نشست قضایی شماره 1400-7772

نشست قضایی شماره 1400-7772

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1400-7772


کد نشست:
1400-7772

تاریخ برگزاری:
1398/10/19

برگزار شده توسط:
استان گلستان/ شهر رامیان

موضوع:
فرار متهم در خارج از زندان

پرسش:
متهم با قرار وثیقه به زندان معرفی می شود و بعد بازپرس دستور اعزام وی را از زندان صادر می کند و مامورین متهم را از زندان تحویل و متهم در بین راه فرار می کند آیا عمل متهم مشمول ماده 547 قانون تعزیرات می شود؟

نظر هیئت عالی:
موضوع سوال از مصادیق ماده 547 قانون مجازات اسلامی مصوب سال 75 محسوب نمی گردد و فاقد عنصر قانونی است.

نظر اکثریت:
با توجه به نص صریح ماده 547 قانون مجازات اسلامی و تبصره ذیل آن برای ارتکاب بزه موضوع ماده مذکور بایستی شخص در زندان یا بازداشتگاه حضور داشته باشد وقتی تخریب درب زندان موجب تشدید مجازات می شود که نشان از موضوعیت داشتن حضور در زندان یا بازداشتگاه دارد و تنها استثنایی که بر این موضوع وارد است در تبصره ماده بیان شده است و در تفسیر قوانین کیفری می بایست به حد متقین کفایت و مورد ذکر شده (رفتن به مرخصی) را در معنای مشخص آن تفسیر نمود فلذا مورد سوال از موارد مذکور در ماده خارج است و جرم تلقی نمی شود.

نظر ابرازی:
نظر به مفاد ماده 547 قانون مجازات اسلامی (تعزیرات) و علی الخصوص تبصره ذیل آن معنای زندانی و فرار از زندان یا بازداشتگاه به زندانیانی که به مرخصی رفته اند و خود را بدون عذر موجه معرفی ننمایند توسعه داده شده است و بنابراین حضور شخص در فضای زندان یا بازداشتگاه جهت ارتکاب جرم اهمیتی ندارد فلذا در خصوص سیوال نیز شخص همچنان زندانی محسوب می شود که حسب مورد از زندان یا بازداشتگاه فرار می کند هر چند محصور در چهار چوب زندان یا بازداشتگاه نبوده باشد.

مبحث:
جزای اختصاصی

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 547 ـ هر زندانی که از زندان یا بازداشتگاه فرار نماید به شلاق تا 74 ضربه یا سه تا شش ماه حبس محکوم می شود و اگر برای فرار درب زندان را شکسته یا آن را خراب کرده باشد علاوه بر تامین خسارت وارده به هر دو مجازات محکوم خواهد شد. تبصره ـ زندانیانی که مطابق آیین نامه زندان ها به مرخصی رفته و خود را در موعد مقرر بدون عذر موجه معرفی ننمایند فراری محسوب و به مجازات فوق محکوم می گردند.

مشاهده ماده 547 کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی ـ تعزیرات

ماده 547 ـ هرگاه جراحت عمیقی مانند منقله و یا جائفه یکباره واقع شود تنها دیه همان جراحت عمیق پرداخت می شود و اگر به تدریج واقع شود یعنی ابتداء جراحت خفیف تر مانند موضحه و سپس جراحت شدیدتر مانند منقله ایجاد شود چنانچه به سبب سرایت جراحت اول باشد تنها دیه جراحت شدیدتر پرداخت می شود و در صورتی که به سبب ضربه دیگری باشد خواه دو ضربه از یک نفر خواه از چند نفر باشد هریک از دو جراحت دیه جداگانه دارد.

مشاهده ماده 547 قانون مجازات اسلامی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM