نشست قضایی شماره 1398-6680

نشست قضایی شماره 1398-6680

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1398-6680


کد نشست:
1398-6680

تاریخ برگزاری:
1397/09/28

برگزار شده توسط:
استان چهار محال و بختیاری/ شهر شهر کرد

موضوع:
نحوه تعیین جلسه رسیدگی به دعوای طاری

پرسش:
وقتی باید به دعوای طاری حسب اصول کلی دادرسی توام با دعوای اصلی رسیدگی شود اگر در جلسه اول دعوای طاری مطرح شود آیا باید ختم جلسه اعلام و دستور تعیین وقت جهت رسیدگی توامان داد یا اینکه درخصوص دادخواست اصلی که وقت رسیدگی تعیین شده در همان جلسه رسیدگی به دعوای طاری وقت دیگری اختصاص و با دعوای اصلی توامان رسیدگی را ادامه داد؟

نظر هیئت عالی:
در صورت احراز ضرورت رسیدگی یک جا و توامان به دعوای طاری با دعوای اصلی به جهت ارتباط کامل آنها با یکدیگر و این که اتخاذ تصمیم در هر یک موثر در دیگری باشد و از سوی دیگر برای تغییر جلسه دادرسی یا تاخیر جلسه رسیدگی توامان وقت کافی برای ارسال دادخواست و پیوست ها یا اوراق قضایی به اصحاب دعوا و تهیه پاسخ و تدارک دفاع وجود نداشته باشد.( به استناد مواد 132 138و 143 ق. آ. د. م)در این صورت به دعوای اصلی رسیدگی نمی شود ( قسمت اخیر ماده 141 ق. آ. د. م )هر چند در جلسه اول دادرسی باشد بلکه با صدور قرار رسیدگی توامان وقت رسیدگی مناسب دیگری تعیین و وفق مقررات اصحاب پرونده برای رسیدگی دعوت خواهند شد لذا جلسه آتی جلسه اول رسیدگی محسوب می گردد.

نظر اکثریت:
وصول دعوی طاری خللی به رسیدگی به دعوای اصلی وارد نمی نماید و دادگاه جلسه رسیدگی را تشکیل داده و به دعوی اصلی رسیدگی نموده و حتی ممکن است خوانده دعوی طاری در همان جلسه امکان دفاع را هم داشته باشد و بدون نیاز به تشکیل جلسه بعدی رسیدگی و رای مقتضی صادر گردد.

نظر اقلیت:
با توجه به اینکه دعوای طاری مطرح شده است به دعوای اصلی نیز رسیدگی نمی شود تا پرونده ها توام گردیده و طی یک جلسه به هر دو دعوی رسیدگی گردد بنابراین وقت رسیدگی درخصوص دعوی اصلی ابطال می شود.

مبحث:
آیین دادرسی مدنی

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 135 - هریک از اصحاب دعوا که جلب شخص ثالثی را لازم بداند می تواند تا پایان جلسه اول دادرسی جهات و دلایل خود را اظهار کرده و ظرف سه روز پس از جلسه با تقدیم دادخواست از دادگاه درخواست جلب او را بنماید چه دعوا در مرحله نخستین باشد یا تجدیدنظر.

مشاهده ماده 135 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده 141 - خوانده می تواند در مقابل ادعای خواهان اقامه دعوا نماید. چنین دعوایی درصورتی که با دعوای اصلی ناشی از یک منشاء بوده یا ارتباط کامل داشته باشد دعوای متقابل نامیده شده و تواما رسیدگی می شود و چنانچه دعوای متقابل نباشد در دادگاه صالح به طور جداگانه رسیدگی خواهد شد. بین دو دعوا وقتی ارتباط کامل موجود است که اتخاذ تصمیم در هریک موثر در دیگری باشد.

مشاهده ماده 141 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM