ماده 3ـ هر شعبه بدوی دیوان از یک رئیس یا دادرس علی البدل و هر شعبه تجدیدنظر از یک رئیس و دو مستشار تشکیل می شود. شعبه تجدیدنظر با حضور دو عضو رسمیت می یابد و ملاک صدور رای نظر اکثریت است. آراء شعب تجدیدنظر دیوان قطعی است. تبصره ـ چنانچه جلسه شعبه تجدیدنظر با حضور دو عضو رسمیت یابد و هنگام صدور رای اختلاف نظر حاصل شود یک عضو مستشار توسط رئیس دیوان به آنان اضافه می شود.
مشاهده ماده 3 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداریماده 143 ـ در مسوولیت کیفری اصل بر مسوولیت شخص حقیقی است و شخص حقوقی در صورتی دارای مسوولیت کیفری است که نماینده قانونی شخص حقوقی به نام یا در راستای منافع آن مرتکب جرمی شود. مسوولیت کیفری اشخاص حقوقی مانع مسوولیت اشخاص حقیقی مرتکب جرم نیست.
مشاهده ماده 143 قانون مجازات اسلامیماده 3ـ اداره امور اماکن مذهبی اسلامی از قبیل بقاع متبرکه و غیره به جز آنچه که در تبصره 2 ماده 1 قانون استثنا شده و اماکنی که برای اداره آنها ترتیب خاصی داده نشده است به عهده ادارات حج و اوقاف و امور خیریه بوده و می توانند برابر ماده 5 قانون و تبصره های ذیل آن و آیین نامه مربوطه اشخاصی را به عنوان هیات امناء انتخاب نمایند. تبصره ـ عرصه اعیان و مساجد مدارس علوم دینی و تکایا رقبه موقوفه است ولی ادارات حج و اوقاف و امور خیریه در شئون داخلی آنها از قبیل تعیین امام جماعت و انجام مراسم مذهبی دخالت نخواهند داشت.
مشاهده ماده 3 آیین نامه اجرایی قانون تشکیلات و اختیارات سازمان حج و اوقاف و امور خیریهماده 3- شورای عالی حج و زیارت با ترکیب افراد و مسوولین دستگاههای زیر تشکیل می گردد: 1- رییس جمهور (رییس شورای عالی). 2- وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی (نایب رییس شورای عالی). 3- نماینده مقام معظم رهبری در امور حج و زیارت (در صورت معرفی). 4- وزیر امور خارجه. 5- وزیر کشور. 6- وزیر امور اقتصادی و دارایی. 7- وزیر راه و ترابری. 8- معاون وزیر و رییس سازمان حج و زیارت (دبیر شورا). 9- رییس کمیسیون مشترک ایران و عربستان. 10- یک نفر کارشناس به انتخاب وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی. 11- یک نفر کارشناس به انتخاب نماینده مقام معظم رهبری در امور حج و زیارت. تبصره- نحوه تشکیل جلسات شورا بر اساس آیین نامه ای خواهد بود که توسط دبیر شورا تهیه و پس از تایید رییس شورای عالی به تصویب اعضا خواهد رسید. (اصلاحی 26/07/1383)
مشاهده ماده 3 آیین نامه اجرایی قانون تشکیلات و اختیارات سازمان حج و اوقاف و امور خیریهماده 20- شرکتهای تجارتی بر هفت قسم است: 1- شرکت سهامی. 2- شرکت با مسوولیت محدود. 3- شرکت تضامنی. 4- شرکت مختلط غیرسهامی. 5- شرکت مختلط سهامی. 6- شرکت نسبی. 7- شرکت تعاونی تولید و مصرف. تذکر: مقررات شرکت سهامی در مواد 21 لغایت 93 قانون تجارت با تصویب لایحه قانونی اصلاح قسمتی از قانون تجارت مصوب 24/12/1347 ملغی گردیده و سیصد ماده جایگزین آن شده است.
مشاهده ماده 20 قانون تجارتماده 3 ـ هر موقوفه دارای شخصیت حقوقی است و متولی یا سازمان حسب مورد نماینده آن می باشد.
مشاهده ماده 3 قانون تشکیلات و اختیارات سازمان حج و اوقاف و امور خیریهماده 30 - در مواردی که اداره ی اوقاف تقاضای ثبت می دهد مخارج راجع به ثبت را خود مستقیما از عایدات موقوفه مورد تقاضا وصول خواهد نمود. برای ثبت مساجد و اماکن متبرکه و مدارس قدیمه و تکایا و آب انبارهای عمومی تقاضای ثبت از طرف متولی یا اداره ی اوقاف بدون اخذ حق الثبت و مخارج مقدماتی پذیرفته خواهد شد.
مشاهده ماده 30 قانون ثبت اسناد و املاک