نشست قضایی شماره 1400-7795

نشست قضایی شماره 1400-7795

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1400-7795


کد نشست:
1400-7795

تاریخ برگزاری:
1398/06/07

برگزار شده توسط:
استان تهران/ شهر ملارد

موضوع:
امضای دادخواست توسط نماینده حقوقی و بررسی لزوم مهر شرکت

پرسش:
در پرونده ای شخص حقوقی با نمایندگی مدیر عامل که ایشان علاوه بر مدیر عامل عضو هیات مدیره نیز می باشند طرح دعوا نموده حال آنکه در روزنامه شرکت قید گردیده که امضای کلیه اسناد تعهدآور با امضای مشترک مدیر عامل و یکی از اعضای هیات مدیره و مهر شرکت نیز باید باشد با توجه به مراتب فوق آیا دادخواست سند تعهدآور محسوب می شود ؟ با فرض که سند تعهدآور محسوب می گردد صرف امضای مدیرعامل در ذیل دادخواست بدون مهر برای طرح دعوا کفایت می کند یا اینکه دادخواست باید به امضای مدیرعامل و یکی دیگر از اعضای هیات مدیره (جز مدیرعامل که عضو هیات مدیره است) برسد؟

نظر هیئت عالی:
با توجه به اینکه تقدیم دادخواست نیز ممکن است ایجاد تعهد نماید در ادامه تعهدات قانونی برای شرکت ایجاد کند درنتیجه اگر طبق اساسنامه اسناد تعهدآور با امضاء مشترک مدیرعامل و یکی از اعضاء هیات مدیره و مهر شرکت باید باشد در این صورت دادخواست نیز باید به امضاء مدیرعامل و یکی از اعضای شرکت و ممهور به مهر شرکت باشد.

نظر اکثریت:
در خصوص نداشتن مهر در حال حاضر به لحاظ سیستم الکترونیک قضایی ممکن نیست باید رفع نقص توسط دادگاه صورت پذیرد و دادخواست سند تعهد آور محسوب می شود.

نظر اقلیت:
در خصوص نداشتن مهر در حال حاضر به لحاظ سیستم الکترونیک قضایی ممکن نیست باید رفع نقص توسط دادگاه صورت پذیرد و دادخواست سند تعهدآور محسوب می شود.

مبحث:
آیین دادرسی مدنی , قانون تجارت

منبع:
سامانه نشست های قضایی

کلمات کلیدی:

مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 84 - در موارد زیر خوانده می تواند ضمن پاسخ نسبت به ماهیت دعوا ایراد کند: 1 - دادگاه صلاحیت نداشته باشد. 2 - دعوا بین همان اشخاص در همان دادگاه یا دادگاه هم عرض دیگری قبلا" اقامه شده و تحت رسیدگی باشد و یا اگر همان دعوا نیست دعوایی باشد که با ادعای خواهان ارتباط کامل دارد. 3 - خواهان به جهتی ازجهات قانونی از قبیل صغر عدم رشد جنون یا ممنوعیت از تصرف دراموال در نتیجه حکم ورشکستگی اهلیت قانونی برای اقامه دعوا نداشته باشد. 4 - ادعا متوجه شخص خوانده نباشد. 5 - کسی که به عنوان نمایندگی اقامه دعوا کرده از قبیل وکالت یا ولایت یا قیمومت و سمت او محرز نباشد. 6 - دعوای طرح شده سابقا بین همان اشخاص یا اشخاصی که اصحاب دعوا قائم مقام آنان هستند رسیدگی شده نسبت به آن حکم قطعی صادر شده باشد. 7 - دعوا بر فرض ثبوت اثر قانونی نداشته باشد از قبیل وقف و هبه بدون قبض. 8 - مورد دعوا مشروع نباشد. 9 - دعوا جزمی نبوده بلکه ظنی یا احتمالی باشد. 10 - خواهان در دعوای مطروحه ذی نفع نباشد. 11 - دعوا خارج از موعد قانونی اقامه شده باشد.

مشاهده ماده 84 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده 2 - هیچ دادگاهی نمی تواند به دعوایی رسیدگی کند مگر اینکه شخص یا اشخاص ذی نفع یا وکیل یا قائم مقام یا نماینده قانونی آنان رسیدگی به دعوا را برابر قانون درخواست نموده باشند.

مشاهده ماده 2 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM