نشست قضایی شماره 1399-6767

نشست قضایی شماره 1399-6767

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1399-6767


کد نشست:
1399-6767

تاریخ برگزاری:
1398/01/21

برگزار شده توسط:
استان یزد/ شهر یزد

موضوع:
صلاحیت دادگستری و تعزیرات حکومتی در خصوص رسیدگی به عرضه یا فروش کالاهای تاریخ مصرف گذشته

پرسش:
در مورد عرضه با فروش کالاهای تاریخ مصرف گذشته مرتکب جرم طبق مواد 1 و 2 قانون مواد خوردنی و آشامیدنی و آرایشی و بهداشتی مصوب 1346 و اصلاحی 1371 قابل مجازات است و رسیدگی به آن در صلاحیت دادگستری است؟ یا اینکه رسیدگی به آن مطابق ماده42 از قانون اصلاح قانون نظام صنفی کشور( الحاق تبصره3 و 4 ماده 59 قانون نظام صنفی) و ماده 48 قانون اصلاح قانون نظام صنفی ( شامل ماده 72 اصلاحی قانون نظام صنفی کشور) مصوب 1392 در صلاحیت هیات موصوف در ماده 48 شامل رییس تعزیرات حکومتی نماینده اتاق اصناف و نماینده سازمان صنعت معدن و تجارت می باشد.

نظر هیئت عالی:
آخرین اراده قانون گذار در قانون نظام صنفی (تبصره 3 و 4 ماده 59) موضوع سوال را از مصادیق تخلف دانسته است نتیجتا به صحت نظریه اقلیت اعلام عقیده می شود.

نظر اکثریت:
نظر به این که اقدام مذکور طبق مواد 1 و 2 قانون مواد خوردنی آشامیدنی و آرایشی و بهداشتی مصوب 46 و اصلاحیه 1371 جرم انگاری گردیده و از طرفی متعاقبا با توجه به اصلاح قانون نظام صنفی کشور اقدام مذکورتخلف نیز می باشد به تخلف متخلف وفق مقررات در هیات مذکور در ماده 48 قانون نظام صنفی رسیدگی میشود و به جرم مذکور در مراجع عام رسیدگی به جرایم( دادگستری) رسیدگی می شود و نافی صلاحیت عام دادگستری نیست.

نظر اقلیت:
با توجه به اینکه وفق اصلاح قانون صنفی اقدام مذکور صرفا تخلف می باشد و آخرین اراده قانونگذار به جرم نبودن آن اقدام می باشد لذا صرفا هیات موصوف در ماده 48 قانون اصلاح قانون نظام صنفی واجد صلاحیت رسیدگی به عرضه یا فروش کالاهای تاریخ مصرف گذشته می باشد.

مبحث:
آیین دادرسی مدنی

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 1 ـ مرتکب هر یک از اعمال زیر در مواد خوردنی و آشامیدنی و آرایشی و بهداشتی مجازاتهای مقرر در این قانون محکوم خواهد شد: 1 ـ عرضه یا فروش جنسی به جای جنس دیگر. 2 ـ مخلوط کردن مواد خارجی به جنس به منظور سوء استفاده. 3 ـ عدم رعایت استاندارد یا فرمول ثبت شده در مواردی که تعیین فرمول و رعایت آن و همچنین تعیین استاندارد و رعایت آن الزامی باشد. 4 ـ فروش و عرضه جنس فاسد و یا فروش و عرضه جنسی که موعد مصرف آن گذشته باشد. 5 ـ به کار بردن رنگها و اسانسها و سایر مواد اضافی غیر مجاز در مواد خوردنی یا آشامیدنی یا آرایشی یا بهداشتی و یا لوازم بازی کودکان. 6 ـ ساختن مواد تقلبی خوردنی و آشامیدنی و آرایشی و بهداشتی. (الحاقی 18/12/1353)

مشاهده ماده 1 قانون مواد خوردنی و آشامیدنی و آرایشی و بهداشتی

ماده 2 ـ ماده 2 ـ ارتکاب هر یک از اعمال مذکور در ماده یک حسب مورد مستوجب یکی از مجازاتهای زیر خواهد بود: (اصلاحی 18/12/1353) این که مصرف آن موجب بیماری یا آسیبی نگردد مجازات مرتکب سه ماه تا یک سال 1 ـ در مواردی که مواد مذکور در ماده یک به دست مصرف کننده نرسیده یا حبس جنحه ای خواهد بود که در هر حال سازنده یا تهیه کننده یا مخلوط کننده مواد تقلبی به حبس جنایی درجه 2 از دو تا پنج سال محکوم خواهد شد. 2 ـ در صورتی که مصرف مواد مذکور موجب بیماری مصرف کننده یا آسیبی گردد که معالجه آن کمتر از یک ماه باشد مجازات مرتکب شش ماه تا دو سال حبس جنحه ای خواهد بود و هرگاه مدت معالجه بیشتر از یک ماه باشد. مجازات مرتکب یک سال تا سه سال حبس جنحه ای است و در هر دو مورد سازنده یا تهیه کننده یا مخلوط کننده مواد تقلبی به حبس جنایی درجه یک از سه سال تا ده سال محکوم خواهد شد. 3 ـ در صورتی که مصرف مواد مذکور موجب نقض یکی از اعضای مصرف کننده گردد مجازات مرتکب با توجه به میزان نقض سه تا ده سال حبس جنایی درجه یک است و در این مورد سازنده یا تهیه کننده یا مخلوط کننده مواد تقلبی به حبس جنایی درجه یک از پنج سال تا پانزده سال محکوم می شود. 4 ـ در صورتی که مصرف مواد بهداشتی یا آرایشی موجب نقص زیبایی یا کراهت منظر شود مجازات مرتکب با توجه به میزان نقض یا کراهت یک تا سه سال حبس جنحه ای خواهد بود و در این مورد سازنده یا تهیه کننده یا مخلوط کننده آن با مواد خارجی به حبس جنایی درجه دو از دو سال تا ده سال محکوم خواهد شد.

مشاهده ماده 2 قانون مواد خوردنی و آشامیدنی و آرایشی و بهداشتی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM