نشست قضایی شماره 1398-6000

نشست قضایی شماره 1398-6000

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1398-6000


کد نشست:
1398-6000

تاریخ برگزاری:
1397/08/13

برگزار شده توسط:
استان چهار محال و بختیاری/ شهر بروجن

موضوع:
تکلیف دادگاه در صورت ابهام در متراژ ملک مورد تصرف عدوانی

پرسش:
شخص الف شکایتی تحت عنوان تصرف عدوانی به متراژ 18000مترمربع علیه شخص ب مطرح و موضوع به کارشناسی ارجاع که کارشناس منتخب متراژ زمین را 25000 متر مربع اعلام می نماید در چنین حالتی قرار جلب به دادرسی باید نسبت به متراژ 25000 متر مربع زده شود یا 18000متر مربع؟ و آیا اگر اعتقاد به 25000 متر مربع دارید لازم است که شاکی شکایت نسبت به مابه التفاوت تنظیم کند یا خیر؟

نظر هیئت عالی:
چنانچه شکایت تصرف عدوانی مربوط به ملک مشخصی باشد و شاکی صرفا از حیث متراژ ملک مورد شکایت دچار اشتباه شده باشد؛ چون شکایت ناظر بر ملک مشخصی است دادسرا در صورت تحقق بزه تصرف عدوانی باید نسبت به کل ملک ولو آنکه میزان متراژ آن بیش از متراژی باشد که در شکایت ( اولیه ) آمده است قرار جلب به دادرسی صادر نماید. بدیهی است که در صورت وجود ابهام در شکایت ] قاضی ذیربط باید با انجام تحقیق از شاکی نسبت به رفع ابهام اقدام نماید. بنابراین نظریات ابرازی قضات محترم دادگستری شهرستان بروجن استان چهارمحال و بختیاری در حدود فوق الذکر مورد تایید است.

نظر اتفاقی:
نیازی به تقدیم شکایت جدید نیست چون عمل مرتکب یک رفتار است اما در خصوص این که چه میزان باید قرار جلب به دادرسی صادر شود :

مبحث:
آیین دادرسی کیفری

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 690 ـ هر کس به وسیله صحنه سازی از قبیل پی کنی دیوارکشی تغییر حد فاصل امحای مرز کرت بندی نهرکشی حفر چاه غرس اشجار و زارعت و امثال آن به تهیه آثار تصرف در اراضی مزروعی اعم از کشت شده یا در آیش زراعی جنگل ها و مراتع ملی شده کوهستان باغ ها قلمستان ها منابع آب چشمه سارها انهار طبیعی و پارک های ملی تاسیسات کشاورزی و دامداری و دامپروری و کشت و صنعت و اراضی موات و بایر و سایر اراضی و املاک متعلق به دولت یا شرکت های وابسته به دولت یا شهرداری ها یا اوقاف و همچنین اراضی و املاک و موقوفات و محبوسات و اثلاث باقیه که برای مصارف عام المنفعه اختصاص یافته یا اشخاص حقیقی یا حقوقی به منظور تصرف یا ذی حق معرفی کردن خود یا دیگری مبادرت نماید یا بدون اجازه سازمان حفاظت محیط زیست یا مراجع ذیصلاح دیگر مبادرت به عملیاتی نماید که موجب تخریب محیط زیست و منابع طبیعی گردد یا اقدام به هر گونه تجاوز و تصرف عدوانی یا ایجاد مزاحمت یا ممانعت از حق در موارد مذکور نماید به مجازات یک ماه تا یک سال حبس محکوم می شود. دادگاه موظف است حسب مورد رفع تصرف عدوانی یا رفع مزاحمت یا ممانعت از حق یا اعاده وضع به حال سابق نماید. تبصره 1 ـ رسیدگی به جرایم فوق الذکر خارج از نوبت به عمل می آید و مقام قضایی با تنظیم صورتمجلس دستور متوقف ماندن عملیات متجاوز را تا صدور حکم قطعی خواهد داد. تبصره 2 ـ در صورتی که تعداد متهمان سه نفر یا بیشتر باشد و قرائن قوی بر ارتکاب جرم موجود باشد قرار بازداشت صادر خواهد شد مدعی می تواند تقاضای خلع ید و قلع بنا و اشجار و رفع آثار تجاوز را بنماید.

مشاهده ماده 690 کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی ـ تعزیرات

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM