشد آیا موجب صدور قرار امتناع از دادرسی می باشد یا خیر؟
6
نظریه مشورتی شماره 1545-1/127-95 - مورخ 1396/07/22
با عنایت به بند د ماده 91 ق.آ.د.م که عنوان می¬دارد دادرس سابقا در موضوع دعوی اقامه شده به عنوان دادرس اظهارنظر کرده باشد از رسیدگی امتناع نماید و.. حالیه حسب مواد 305 در مبحث واخواهی و417و420 درمبحث اعتراض شخص ثالث و426و433 درمبحث اعاده دادرسی آئین دادرسی مدنی که قید شده این قبیل دعاوی به دادگاهی تقدیم و رسیدگی می¬گردد که صادرکننده همان حکم بوده بدیهی است در رسیدگی به این قبیل دعاوی قاضی دادگاه می¬تواند همان قاضی صادرکننده حکم مورد واخواهی یا اعتراض ثالث و یا اعاده دادرسی باشد به عبارت دیگر از موارد رد رسیدگی محسوب نمی¬گردد حال چنانچه قاضی صادرکننده این قبیل آراء معترض عنه به دادگاه تجدیدنظر منتقل گردد واحکام صادره از سوی ایشان در دادگاه بدوی مورد اعتراض و واخواهی اعاده دادرسی و اعتراض ثالث قرارگیرد و پس از صدورحکم از سوی قاضی بدوی جانشین و با اعتراض طرفین پرونده به مرجع تجدیدنظرارسال و به شعبه¬ای ارجاع گردد که قاضی بدوی سابق حالیه به عنوان رئیس یا مستشار در آن شعبه فعالیت دارد ضمن توجه به اینکه قاضی اشاره شده در مرحله بدوی محدودیتی برای رسیدگی به اصل دعاوی واخواهی اعتراض ثالث اعاده دادرسی نداشته است آیا می¬تواند نسبت به دادنامه صادره ازسوی قاضی بدوی جانشین اظهارنظر نماید و یا خیر. 2-چنانچه احکام بدوی موصوف سابقا در مرجع تجدیدنظر قطعیت یافته باشد آیا قاضی فعلی دادگاه تجدیدنظر که درمرحله بدوی اظهارنظر نموده می¬تواند به دعاوی اعاده دادرسی اعتراض ثالث و یا واخواهی اشخاص نسبت به احکام قطعیت یافته که به مرجع تجدیدنظر تقدیم می¬گردد رسیدگی کند./
7
نظریه مشورتی شماره 96-93-2506 - مورخ 1397/01/29
آیا رسیدگی و صدور حکم در موضوعاتی مانند اعسار و یا تمکین که از امور حادث می باشد نیز مشمول بند د از ماده 91 قانون آئین دادرسی دادگاه های عمومی وانقلاب بوده و می بایست قرار امتناع صادر گردد؟
8
نظریه مشورتی شماره 99-168-353 ک - مورخ 1399/04/10
الف- چنانچه دادرس دادگاه در خصوص موضوعی انشاء حکم نموده لیکن در دادگاه تجدیدنظر قرار تلقی و نقض شود چنانچه خواهان مجددا دعوی دیگری با همان موضوع و به طرفیت همان اصحاب مطرح کند شمول بند «د» ماده فوق خواهد بود؟ ب-هنگام دادرسی یکی از اصحاب دعوی شکایت انتظامی و یا دعوی حقوقی علیه دادرس دادگاه مطرح می کند آیا این مورد از موارد رد دادرس است؟
9
نظریه مشورتی شماره 99-168-131ک - مورخ 1399/03/12
قاضی کیفری در مرحله دادسرا در خصوص موضوع که دعوای ثلاث می باشد قرار منع تعقیب صادر کرده است و حال خواهان شاکی پرونده کیفری دادخواست حقوقی به طرفیت خوانده متهم کیفری به خواسته تصرف عدوانی با مزاحمت یا ممانعت از حق دعوای ثلاث طرح کرده است و مقام قضایی کیفری پس از تغییر سمت تصدی شعبه حقوقی را عهده دار شده است و پرونده حقوقی مذکور نیز نزد وی مطرح شده است حال اولا: قاضی دادگاه حقوقی می تواند به لحاظ این که موضوع مشمول بند «د» ماده 91 از قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب 1379/1/21 می باشد قرار امتناع از رسیدگی صادر فرمایید ثانیا: اصولا قاضی دادگاه حقوقی در هر موضوعی که در دادگاه کیفری یا دادسرا اظهارنظر کرده باشد مشمول بند «د» ماده 91 از قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مونی مصوب 1379/1/21 می باشد یا خیر؟ در صورت مثبت بودن پاسخ اکثریت به سوال قبل ثالثا: با توجه به ماده 421 از قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392/4/12 و بند «ت» آن ماده که اظهارنظر ماهوی قاضی کیفری برای صدور قرار امتناع از رسیدگی به اظهارنظر در امر کیفری منوط کرده است و با توجه به موخرالتصویب بودن قانون مذکور آیا اظهارنظر قاضی حقوقی هم به قاضی حقوقی منوط شده است یا قاضی حقوقی در صورت اظهارنظر کیفری مجاز به صدور قرار امتناع از رسیدگی می باشد.
10
نظریه مشورتی شماره ح 558-721-89 - مورخ 1398/09/24
احتراما خواهشمند است بررسی و اظهار نظر فرمائید بین قاضی دادگستری که به عنوان استاد مدعو و با قرارداد حق التدریس در دانشگاه تدریس می کند و دانشگاه ذی ربط رابط خادم و مخدومی بر قرار و این موضوع از جهت صدور قرار امتناع از دادرسی به حساب می آید تسریع در پاسخ مورد استدعاست./ع
11
نظریه مشورتی شماره 98-127-258ح - مورخ 1398/04/03
چنانچه در پرونده ای اعضای دادگاه تجدیدنظر در شعبه نسبت به حکم صادره از دادگاه بدوی که ماهوی بوده به لحاظ عدم رعایت یک سری مقررات شکلی ضمن نقض حکم قرار عدم استماع صادر نمایند و بر فرض اینکه دعوی مجددا با همان کیفیت سابق و یا مطابق نظر اعضای دادگاه تجدیدنظر طرح و پس از صدور حکم بدوی و اعتراض پرونده به همان شعبه سابق دادگاه تجدیدنظر ارجاع شود آیا موضوع از مصادیق ماده 92 از قانون آئین دادرسی مدنی است ودر صورت منفی بودن پاسخ و صدور قرار امتناع تکلیف مقام ارجاع چیست ؟خواهشمند است به صورت صریح اعلام فرمایید که آیا صدور قرار رد یا عدم استماع نیز از مصادیق عبارت اظهارنظر در بند د ماده 91 می باشد یا خیر؟
12
نظریه مشورتی شماره 97-98-3406 - مورخ 1398/01/26
13
نظریه مشورتی شماره 96-24-2431 - مورخ 1397/09/28
نظر به اینکه معمولا قضات تجدید نظر قبل از صدور رای مبادرت به اظهار نظر ماهوی می نمایند که از سوی اصحاب دعوی پرونده به عنوان ایراد مطرح می شود خواستار صدور قرار امتناع هستند آیا اظهار نظر مزبور از موجبات امتناع از رسیدگی است؟
14
نظریه مشورتی شماره 97-100-324 - مورخ 1397/02/29
چنانچه کارشناس دادگستری در دادگاه و یا اجرای احکام مدنی نسبت به موضوع مورد ارجاع به وی اظهارنظر کارشناسی کرده باشد و بلحاظ آنکه بیش از 6 ماه از زمان انجام کارشناسی سپری شده است و موضوع ارجاع به کارشناسی برای اظهارنظر تجدید گردد. آیا امکان ارجاع به همان کارشناس وجود دارد یا خیر؟
15
نظریه مشورتی شماره 96-93-2506 - مورخ 1397/01/29
آیا رسیدگی و صدور حکم در موضوعاتی مانند اعسار و یا تمکین که از امور حادث می باشد نیز مشمول بند د از ماده 91 قانون آئین دادرسی دادگاه های عمومی وانقلاب بوده و می بایست قرار امتناع صادر گردد.
16
نظریه مشورتی شماره 96-3/1-2089 - مورخ 1396/12/05
مال غیرمنقول در واحد اجرای احکام مدنی در راستای استیفای محکوم به توسط هیات سه نفره کارشناسی ارزیابی شده ولیکن به واسطه عدم اقدامات اجرایی لازم مهلت 6 ماه از زمان آخرین ارزیابی مال توقیف شده توسط هیات 3 نفره کارشناسان منقضی می شود با این وصف در راستای تبصره ماده 19 قانون کانون کارشناسان رسمی دادگستری آیا: 1-به کارشناسی مجدد جهت ارزیابی مال غیر منقول نیازی هست یا خیر؟ 2-در صورت نیاز آیا همان هیات سه نفره صلاحیت اظهارنظر را دارند یا اینکه به جهت اظهارنظر سابق هیات مزبور دیگر صلاحیتی ندارند؟ 3-در صورت عدم صلاحیت سه نفره سابق آیا می بایست مراتب به جهت ارزیابی به هیاتی همطراز با هیات سابق سه نفره ارجاع داده شود و یا اینکه می بایست موضوع به کارشناس واحد ارجاع شود؟
17
نظریه مشورتی شماره 96-127-2208 - مورخ 1396/12/05
با توجه به بند د ماده 91 قانون آیین دادرسی مدنی در صورتیکه دادگاه بدوی درخصوص دعوی مطروحه مبادرت به صدور حکم نماید و این حکم توسط دادگاه تجدید نظر نقص و مبدل به قرار رد شود و خواهان درخصوص همان دعوی مجددا طرح دعوا نماید آیا قاضی صادرکننده حکم بدوی مذکور میتواند به همین موضوع و طرح دعوی مجدد رسیدگی نماید و یا به استناد بند د ماده مارالذکر از موجبات امتناع از رسیدگی است؟
18
نظریه مشورتی شماره 1661-1/168-96 - مورخ 1396/10/09
بعضی از شاکیان پرونده های کیفری که به شکایت حرفه ای معروفند و پرونده های متعدد در دادگستری دارند و مرتب علیه قضات نیز شکایت مطرح می کنند به محض اینکه پرونده نامبردگان به شعبات دادیاری یا بازپرسی یا دادگاه ارجاع می گردد به منظور عدم رسیدگی قاضی مورد نظر آنان مبادرت به طرح دادخواست حقوقی در محاکم دادگستری تهران در راستای ماده 30 قانون نظارت بر رفتار قضات می نمایند و با ارائه گواهی طرح دادخواست به استناد بند ث ماده 421 قانون آیین دادرسی کیفری ادعای رد دادرس را مطرح می نمایند هنوز هیچگونه تقصیری از قاضی در دادگاه انتظامی قضات به اثبات نرسیده آیا این مورد از موارد رد دادرس است یا خیر؟
19
نظریه مشورتی شماره 95-100-1049 - مورخ 1395/07/26
20
نظریه مشورتی شماره 59-721/1-385 - مورخ 1395/04/22
احتراما نظر به اینکه اینجانب به عنوان دادرس درخصوص خواسته خواهان حکم بر بطلان دعوی صادر کرده ام و بعد از تجدیدنظرخواهی در دادگاه تجدیدنظر نقض و قرار عدم استماع دعوی صادر شده است آیا در پرونده دیگر با همان موضوع و بین همان اشخاص مجاز به رسیدگی و اظهار نظر هستم یا موضوع از موارد صدور قرار امتناع از رسیدگی می باشد
21
نظریه مشورتی شماره 59-721/1-864 - مورخ 1395/04/12
دادگاه بدوی از لحاظ ماهیتی نسبت به خواسته خواهان حکم صادر می¬نماید با توجه به اعتراض خواهان خوانده رای دادگاه بدوی توسط دادگاه تجدیدنظر استان از لحاظ شکلی بدون ورود به ماهیت دعوی نقض و متعاقب آن قرار عدم استماع دعوی یا قرار رد دعوی خواهان دعوی بدوی را صادر می نماید و مجددا خواهان همان دعوی با انجام رعایت شکلی طبق رای دادگاه تجدیدنظر استان طرح می-نماید و به همان شعبه بدوی ارجاع می¬گردد؟ آیا قاضی آن محکمه آن شعبه می¬تواند مجددا رسیدگی ماهیتی نماید؟ آیا با نقض حکم بدوی توسط دادگاه تجدیدنظر از لحاظ شکلی قاضی محکمه مجددا مجوز برای رسیدگی ماهیتی در آن دعوی جدید دارد یا خیر؟ آیا موضوع معنونه د از ماده 91 قانون آئین دادرسی مدنی مصداق دارد یا خیر.
22
نظریه مشورتی شماره 59-721/1-342 - مورخ 1395/02/29
23
نظریه مشورتی شماره 59-721/1-342 - مورخ 1395/02/29
1
نشست های قضایی شماره 1397-5513 - مورخ 1384/04/30
رسیدگی ماهوی به پرونده ای که پس از نقض قرار صادره در دادگاه بدوی مجددا به همان شعبه تجدیدنظر ارجاع شده
2
نشست های قضایی شماره 1397-5513 - مورخ 1384/04/30
رسیدگی ماهوی به پرونده ای که پس از نقض قرار صادره در دادگاه بدوی مجددا به همان شعبه تجدیدنظر ارجاع شده
3
نشست های قضایی شماره - مورخ 1385/03/27
قرابت نسبی یا سببی دادرس با وکیل یکی از طرفین دعوا
4
نشست های قضایی شماره 1399-7058 - مورخ 1397/10/19
تسری قاعده رد دادرس به دلیل اظهار نظر ماهوی در خصوص پرونده کیفری و حقوقی با همان موضوع
5
نشست های قضایی شماره - مورخ 1380/04/12
تکلیف دادگاه در صورت طرح یک موضوع در دو دادگاه
6
نشست های قضایی شماره 1398-5680 - مورخ 1397/06/12
صدور قرار امتناع از رسیدگی
7
نشست های قضایی شماره - مورخ 1381/06/08
تعیین تکلیف در خصوص دو شعبه دادگاه که قرار امتناع از رسیدگی صادر کنند
8
نشست های قضایی شماره 1399-7612 - مورخ 1397/10/13
ابطال رای داور بدلیل شکایت کیفری و حقوقی با یکی از طرفین داوری
9
نشست های قضایی شماره 1398-6669 - مورخ 1397/10/12
جرم انگاری انتشار نظریه کمیسیون پزشکی در فضای مجازی
10
نشست های قضایی شماره - مورخ 1385/03/11
صلاحیت رسیدگی به اصل دعوا پس از صدور قرار تامین خواسته در دادگاه های یک محل و درعرض هم
11
نشست های قضایی شماره 1400-7828 - مورخ 1397/07/15
صدور قرار اعتبار امر مختومه توسط قاضی صادر کننده رای سابق
12
نشست های قضایی شماره 1399-6758 - مورخ 1397/10/17
اختلاف نظر بازپرس و دادیار اظهار نظر در صدور قرارها
13
نشست های قضایی شماره 1399-7184 - مورخ 1398/02/02
بررسی لزوم اظهار نظر کارشناس سوم در هیات سه نفره کارشناسی موضوع نفقه
14
نشست های قضایی شماره - مورخ 1383/03/08
جهات رد در مورد مشاور شورای حل اختلاف با استفاده از مقررات قانون آیین دادرسی مدنی
15
نشست های قضایی شماره 1397-5186 - مورخ 1380/11/08
عدم شمول رد دادرس نسبت به طرح دعوا بین دادرس و یکی از وکلای طرفین
16
نشست های قضایی شماره 1400-7832 - مورخ 1398/12/01
اظهار نظر مجدد داور در پرونده
17
نشست های قضایی شماره 1397-5515 - مورخ 1384/02/14
اتخاذ تصمیم در صورتی که دادرس به لحاظ یکی از موارد ماده 91 قانون آیین دادرسی مدنی در رسیدگی به موضوع دعوا مردود بوده
18
نشست های قضایی شماره 1400-7901 - مورخ 1397/11/25
رد دادرس بر مبنای اظهارنظر پیشین به عنوان قاضی
19
نشست های قضایی شماره - مورخ 1385/05/10
امتناع از رسیدگی قاضی عضو هیات اداره ثبت و منابع طبیعی به لحاظ سابقه اظهارنظر قضایی در همان موضوع
20
نشست های قضایی شماره 1398-6639 - مورخ 1397/09/29
بررسی دایره شمول جهات رد دادرس در کمیسیون های شبه قضایی
ماده 91 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده 91 قانون آیین دادرسی مدنی

ماده 91 قانون آیین دادرسی مدنی

ماده 91 ق.آ.د.م

ماده 91 ق.آ.د.م

ماده 91 قانون آدم

ماده 91 قانون آدم

ماده 91 آدم

ماده 91 آدم

ماده 91 ق آ د م

ماده 91 ق آ د م

ماده 91 آیین دادرسی مدنی

ماده 91 آیین دادرسی مدنی

ماده 91 قانون آیین دادرسی دادگاه ھای عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده 91 قانون آیین دادرسی دادگاه ھای عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده 91 قانون آئین دادرسی مدنی

ماده 91 قانون آئین دادرسی مدنی

ماده 91 قانون آ.د.م

ماده 91 قانون آ.د.م

ماده 91 آ.د.م

ماده 91 آ.د.م

ماده ۹۱ قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده ۹۱ قانون آیین دادرسی مدنی

ماده ۹۱ ق.آ.د.م

ماده ۹۱ قانون آدم

ماده ۹۱ آدم

ماده ۹۱ ق آ د م

ماده ۹۱ آیین دادرسی مدنی

ماده ۹۱ قانون آیین دادرسی دادگاه ھای عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده ۹۱ قانون آئین دادرسی مدنی

ماده ۹۱ قانون آ.د.م

ماده ۹۱ آ.د.م

متن کامل ماده ۹۱ قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی. ماده ۹۱ قانون آیین دادرسی مدنی ماده ۹۱ ق.آ.د.م ماده ۹۱ قانون آدم ماده ۹۱ آدم ماده ۹۱ ق آ د م ماده ۹۱ آیین دادرسی مدنی ماده ۹۱ قانون آیین دادرسی دادگاه ھای عمومی و انقلاب در امور مدنی ماده ۹۱ قانون آئین دادرسی مدنی ماده ۹۱ قانون آ.د.م ماده ۹۱ آ.د.م

ماده 91 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده 91 قانون آیین دادرسی مدنی

ماده 91 ق.آ.د.م

ماده 91 قانون آدم

ماده 91 آدم

ماده 91 ق آ د م

ماده 91 آیین دادرسی مدنی

ماده 91 قانون آیین دادرسی دادگاه ھای عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده 91 قانون آئین دادرسی مدنی

ماده 91 قانون آ.د.م

ماده 91 آ.د.م

متن کامل ماده 91 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی. ماده 91 قانون آیین دادرسی مدنی ماده 91 ق.آ.د.م ماده 91 قانون آدم ماده 91 آدم ماده 91 ق آ د م ماده 91 آیین دادرسی مدنی ماده 91 قانون آیین دادرسی دادگاه ھای عمومی و انقلاب در امور مدنی ماده 91 قانون آئین دادرسی مدنی ماده 91 قانون آ.د.م ماده 91 آ.د.م

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM