نشست قضایی شماره

نشست قضایی شماره

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره


کد نشست:

تاریخ برگزاری:
1381/07/12

برگزار شده توسط:
استان فارس/ شهر شیراز

موضوع:
رعایت مقررات ماده 70 قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مـدنی در مـورد ابلاغ اوراق اخطاریه طبق ماده 79 همان قانون

پرسش:
آیا مقررات ماده 70 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی راجع بـه الصاق نسخه دوم اخطاریه به نشانی تعیین شده در مورد ابلاغ اوراق اخطاریه طبق مـاده 79 قانون مرقوم نیز باید رعایت گردد؟ (نسخه ثانی اخطاریه بـه نشـانی تعیـین شـده الصـاق گردد).

نظر هیئت عالی:
همانگونه که در نظر اکثریت استدلال شده و با توجه به

نظر اکثریت:
ماده 70 ناظر به موردی است که در دادخواست تقدیمی محل اقامت خوانده و نشـانی اعلامـی از ناحیه خواهان صحیح بوده لکن در موقع ابلاغ اوراق اخطاریه خوانده و یا بستگان و خادمان وی در محل نباشند و یا از گرفتن برگهای اخطاریه اسـتنکاف کننـد در ایـن صـورت مـامور ابلاغ این موضوع را در نسخ اخطاریه قید کرده و نسخه دوم را به نشـانی تعیـین شـده الصـاق میکند و برگ اول را با سایر اوراق دعوا عودت میدهد. لیکن ماده 79 ناظر به تکلیف هر یک از اصحاب دعوا دایر بر اعلام آدرس جدید در صورت تغییر محل اقامتگاه یا آدرس اعلامی در دادخواست است مطابق ماده مذکور: الف) در صورتیکـه محـل اعلامـی مربـوط بـه خواهـان پرونده باشد ولو اینکه سابقه ابلاغ در آن وجود نداشته باشد. در صورت تغییـر نـامبرده وظیفـه داشت که نشانی جدید را به دادگاه اعلام دارد. ب) در صورتیکه محل اعلامی در دادخواسـت مربوط به خوانده باشد دو حالت متصور است. 1.قبل از ابلاغ دادخواست و اوراق دعـوا در آن

نظر اقلیت:
با توجه به اینکه در ماده 79 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقـلاب در امـور مـدنی آمده است که اوراق اخطاریه در همان محل سابق ابلاغ میشود و نحوه ابلاغ واقعی و قـانونی را قانونگذار در مواد 68 و 69 و 70 ذکر کرده و ماده 79 موخر بر مواد مذکور است. بنـابراین از مفهوم و منطوق این ماده چنین استنباط میشود که باید اوراق اخطاریـه در صـورت تحقـق قسمت صدر ماده 79 پس از قید تغییر اقامت و عدم حضور خوانده و یا یکی از بسـتگان و یـا خادمینش به محل تعیین شده نسخه دوم اخطاریه الصاق شود و نظر بـه اینکـه مـاده 79 همـان مواردی را ذکر کرده که در ماده 108 قانون آیین دادرسی مدنی سابق آمده ولـی در ذیـل مـاده 108 سابق آمده است که مامور ابلاغ با ذکر مواد مذکور در ذیل اخطاریه و ابلاغ نامه را به دفتر دادگاه عودت میدهد در این صورت برگهای نامبرده ابلاغ شده محسوب میشود در صورتی که در ذیل ماده 79 قانون آیین دادرسی مدنی آمـده اسـت اوراق در همـان محـل سـابق ابـلاغ میشود و جمله «ابلاغ میشود» در ذیل ماده 79 با جمله «ابلاغ شده» محسوب میشود در ذیل ماده 108 با هم تفاوت فاحشی از جهت معنا دارد. بنابراین نمی توان نحوه ابلاغ ذیـل مـاده 79 را با ذیل ماده 108 سابق قیاس کرد و نحوه ابلاغ ذیل ماده 79 معطوف میشود به نحـوه ابـلاغ مواد ما قبل آن از این جهت باید نسخه دوم اخطاریه به محل تعیین شده الصاق شود.

مبحث:
آیین دادرسی مدنی

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 70 - چنانچه خوانده یا هریک از اشخاص یادشده در ماده قبل در محل نباشند یا از گرفتن برگهای اخطاریه استنکاف کنند مامور ابلاغ این موضوع را در نسخ اخطاریه قید نموده نسخه دوم رابه نشانی تعیین شده الصاق می کند و برگ اول را با سایر اوراق دعوا عودت می دهد. در این صورت خوانده می تواند تا جلسه رسیدگی به دفتر دادگاه مراجعه و با دادن رسید اوراق مربوط را دریافت نماید.

مشاهده ماده 70 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده 108 - خواهان می تواند قبل از تقدیم دادخواست یا ضمن دادخواست راجع به اصل دعوا یا در جریان دادرسی تا وقتی که حکم قطعی صادر نشده است در موارد زیر از دادگاه درخواست تامین خواسته نماید و دادگاه مکلف به قبول آن است: الف - دعوا مستند به سند رسمی باشد. ب - خواسته در معرض تضییع یا تفریط باشد. ج - در مواردی از قبیل اوراق تجاری واخواست شده که به موجب قانون دادگاه مکلف به قبول درخواست تامین باشد. د - خواهان خساراتی را که ممکن است به طرف مقابل وارد آید نقدا به صندوق دادگستری بپردازد. تبصره- تعیین میزان خسارت احتمالی با درنظر گرفتن میزان خواسته به نظر دادگاهی است که درخواست تامین را می پذیرد. صدور قرار تامین موکول به ایداع خسارت خواهد بود.

مشاهده ماده 108 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM