نشست قضایی شماره 1399-7520

نشست قضایی شماره 1399-7520

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1399-7520


کد نشست:
1399-7520

تاریخ برگزاری:
1399/02/30

برگزار شده توسط:
استان گیلان/ شهر بندر انزلی

موضوع:
اخذ دیه از بیت المال در صورت ایراد جرح غیر عمدی توسط طفل

پرسش:
چنانچه طفلی بر اثر حادثه به دیگری جرحی وارد نماید و پس از صدور حکم و در مرحله اجرا امکان اخذ دیه از عاقله وی نیز میسر نباشد و اموالی نیز نداشته باشد و شاکی تقاضای اخذ دیه از بیت المال نماید در این خصوص نحوه اخذ دیه از بیت المال چگونه است با این وصف که بدوا" بیت المال مورد حکم واقع نشده است؟

نظر هیئت عالی:
دیه حکما در زمره مجازات ها ذکر شده است بنابراین نباید جز در موارد منصوص درگیر با تشریفات آیین دادرسی مدنی شود. نتیجتا در فرض سوال مراتب به دادگاه کیفری اعلام می گردد تا با بررسی موضوع و احراز کلیه شرایط به پرداخت دیه از بیت المال حکم صادر نماید.

نظر اکثریت:
در این خصوص با توجه به اینکه قانون گذار در خصوص اخذ دیه از بیت المال استثنایی قایل شده است قاضی اجرای احکام پرونده را به دادگاه ارسال و دادگاه ضمن برقراری جلسه رسیدگی مجدد به موضوع رسیدگی و نهایتا در صورت وجود جمیع شرایط صندوق بیت المال را محکوم می نماید.

نظر اقلیت:
در این خصوص امکان رسیدگی مجدد وجود نداشته و می بایست توسط مدعی (شاکی) دادخواست حقوقی ارایه شود.

نظر ابرازی:
در این خصوص شاکی می بایست مجددا شکایت نموده سپس دادسرا قرار موقوفی تعقیب به اعتبار امر مختوم صادر نماید و سپس در اجرای ماده 85 ق.آ.د.ک پرونده را به دادگاه ارسال کند.

مبحث:
آیین دادرسی کیفری

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 85 ـ در مواردی که دیه باید از بیت ‏المال پرداخت شود پس از اتخاذ تصمیم قانونی راجع به سایر جهات پرونده به دستور دادستان برای صدور حکم مقتضی به دادگاه ارسال می شود. تبصره 1 ـ حکم این ماده در مواردی که پرونده با قرار موقوفی تعقیب یا با هر تصمیم دیگری در دادسرا مختومه می شود اما باید نسبت به پرداخت دیه تعیین تکلیف شود نیز جاری است. (الحاقی 24/03/1394) تبصره 2 ـ در مواردی که مسئولیت پرداخت دیه متوجه عاقله است در صورت وجود دلیل کافی و با رعایت مقررات مربوط به احضار به وی اخطار می شود برای دفاع از خود حضور یابد پس از حضور موضوع برای وی تبیین و اظهارات او اخذ می شود. هیچ یک از الزامات و محدودیتهای مربوط به متهم در مورد عاقله قابل اعمال نیست. عدم حضور عاقله مانع از رسیدگی نیست. (الحاقی 24/03/1394)

مشاهده ماده 85 قانون آیین دادرسی کیفری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM