نشست قضایی شماره 1397-4185

نشست قضایی شماره 1397-4185

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1397-4185


کد نشست:
1397-4185

تاریخ برگزاری:
1396/11/10

برگزار شده توسط:
استان ایلام/ شهر ایلام

موضوع:
بررسی جرم بودن حمل و نگهداری متادون و بوپرنورفین

پرسش:
1-خرید یا فروش و همچنین حمل و نگهداری داروهایی از قبیل متادون و بوپرنورفین (b2) جرم است یا خیر؟ در صورت جرم بودن مستند قانونی آن چیست؟

نظر هیئت عالی:
طبق ماده 6 تصویب نامه راجع به فهرست مواد مخدر متادون جزء گروه یک و شامل ( دولافی دلولوفین فنادون و......) است و ماده مخدر محسوب می شود ولیکن (2b ) از فهرست مواد مخدر و روان گردان خارج است قسمت دوم سوال فی الحال به سبب عدم اظهار نظر همکاران محترم استان ایلام فاقد موقعیت طرح در هیات عالی است.

نظر اتفاقی:
در خصوص قرص (b2) چون دارویی مجاز می باشد ولی باید با نسخه پزشک تهیه شود بنابراین هیچ جرمی محقق نشده و باید قرار منع تعقیب به واسطه جرم نبودن موضوع صادر گردد و همچنین داروی گفته شده جزء جدول موضوع قانون مبارزه با مواد مخدر نمی باشد.

مبحث:
حقوق جزای عمومی , آیین دادرسی کیفری

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 10 ـ در مقررات و نظامات دولتی مجازات و اقدام تامینی و تربیتی باید به موجب قانونی باشد که قبل از وقوع جرم مقرر شده است و مرتکب هیچ رفتاری اعم از فعل یا ترک فعل را نمیتوان به موجب قانون موخر به مجازات یا اقدامات تامینی و تربیتی محکوم کرد لکن چنانچه پس از وقوع جرم قانونی مبنی بر تخفیف یا عدم اجرای مجازات یا اقدام تامینی و تربیتی یا از جهاتی مساعدتر به حال مرتکب وضع شود نسبت به جرایم سابق بر وضع آن قانون تا صدور حکم قطعی موثر است. هرگاه به موجب قانون سابق حکم قطعی لازم الاجراء صادرشده باشد به ترتیب زیر عمل می شود: الف ـ اگر رفتاری که در گذشته جرم بوده است به موجب قانون لاحق جرم شناخته نشود حکم قطعی اجراء نمی شود و اگر در جریان اجراء باشد اجرای آن موقوف می شود. در این موارد و همچنین در موردی که حکم قبلا اجراء شده است هیچ گونه اثر کیفری بر آن مترتب نیست. ب ـ اگر مجازات جرمی به موجب قانون لاحق تخفیف یابد قاضی اجرای احکام موظف است قبل از شروع به اجراء یا در حین اجراء از دادگاه صادرکننده حکم قطعی اصلاح آن را طبق قانون جدید تقاضا کند. محکوم نیز می تواند از دادگاه صادرکننده حکم تخفیف مجازات را تقاضا نماید. دادگاه صادرکننده حکم با لحاظ قانون لاحق مجازات قبلی را تخفیف میدهد. مقررات این بند در مورد اقدام تامینی و تربیتی که در مورد اطفال بزهکار اجراء می شود نیز جاری است. در این صورت ولی یا سرپرست وی نیز می تواند تخفیف اقدام تامینی و تربیتی را تقاضا نماید. تبصره ـ مقررات فوق در مورد قوانینی که برای مدت معین و یا موارد خاص وضع شده است مگر به تصریح قانون لاحق اعمال نمی شود.

مشاهده ماده 10 قانون مجازات اسلامی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM